100 supov na Ljubljanici za čisto reko in planet

100 supov na Ljubljanici

Dogodek 100 supov na Ljubljanici je 31.8.2023 zaradi previsokega pretoka Ljubljanice odpovedan. 

Pridruži se nam v četrtek, 31.8.2023 (premaknjeno iz srede) na najbolj množičnem supanju v Sloveniji in prisluhni akustičnemu koncertu Maje Keuc – Amaye!

100 supov na Ljubljanici je največji suparski dogodek v Sloveniji z ekološko noto. Zberemo se suparji iz cele Slovenije, očistimo Ljubljanico zataknjenih smeti ter s supanjem v center Ljubljane opozarjamo na potrebne spremembe naših potrošniških navad, ki imajo prevelik negativen vpliv na vode, okolje in planet.

Z letošnjim dogodkom smo pripravili zanimiv popoldanski program za otroke, po supanju pa nas čaka veliko druženje v parku Špica v družbi priljubljene glasbene ustvarjalke Maje Keuc - Amaye.

Celoten dogodek bo povezovala ekipa radia Antena, ki bo s pravim izborom glasbe skozi cel dan skrbela za dobro vzdušje. SUPer bo!

Dogodek ni namenjen le suparjem, ampak vsem tistim, ki se zavedate klimatske krize in problemov planeta in menite, da jih je potrebno aktivno nasloviti. Vabljeni, da pridete podeliti svoje zelene prakse ter zastopati Mati Zemljo.

PRIJAVI SE TUKAJ

PROGRAM DOGODKA 100 supov

Dogodek bo potekal 31.8.2023 med 16. ter 21. uro na Špici (zelenica na Grubarjevem nabrežju), časovnica pa je naslednja:

16.00 - 17.30 Čistilna akcija s supi
16.00 - 17.15 Otroške aktivacije - mala šola supanja, slackline za otroke, otroške delavnice na temo “Kako skrbeti za boljši jutri”
17.15 - 18.00 Zbor, priprava supov za osrednji dogodek
18.00 - 19.00 Množično supanje - 100 supov na Ljubljanici
19.00 - 19.30 Pospravljanje supov
19.30 - 20.30 Akustični koncert Maje Keuc - Amaye ob sončnem zahodu
20:30 - 21.00 Antenin DJ

Zaradi slabega vremena se bo dogodek prestavil iz predvidene srede, upamo, da si si rezerviral/a oba dneva.

1. POTEK ČISTILNE AKCIJE S SUPI

100 supov na Ljubljanici osrednji dogodek projekta #SUPportCleanRivers, v sklopu katerega enkrat mesečno s supi čistimo slovenske reke in osvobajamo drevesa plastičnih vrečk.

Čistilna akcija s supi se letos začne na Špici ob 16.00, od koder bomo odveslali v smeri proti Vrhniki ter z naše okolice pobrali smeti, ki v vode ne sodijo.

Čistilne akcije se lahko udeleži vsak supar, ki je že parkrat stal na supu (v kolikor nisi supal/a še nikoli, se lahko pred dogodkom udeležiš Bananaway tečaja ali izleta).

Bi se udeležil/a dogodka, pa nimaš svojega supa?

Pri prijavi na dogodek označi, da nimaš lastne opreme. Bananaway ekipa bo brezplačno posodila vso razpoložljivo opremo (SUP, veslo, varnostno vrvico) in tako omogočila prisotnost tistim, ki si želijo podpreti dober namen.

Opozarjamo te, da supa ne dobiš avtomatično s prijavo, pač pa bomo par dni pred dogodkom s prijavljenimi preverili dejansko udeležbo ter jim sup takrat dodelili. Število izposojenih supov je omejeno. Lahko si ga zagotoviš tudi tako, da preveriš s svojimi znanci ali si sup lahko izposodiš pri njih.

Pobiranje smeti je delo brez konca in kraja. Pomembno je, da začnemo spreminjati svoje navade, da zmanjšamo potrošniški in klimatski odtis.

Boljše navade bi radi prenesli na mlajše generacije, zato v sklopu tokratnega dogodka organiziramo otroške aktivacije. Otroci se nam lahko med 16.00 ter 17.15 uro pridružijo na:

  • prilagojenem sup izletu z namenom za otroke,
  • slackline delavnici,
  • otroški delavnici “Kako skrbeti za boljši jutri”.

100 supov bo skupaj odveslalo do Špice do zmajskega mostu in nazaj ter opozarjalo na pomembnost gibanja, povezovanja z naravo ter na vpeljevanje bolj trajnostnih življenjskih praks, s katerimi bi lahko posamezniki bolj zaščitili naš planet.

Ne moremo si več zatiskati oči, prihodnost planeta je odvisna od čisto vsakega posameznika in čisto vsak posameznik lahko prispeva s čisto vsako boljšo odločitvijo.

Na dogodek ne vabimo le suparjev, ampak čisto vsakega posameznika, ki se kakorkoli trudi spremeniti svoje vedenje in omejiti svoj vpliv na planet. Če si ne zatiskaš oči pred klimatsko krizo, ti je pomemben obstoj ekosistemov in imaš zeleno srce, se nam pridruži!

Po zaključenem supanju se bomo sprostili v družbi odlične glasbenice Maje Keuc - Amaye.

Dogodek bo povezal suparje s celotne Sloveniji ter zelene ljudi, ki jim ni vseeno za naš planet. Izmenjali bomo svoje prakse, spoznali nove obraze, navezali stike ter morda skupaj načrtovali kakšen nov suparski izlet.

PRIJAVI SE IN POKAŽI ZELENO SRCE!

Prijava na dogodek je zaradi organizacije obvezna. Rezerviraj si četrtek popoldan in ga podari boljšemu sebi in boljši prihodnosti planeta.

Searching Availability...

PARTNERJI PROJEKTA

Bananaway znak logotip
Radio Antena
Merkur-zavarovalnica-logo-temen
Človek čuvaj svoje mesto
Špica Cafe

Merkur zavarovalnica - Ker sem čudež življenja

Merkur zavarovalnica je zavarovalnica, ki v središče postavlja človeka. Specializirana je za področje osebnih zavarovanj in ponuja široko paleto zavarovalnih produktov za zdravstvena, življenjska, naložbena in nezgodna zavarovanja. Kot eno najstarejših zavarovalnic v Evropi jo odlikuje vizija trajnostne prihodnosti, ki jo spodbuja z družbeno-odgovornimi dejanji. S spoštovanjem do človeka in okolja ter podporo projektom, ki krepijo zdrave in zelene odločitve je Merkur zavarovalnica zanesljiv partner za vašo prihodnost.

TEME, O KATERIH BI MORALI VEČ GOVORITI

6 enostavnih načinov, da to poletje proizvedemo manj odpadkov

Poletje je tukaj in z njim dopustniški dnevi ter sezona piknikov. Vse to prinaša s [...]

4 resni problemi, s katerimi se danes soočajo oceani!

Ocean je srce našega planeta. Povezuje vse ljudi na svetu, tako kot srce povezuje celotno [...]

6 nasvetov, ki ti lahko pomagajo postati zero waste

Zero waste je posebna miselnost, ki zagovarja zmanjšanje oz. celo popolno izničenje proizvajanja odpadkov. Zero waste [...]

46 nasvetov za trajnostna potovanja

Živimo v času, ko so potovanja široko dostopna vedno več ljudem. Resnično veliko nas je, [...]