100 supov na Ljubljanici za čisto reko

Zbralo se nas je 102 suparjev s cele Slovenije!

Dogodek je potekal v nedeljo 26. 5., s pričetkom ob 8:30 uri. Vsak prijavljen udeleženec je prejel spominsko majčko in Hoferjevo trajnostno vrečko. Suparji smo pripravili svoje deske, se podali v vodo in ogreli, nekateri smo do 10:00 ure čistili zgornji del Ljubljanice. V vmesnem času nas je spodbujal in zabaval Radio Antena. Ob 10:30 smo se vsi suparji zbrali na Ljubljanici in štartali proti centru mesta. Veslali smo vse do Zmajskega mostu, kjer smo naredili obrat in se vrnili do Špice. Med samim sup spustom smo uživali ob glasnih vzklikih številnih gledalcev z ljubljanskih mostov. Ob vrnitvi na Špico smo supe pospravili iz vode in zbrali izposojene supe. Vse suparje je čakal hladen osvežilni napitek. Nato je sledila skupinska fotografija, po kateri se je pričel urbani piknik. 😊

Dogodek je potekal pod sloganom #SUPportCleanWaters.

Za naslednjo leto že pripravljamo nov termin. Stay tuned!

FOTOGALERIJA Namen partnerji

FOTOGALERIJA

SUPANJE Z DOBRIM NAMENOM

S »sprehodom« skozi center Ljubljane smo želeli: 

  1. ljudi spodbuditi k razmisleku o problematiki prekomerne proizvodnje smeti ter
  2. aktivirati vse suparje, da med samo rekreacijo poberejo videne smeti iz vode in tako spotoma naredijo nekaj dobrega za naravo!

Med suparje smo razdelili razgradljive vrečke ter s simboličnim čiščenjem nabrežja Ljubljanice povabili suparje, da se nam pridružijo tudi na drugih lokacijah po Sloveniji.

POMEMBNE INFORMACIJE

PARTNERJI PROJEKTA

TEME, O KATERIH BI MORALI VEČ GOVORITI