Joga in sup vikend oddih_Triglavski narodni park

Joga na supu

SUP joga vadba se izvaja v objemu narave, na SUP deski, na vodni gladini jezer. To ti omogoča, da se zares sprostiš in se naužiješ svežega zraka, medtem ko istočasno dela tvoje celotno telo.

NAPOLNI SE Z ENERGIJO. Natrpani urniki in naporni dnevi so otrudljivi. Naj ti SUP joga pomaga najti ravnovesje. Povrni si energijo in bodi pripravljen na nove izzive.

VKLOPI SVOJE ČUTE. Sprosti se in poveži svojega duha in telo. Poveži se z naravo, z vodo in z gozdovi, ki te obdajajo. Nadihaj se svežega zraka, poslušaj petje ptic, pozabi na stres.

Najdi svoje ravnovesje na vodi in v telesu. Sprosti in raztegni svoje telo, poveži se z naravo in z vodno gladino.

SUP JOGA PROGRAM

Vadbe so organizirane pod budnim očesom certificirane joga učiteljice in trajajo dve uri - ena ura supanja in ena ura joge.. Da bo začetek lažji, pred vsako vadbo pripravimo kratek uvod v supanje, preden se lotimo izvajanja Hatha joga vadbe.

Vaje so previdno izbrane in prilagojene vadbi na deski. Ker jogo izvajamo na nestabilni podlagi, si še bolj okrepimo mišice celotnega trupa, stabilizacijo telesa in ravnotežje.

Z redno prakso še bolj razvijamo moč in prožnost telesa, povečamo vitalno življenjsko energijo, sposobnost koncentracije in umiritev uma in duha.

Zaporedje izvajanja ni vedno enako, kar nam prinaša kreativnost, svobodo gibanja in igro. Zahtevnost in tempo se prilagodi skupini in posamezniku, zato je vadba primerna tako za začetnike, kot tudi za poznavalce.

Program je zasnovan tako, da zagotavlja maksimalno varnost udeležencev.

Naše težišče je nižje, vaje pa se izvajajo na velikih, zelo stabilnih Red Paddle Ride 10’8” SUP deskah, zato je verjetnost padca majhna.

KOMU JE NAMENJEN SUP JOGA PROGAM?

Program je namenjen vsem ljubiteljem narave in bo navdušil tako redne, kot občasne izvajalce joge. Inštruktorica vaje prilagodi različnim stopnjam znanja posameznika in skupine. Izkušnje s supanjem niso potrebne, pogoj je edino znanje plavanja.

Naš cilj je uravnoteženost - tako na vodi s supom, kot v svoji osebnosti in življenju. Zato vabljeni vsi jogisti, suparji in ljubitelji aktivnega načina življenja, ki stremite k spoznavanju novih praks in izkušenj.

KDO JE INŠTRUKTORICA JOGE?

Amanda je certificirana joga učiteljica, ki se z deljenjem jogijskega znanja ukvarja že vrsto let, svoje znanje pa je pridobivala od različnih učiteljev. Amanda se je ukvarjala predvsem z vadbo Hatha joge, srečala pa se je tudi z Ashtanga Vinyasa jogo, Acro jogo, Shivananda jogo in Bikram jogo. Opravila je tečaj ajurvede v Ajurjoga centru v Ljubljani, saj sta joga in ajurveda zelo prepleteni in ena drugo dopolnjujeta. Opravljen ima tečaj TTC, ki ga je pridobila v mestu jogijev v Rishikeshu v Indiji. Tam je pridobila veliko znanja o indijski filozofiji, anatomiji, jogi in ajurvedi.

Če v jogi iščeš nov izziv, je SUP joga gotovo edinstvena izkušnja. Termin vadbe si izberi v koledarčku na dnu strani. Se vidimo!

CENA

SUP joga: 35€

Število udeležencev: do 8 oseb

Radi delamo z majhnimi skupinami, kar nam omogoča da ustvarimo bolj pristne odnose in boljšo povezanost skupine. Z manjšimi skupinami tudi lažje poskrbimo za maksimalno varnost udeležencev.

ikone_supfit

Glede na moj življenjski ritem, ki je vsak dan povezan s športom, hitenjem na faks in različnimi opravki, si velikokrat privoščim jogo doma ali pa obiščem kakšno vodeno uro. Ker sem se skozi poletje večkrat srečala s supom, sem bila nad informacijo, da se bo začela izvajati sup joga, zelo navdušena. Vadbe sem se udeležila ob prvi priložnosti in je super! Po pravici povedano sem bila po koncu vadbe kar malo presenečena, kako zelo sem utrujena, saj mi je ponavadi joga predstavljala bolj sprostitev kot pa neko vadbo za moč.

Na začetku ure smo se punce ogrele »na suhem«, nato pa smo se podale na deske in že takoj opazile, da bo vse skupaj velik izziv. Izvajali smo različne položaje, ki so se po težavnosti stopnjevali. Pri vadbi smo morali biti pozorni prav na vse; na dihanje in stiskanje notranjih mišic ter seveda na vzdrževanje ravnotežja, ki pa se je neprestano rušil. Uro smo zaključile z vajami za sprostitev, ki so nas razbremenile in predihale.

Zame osebno to ni bila prva izkušnja z jogo na supu, vendar priznam, da komaj čakam, da se ponovno preizkusim in napredujem. Obenem pa je to tudi super vadba, kjer se ob prijetni družbi kaj novega naučiš in narediš nekaj zdravega za svoje telo!

Gala Lukman

Izberi datum in se prijavi

Searching Availability...