Supanje na Ljubljanici

Ljubljana je zaenkrat edina evropska prestolnica, kjer lahko supaš prav skozi center mesta. Bolj kot obiskuješ evropske prestolnice, bolj se zavedaš, kako krasno mesto je Ljubljana!

Ko supaš skozi center,opaziš detajle, ki jih prej nikoli nisi. Kljub temu, da na Ljubljanici supamo vsak dan, je ena najljubših sup destinacij! Pridruži se nam tudi ti!

REZERVIRAJ SVOJ SUP

KATERI SUP PROGRAM NAJ IZBEREM?

Urban sup tour Ljubljana

Na Ljubljanici izvajamo štiri zelo različne programe.

SUP IZLET V CENTER MESTA je namenjen vsem, ki si Ljubljano želite pogledati iz druge perspektive, se ob tem zabavati in sprostiti po napornem dnevu v službi. Primeren je za ćisto vsakogar - lahko se nam pridružiš brez vsakršnih izkušenj, saj na začetku vsakega izleta pripravimo kratek uvod v supanje.

ZAČETNI TEČAJ SUPANJA ti priporočamo, če ti je supanje všeč in bi o aktivnosti izvedel/a prav vse osnove. Odveslali bomo v smeri proti Vrhniki, se učili veslati s pravilnejšo tehniko, uporabnih trikov in manevrov, prepoznati nevarnosti, ki nas utegnejo presenetiti na poti, pripraviti na turo ter širiti pravo sup kulturo. Več o tečaju si lahko prebereš tukaj.

Tečaj supanja z Bananaway Gregor Raičevič
Nature lover sup tour

NADALJEVALNI TEČAJ SUPANJA je celodnevna delavnica supanja, ki je v prvi vrsti namenjen izpopolnjevanju tvoje tehnike supanja.Več o tečaju lahko prebereš tukaj.

SPUST S SUPOM PO REKI IŽICI je prava poslastica za ljubitelje neokrnjene narave. Struga je ozka in zavita, na nekaterih delih se moramo prebiti čez grmičevlje, zato je spust tudi malce avanturističen. Spust je dolg nekje 12 km in je primeren za malce bolj izkušene suparje, ki znajo brez problemov manevrirati sup. V kolikor imaš s tem težave, se nam najprej pridruži na začetnem tečaju supanja.

Spust po reki Ižici za naprednejše supanje in ljubitelje narave

supamo prav vsak dan!

Termini sup programov so naslednji:

 • Začetni in nadaljevalni tečaj supanja: vsako drugo sredo ob 17ih
 • Sup izlet v center mesta: vsak dan dopoldan in popoldan
 • Spust po reki Ižici: vsako drugo sredo ob 17ih
Urban paddle boarding in Slovenia, Ljubljana
Paddle boarding tour Ljubljana Slovenia

CENA

 • Začetni tečaj supanja: 50€ z lastnim supom in 60€ v kolikor bi si sup izposodil/a pri nas
 • Nadaljevalni tečaj supanja: 100 z lastnim supom in 110 v kolikor bi si sup izposodil/a pri nas
 • Sup izlet v center mesta: 10 € – 35€
 • Spust s supom po reki Ižici: 25€ z lastnim supom in 35€ v kolikor bi si sup izposodil/a pri nas

KDAJ IN KJE SE DOBIMO?

Vedno se dobimo 10 minut pred začetkom izbranega programa. Zbirno mesto je na Špici, in sicer na zelenici ob kavarni Špica, kjer se boš po supanju lahko malo ohladil/a in si privoščil/a osvežilni domači ledeni čaj. No ali slastno začenjeni sadni koktail. 😊

PRIJAVI SE

POGOSTA VPRAŠANJA

Kje lahko pustim svoje stvari?

Svoje stvari boš lahko za čas tečaja ali izleta pustil/a v Bananaway vozilu, ki bo parkiran pri kavarni Špica.

Kaj naj oblečem?

Obleci se tako, da ti bo udobno - na primer kratko majico, kratke hlače in kopalke.

