supanje-na-kolpi

Supanje na Kolpi

Zasupaj z nami po reki Kolpi in razišči dinarsko-gorski kanjon med strmimi pobočji. Odkrij belokranjski biser, ki se ponekod razprostira tudi po nižini. Tu in tam je nekaj zaselkov s hišami in kakšen mlin ali kovačija. Zelena lepotica ti ponuja možnost, da se popolnoma izklopiš, saj na nekaterih delih ni mobilnega signala. Sedaj je pravi čas, da preizkusiš, kako je supati po slovenski in malo tudi po hrvaški strani reke. Doživi odklop in si privošči osvežitev v eni izmed najtoplejših in najčistejših rek v Evropi.

REZERVIRAJ SVOJ SUP

KATERI SUP PROGRAM NAJ IZBEREM?

Na Kolpi izvajamo dva programa različne težavnostne stopnje.

Krajši 5-6km SUP izlet za začetnike: s krajšim SUP izletom se bomo za cca 2 uri umaknili na umirjen del Kolpe, ki še ima naravno ohranjeno strugo. Zapeljali se bomo proti toku in uživali ob pogledih na sotesko in okoliška pobočja. Kdo ve, morda srečamo kako izmed redkih prosto živečih živalskih vrst, kot sta vidra ali sulec. Do prodišča, kjer bomo tudi malo počili, boš že obvladal/a osnove supanja. Poskrbeli bomo, da boš občutil/a ravnotežje na SUP deski in na poti nazaj si boš že želel/a osvežitve v kristalno čisti Kolpi.

Supanje na Kolpi

Daljša 13-15km dolga SUP ekspedicija za bolj izkušene suparje: malo bolj avanturistična verzija Kolpe, kjer bomo na vodi nekje 5-6 ur in preveslali nekje 15 km. Spust po Kolpi ni zelo zahteven, veslali bomo počasi, je pa pomembno, da imaš za seboj že nekaj kilometrov in da veš, da si zmožen/a preveslati tako dolžino. Med turco bomo naredili eno daljšo pavzo in ti postregli z zdravim, energijsko bogatim prigrizkom. Vseeno pa ti predlagamo, da si kakšen prigrizek vzameš tudi sam/a. 

SUP ekspedicija je zanimiva, ker se deli Kople spreminjajo, lahko bomo postali ob kakšnem zapuščenem mlinu ali prodišču, obhodili kakšen jez, uživali v mirni vožni, hkrati pa lahko na določenih delih pričakuješ tudi enostavne brzice. Ampak nič ne skrbi, ta delček bomo preveslali na kolenih, tako da bo varno in zelo zabavno. Daljša sup ekspedica zahteva primerno obutev, s katero lahko hodimo po vodi in obidemo jezove, zato si zagotovi neoprenske čevlje ali kakšne podobne primerne in udobne čevlje.

supamo ob zadostnem nivoju vode!

 

Na Kolpi supamo ob vikendih, podaljšanih vikendih in izbranih terminih. Lahko se nam pridružiš na posameznem terminu ali z nami preživiš cel podaljšan vikend. Naj te odpeljemo na najlepše in za supanje varne predele zelene reke Kolpe!

 

Supanje Kolpa Lahinja
Supanje Kolpa Lahinja

 

CENA

Krajši 2 urni SUP izlet: 30€
Daljša 6 urna SUP ekspedicija: 50€

Daljša SUP ekspedicija vključuje enosmerni prevoz s kombijem (od mesta v Beli krajini, kjer se dobimo, pa do vstopne točke na Kolpo) in zdrav prigrizek, da si bomo med turco nafilali z energijo in zmogli prisupat do končne točke.

KDAJ IN KJE SE DOBIMO?

Supanje bo potekalo na območju Bele krajine. Natančno lokacijo vam bomo poslali ob prijavi na SUP izlet. Dobimo se najkasneje 15 minut pred začetkom sup izleta.

PRIJAVI SE
Supanje na Kolpi
Kamp Kolpa

KEMPIRAJ Z NAMI

Naša ekipa bo celoten podaljšan vikend preživela v urejenem glampingu ob Kolpi, lahko se nam pridružiš tudi ti. Lahko se pridružiš posameznemu sup izletu ali tudi kombinaciji krajšega in daljšega sup izleta. Če bi prespal/a z nami v kempu in nimaš lastnega šotora, si lahko najameš tudi čudovito glamping hiško. Ime kempa ti bomo sporočili ob prijavi, tako da si boš lahko mesto v kempu rezerviral/a v naprej.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kje lahko pustim svoje stvari?

