Supparka pobira smeti iz reke

Skrbimo za čiste vode, osvobajamo naravo -
projekt #SUPportcleanwaters

Projekt SUPport Clean Waters je nastal na Bananawayevih SUP izletih, saj smo inštruktorji supanja vedno iz vode pobirali plavajočo plastiko. Zdelo se nam je zanimivo, da so nas udeleženci izletov brez obotavljanja začeli posnemati, zato smo se odločili prakso razširiti med v vse ljubitelje supanja.

Supanje z namenom po reki Ljubljenici
Supanje z namenom SUPport Clean Waters
Skrbimo za čiste vode in osvobajamo drevesa

VSE KAR MORAŠ VEDETI O #SUPPORTCLEANWATERS

Čistimo vode in osvobajamo drevesa!

SUPport Clean Waters je serija okoljevarstvenih sup izletov, s katerimi prepletamo supanje, izletnikovanje, druženje z aktivnimi ljudmi ter skrb za nam ljubo naravo. 

S supi lahko dosežemo rečne rokave in manj dostopne kotičke na vodi, kamor se zataknejo v dežju odplaknjena smeti. S supi tudi osvobajamo drevesa in grmičevje, saj se jim lahko čisto približamo ter z vej odstranimo zataknjene plastične vrečke. 

Potek sup izlet z namenom

Prijavljene suparje pričaka izkušen inštruktor supanja na razpisani lokaciji, kjer se spoznajo ter napihnejo supe. 

Inštruktor med udeležence razdeli vrečke za smeti ter razloži plan sup izleta. Celotna skupina se odpravi na vodo, med sup izletom pa se vsi skupaj trudijo pobrati čim več videnih plavajočih ali zataknjenih smeti. 

Cena sup izleta SUPport Clean Waters

Sup izlet #SUPportCleanWaters je brezplačen v kolikor se ga udeležiš z lastnim supom. Če sup opreme nimaš, si jo lahko izposodiš pri nas, cena izposoje je 20 €. 

Prijava je obvezna

Sup izlet z namenom razpišemo enkrat mesečno na različnih lokacijah širom Slovenije. Prijava na sup izlet je obvezna, točne datume in lokacije najdeš na dnu strani v koledarčku. 

PRIJAVI SE NA SUP IZLET Z NAMENOM!

Pri Bananaway imamo okoljevarstvo zapisano v naš DNK in se zato za čisto okolje trudimo z dejanji in ne samo besedami. Na pomoč pa nam lahko priskočiš tudi ti, prijavi se na druženje z namenom. 😉

Searching Availability...

kako se lahko še vpleteš?

NE ZAMUDI 100 SUPOV NA LJUBLJANICI!

100 supov na Ljubljanici je osrednji in največji dogodek v seriji dogodkov #SUPportCleanRivers. Potekal bo 28.5.2022 v Ljubljani, natančneje na Špici, organiziramo ga skupaj z Hit radio Anteno ter največjim podpornikom Merkur Zavarovalnico

100 supov na Ljubljanici za čisto reko in čist planet je sporočilo letošnjega dogodka, saj poleg očiščevalne akcije želimo ljudi spodbuditi k spremembam potrošniških navad, ki prispevajo k čistejšem planetu. Dogodek bo zato nagrajen s tržnico, na kateri se bodo predstavljali posamezniki in podjetja, ki se trudijo spremeniti planet. 

VEČ O DOGODKU 100 SUPOV
100 sup desk za čisto reko

POMAGAJ KJERKOLI ŽE SI!

Če se na iz kakršnegakoli razloga ne moreš pridružiti na okoljevarstvenih sup izletih ali 100 supov na Ljubljanici, lahko pomagaš kjerkoli že supaš sam/a.
 
Čisto preprosto je! Ko greš na turo ali izlet, sproti poberi smeti, ki jih opaziš na vodi. Sliko objavi na družbenih medijih ter ji pripiši še #SUPportcleanwaters in @bananaway. Tvoje dobro delo bomo delili naprej, da spodbudimo še koga.

PODPORNIK PROJEKTA

Merkur zavarovalnica, podpornik projektov v sklopu trajnosti in družbeno odgovornih del.