supanje-na-kolpi

Supanje na kolpi

Zasupaj z nami po reki Kolpi in razišči dinarsko-gorski kanjon med strmimi pobočji. Odkrij belokranjski biser, ki se ponekod razprostira tudi po nižini. Zelena lepotica ti ponuja možnost, da se popolnoma izklopiš, saj na nekaterih delih ni mobilnega signala.

Sedaj je pravi čas, da preizkusiš, kako je supati po slovenski in malo tudi po hrvaški strani reke. Doživi odklop in si privošči osvežitev v eni izmed najtoplejših in najčistejših rek v Evropi.

REZERVIRAJ SVOJ SUP

PRIDRUŽI SE NAM NA 2-DNEVNI EKSPEDICIJI

Vikend se sliši kot nalašč za nov sup podvig, odpravljamo se namreč na 40 km dolgo raziskovanje reke Kolpe, ki jo bomo opravili v dveh dneh.

KAKŠEN JE PLAN? Naša ekipa se bo na Kolpo odpravila že v petek popoldan, se namestila v kempu, postavila šotor, napihnila supe in se malce sprostila, da bo pripravljena na 40 km dolgi spust, ki se bo začel v soboto dopoldan.

Ti lahko narediš enako, lahko pa prideš v Belo krajino v soboto zjutraj, kot želiš.  

Kolpa SUP avantura
Supanje na reki Kolpi

PRVI DAN SUPANJA: Kolpo bomo preveslali v dveh delih, vsak dan okoli 20 km. Prvi dan se bomo spustili skozi prvi kanjon, na poti se bomo srečevali z rečnimi mlini, z malimi brzicami, občudovali krasne umirjene kotičke, naredili kakšen postanek v senci lokalne gostilnice, kjer si bomo dotočili energije, da bomo lahko s podvigom nadaljevali. Premagovali bomo številne jezove, vse dokler v popoldanskem času ne bomo dosegli kampa, kjer se bomo sprostili, pripravili piknik in se zvečer malo poveselili. 

DRUGI DAN SUPANJA: Nabrali si bomo moči z bogatim zajtrkom ter se odpravili na drugi del potovanja ter poskušali ugotoviti, kateri del Kolpe nam je najbolj všeč in kam se bomo še vrnili. 

Spustili se bomo skozi drugi kanjon, ki je v primerjavi s prvim bolj nedostopen, precej bolj miren in obljuden. Med spustom so seveda predvideni postanki, orientirali se bomo po naši energiji in se seveda vmes kdaj pa kdaj tudi osvežili. 🙂

Spust po reki Kolpi s supom
Supanje na reki Kolpi

ZAKAJ PRAV NA KOLPO? 2 dnevna SUP ekspedicija je zanimiva, ker se deli Kolpe spreminjajo, lahko bomo postali ob kakšnem zapuščenem mlinu ali prodišču, obhodili kakšen jez, uživali v mirni vožni, hkrati pa lahko na določenih delih pričakuješ tudi enostavne brzice. Ampak nič ne skrbi, ta delček bomo preveslali na kolenih, tako da bo varno in zelo zabavno. 

ZA KOGA JE TURA PRIMERNA: Vsak dan je predviden spust dolžine 20 km. Spust po Kolpi je srednje zahteven, veslali bomo srednje hitro, je pa pomembno, da imaš za seboj že nekaj kilometrov in da si kdaj že preveslal kakšno razdaljo med 10 km in 15 km, da se lahko soočiš z izzivom. 

Daljša sup ekspedija zahteva nekaj moči in vzdržljivosti, saj bomo sup prenesli čez številne jezove. Je pa ekspedicija zelo zanimiva in vredna truda, na koncu boš navdušen/a nad opravljenim izzivom.

Avanturistični spust po reki Kolpi

KDAJ IN KJE SE DOBIMO? Lahko se nam pridružiš ali v petek popoldan ali v sobota zjutraj, natančno lokacijo ti bomo poslali ob prijavi na sup ekspedicijo. 

KAJ ZA 2 DNEVNI PODVIG POTREBUJEŠ? Za spust potrebuješ primerno obutev, s katero lahko hodiš po vodi in obideš jezove, zato si zagotovi neoprenske čevlje ali kakšne podobne primerne in udobne čevlje. Potreboval/a boš tudi neko nepremočljivo torbo, v katero si boš spakiral/a energijske prigrizke, vodo, kremo za sončenje, priporočljiva je tudi kakšna kapa s šildom.

PREDVIDENI STROŠKI:

  • Dvodnevna SUP ekspedicija: 80€
  • Dvodnevna SUP ekspedicija za suparje, ki so že veslali z nami: 70€

Cena vključuje organizacijo in vodenje 2 dnevne sup ekspedicije z dvema sup inštruktorjema. Dodatni predvideni stroški so prevoz na lokacije ob Kolpi (20€/osebo), piknik (cca. 13€/osebo), nočitev v kampu (10,40€/osebo), opcijski zajtrk (7€/osebo).

40 km dolg sup izlet po Kolpi je tudi zabaven

SPREJMI IZZIV IN SPOZNAJ LEPOTICO KOLPO

Rezerviraj svoje mesto na tej zanimivi vikend sup avanturi, ne bo ti žal!

Searching Availability...