Svoje stvari boš lahko za čas izleta pustil/a v svojem avtu ali Bananaway kombiju, ki bo parkiran ob v bližini.

Kaj naj oblečem?

Obleci se tako, da ti bo udobno - na primer kratko majico, kratke hlače in kopalke.

V poletnih mesecih ti bodo kopalke še kako prav prišle, saj bo osvežitev stran le en mali skok v vodo. Poleti so priporočljive sicer majice z UV zaščito in hitro sušeče kopalne hlače, ki so raztegljive in zato izjemno udobne. Na supu bomo veslali bosi, ti pa vseeno priporočamo, da prideš v natikačih oziroma kakšni drugi lahki obutvi, ki jo lahko daš na sup.

Spomladi in jeseni priporočamo kakšen pulover ali lahno jakno z dolgimi rokavi. Voda v tem obdobju je še hladna, zato ti priporočamo kratek neopren. Ne skrbi, posodimo ti ga brezplačno, le sporoči nam želeno velikost.

Verjetnost, da boš pristal/a v vodi je izjemno majhna (1%), ampak vseeno svetujemo, da s seboj prineseš kakšen rezerven kos oblačil in brisačo.

Kaj naj prinesem s sabo?

Neoprenske čevlje, energijski prigrizek, vodo, kremo za zaščito pred soncem, rezervna oblačila, nasmeh in veliko pozitivne energije.

Kdo bo vodil sup program?

Tečaje in SUP izlete izvajamo usposobljeni inštruktorji z licenco Učitelj supanja 1 ali 2, nekateri inštruktorji pa imajo tudi mednarodno priznano ASI licenco (Academy of Surfing Instructors). Podajanje znanja kombiniramo z več letnimi izkušnjami in ga prilagodimo tvojemu tipu osebnosti, zato je učenje hitrejše.

Se nam na supanju lahko pridruži vsak?

Edini pogoj za udeležbo na supanju je znanje plavanja.

Krajšega sup izleta se lahko udeležiš v primeru, da imaš veliko izkušenj s supanjem ali prav nobenih, za daljšega pa moraš biti v malo večji formi oz imeti s supanjem že toliko izkušenj, da lahko preveslaš 15 km.

Ali otroci lahko supajo?

Otroci se nam lahko pridružijo na krajšem 2 urnem sup izletu. Če je otrok starejši od 10 let, lahko supa na svoji deski, mlajši otroci pa so zelo počasni in se hitro utrudijo, zato priporočamo, da sedijo na SUP deski svojih staršev ali našega inštruktorja. Tudi mlajši otroci prejemejo veslo, tako da lahko staršem pomagajo.

Kaj se zgodi v primeru slabega vremena?

Varnost suparjev je vedno na prvem mestu. Zato tečaje in SUP izlete izvajamo v sončnem in oblačnem vremenu, ne pa v primeru močnega dežja in močnega vetra.

V primeru, da zaradi slabega vremena tvojega tečaja ali SUP izleta ne moremo izvesti, bomo termin poskušali prestaviti na prvi možni termin, ki ti bo ustrezal. V skrajnem primeru ti bomo denar vrnili.

Kaj je vključeno v ceno SUP izleta?
  • Osnovna predstavitev supanja;
  • 2 ali 6 urni sup program z usposobljenim SUP inštruktorjem;
  • SUP oprema (Red Paddle SUP deska, veslo, varnostna vrvica);
  • neopren, če ga želiš (predvsem poleti in jeseni);
  • spomini, ki jih ujamemo z GoPro kamero,
  • prevoz na vstopno točko in energijski prigrizek (daljša sup tura).
darilni bon
NAROČI DARILNI BON

Izberi program, datum in se prijavi!

Prijaviš se tako, da:

1. izbereš datum in program, ki ti najbolj ustreza,
2. klikneš na gumb “Rezerviraj”,
3. vneseš svoje kontaktne podatke.

Po oddani prijavi boš prejel/a email s podatki za plačilo, po plačilu pa še email s končnimi podatki in lokacijo. Se vidmo kmalu!

Searching Availability...