V poletnih mesecih ti bodo kopalke še kako prav prišle, saj bo osvežitev stran le en mali skok v vodo. Poleti so priporočljive sicer majice z UV zaščito in hitro sušeče kopalne hlače, ki so raztegljive in zato izjemno udobne. Na supu bomo veslali bosi, ti pa vseeno priporočamo, da prideš v natikačih oziroma kakšni drugi lahki obutvi, ki jo lahko daš na sup.

Spomladi in jeseni priporočamo kakšen pulover ali lahno jakno z dolgimi rokavi. Voda v tem obdobju je še hladna, zato ti priporočamo kratek neopren. Ne skrbi, posodimo ti ga brezplačno, le sporoči nam želeno velikost.

Verjetnost, da boš pristal/a v vodi je izjemno majhna (1%), ampak vseeno svetujemo, da s seboj prineseš kakšen rezerven kos oblačil in brisačo.

Kaj naj prinesem s sabo?

Vodo, kremo za zaščito pred soncem, rezervna oblačila, nasmeh in veliko pozitivne energije.

Za spust s supom po Ižici predlagamo neoprenske čevlje, saj je na nekaterih delih potrebno tudi malce hoditi.

Kdo bo vodil sup program?

Tečaje in SUP izlete izvajamo usposobljeni inštruktorji z licenco Učitelj supanja 1 ali 2, nekateri inštruktorji pa imajo tudi mednarodno priznano ASI licenco (Academy of Surfing Instructors). Podajanje znanja kombiniramo z več letnimi izkušnjami in ga prilagodimo tvojemu tipu osebnosti, zato je učenje hitrejše.

Se nam na supanju lahko pridruži vsak?

Edini pogoj za udeležbo na supanju je znanje plavanja. Sicer se naših tečajev in izletov lahko udeležiš v primeru, da imaš veliko izkušenj s supanjem ali prav nobenih.

Ali otroci lahko supajo?

Glede na vsebino programov bi otrokom bolj priporočali SUP izlete. Tečaji supanja so informativno izjemno bogati, SUP izleti pa zabavni.

Če je otrok starejši od 10 let, lahko supa na svoji deski. Mlajši otroci pa so zelo počasni in se hitro utrudijo, zato priporočamo, da sedijo na SUP deski svojih staršev ali našega inštruktorja.

Kaj se zgodi v primeru slabega vremena?

Varnost suparjev je vedno na prvem mestu. Zato tečaje in SUP izlete izvajamo v sončnem in oblačnem vremenu, ne pa v primeru močnega dežja in močnega vetra.

V primeru, da zaradi slabega vremena tvojega tečaja ali SUP izleta ne moremo izvesti, bomo termin poskušali prestaviti na prvi možni termin, ki ti bo ustrezal. V skrajnem primeru ti bomo denar vrnili.

Kaj je vključeno v ceno SUP tečaja?
 • 3 urno intenzivno izobraževanje z usposobljenim SUP inštruktorjem (program);
 • SUP oprema (Red Paddle SUP deska, veslo, varnostna vrvica);
 • neopren, če ga želiš (predvsem poleti in jeseni);
 • spomini, ki jih ujamemo z GoPro kamero.
Kaj je vključeno v ceno SUP izleta?
 • Osnovna predstavitev supanja;
 • SUP oprema (Red Paddle SUP deska, veslo, varnostna vrvica);
 • zabaven SUP program z usposobljenim SUP inštruktorjem;
 • 1,5–2 uri dolg SUP izlet;
 • neopren, če ga želiš (predvsem poleti in jeseni);
 • spomini, ki jih ujamemo z GoPro kamero.
darilni bon
NAROČI DARILNI BON

Izberi program, datum in se prijavi!

S klikom na gumb "Tečaj supanja" ali "SUP izlet" (desno od koledarja) se prikažejo razpisani termini. Prijaviš se tako, da:

1. izbereš program (tečaj supanja oz sup izlet - spust s supom najdeš pod izleti),
2. izbereš datum, ki ti najbolj ustreza,
3. klikneš na gumb rezerviraj.

Searching Availability...