Supanje na Filipinih z Bananaway

FILIPINI POTOVANJE S SUPI

Filipini potovanje s supi naredi potovanje po Filipinih bolj aktivno, bolj sproščeno boj doživeto in manj turistično.

Z več kot kot 7600 otoki so Filipini svetu poznani kot 2. največji arhipelag na svetu (takoj za Norveško). Filipine povezujemo z eksotiko, rajskimi plažami, izjemnim podvodnim svetom ter veliko naravno in kulturno raznolikostjo. Prav zato so Filipini izjemno zanimiva destinacija tudi za supanje.

V množici otokov smo za to sup potovanje izbrali zgolj najboljše – palawanski Coron in surferski Siargao.

Filipini potovanje s supi je polno izletov z “long tail” čolni in raznolikih sup ekspedicij. Govorimo o supanju po mangrovovem gozdu, samotnih zalivih, kamor long tail čolni ne morejo, supanju z (ne nevarnimi) meduzami.

Izleti bodo prepleteni z lokalnimi izkušnjami, trekingi, sproščanjem in nepozabnimi doživetji. Hranjenje žiraf, vožnja na strehi lokalnega yepneeya, trekingi do slapov in skakanje s klifov so le nekatera med njimi.

TERMIN POTOVANJA: marec 2024

STATUS: razpisano (14/14 prostih mest) 

CENA POTOVANJA:

 • 1.790 €/osebo 2/2 + glavni let
 • 50€ popusta, če si že potoval/a

BEST OF:

 • nepozabne sup ekspedicije na sanjskih otokih Coron in Siargao,
 • raznolike sup izkušnje – supanje ob klifih, mangrovovih gozdovih, tropskih rekah, valovih,
 • hranjenje žiraf in pravi safari,
 • potapljanje, snorklanje, trekingi,
 • načrtovano za aktivnega raziskovalca.

Filipini potovanje s supi sledi programu

V sklopu 16 dnevnega potovanja bomo obiskali dva zelo zanimiva otoka – otok Coron, ki je del arhipelaga Palawan, ki je bil zaradi naravne lepote že večkrat izbran za najlepši otok sveta ter otok Siargao, ki je popularen predvsem v surferskih krogih in zaenkrat še ne poznan v masovnemu turizmu.

Potovanje temelji na aktivnostih in izkušnjah, izogiba pa se masovnemu turizmu. Zanimiv in raznolik program smo pripravili za čisto vsak dan!

Kangayan lake, Coron

Dobrodošli na Coronu: prve dneve naših sup počitnic bomo preživeli na Coronu, kjer se bomo navadili na turkizno idilo, s supom raziskovali razgibano apnenčasto obalo in iskali najlepši samotni zaliv.

Peljali te bomo na razgledno točko nad laguno “Kangayan lake” in se osvežili v “Twin ali Baraccuda lake”.

Safari izkušnja na otoku Calacuit: kot lokalci bomo z motorji raziskovali sever otoka in z ladjico dosegli za Filipine netipičen otok.

Obiskali bomo “Afriko v malem”, kjer se bomo iz oči v oči srečali z zebrami, žirafami, gazelami in drugimi afriškimi živalmi, ki se prosto sprehajajo po savani.

Naravni rezervat je v 70ih letih ustvaril predsednik Ferdinand Marcos.

Safari izkušanja na otoku Calcauit
Supanje med mangrovi

Pričakuj raznolike sup izkušnje: potrudili se bomo, da bomo supali na čim bolj raznolikih terenih.

S supom bomo zavili v ustja rek, se prebijali v notranjost mangrovovih gozdov, se zapodili vse tiste zalive, ki jih turistične ladjice ne morejo doseči.

Dan za snorkljanje ali potapljanje: Coron ni poznan le po ekstremni slikovitosti, ampak je zaradi mnogih potopljenih ladij in čudovitih koralnih grebenih tudi priljubljena potapljaška destinacija.

Glede na interese skupine bomo organizirali potapljaško turo ali enostavno odsupali do kakšne od znanih potapljaških lokacij ter se spoznali z bogatim podvodnim svetom.

Pohod na hrib po najlepši sončni zahod

Na razgledno točko po kičasti zahod: čez dan se bomo sproščali in ohlajali na supih, pozno popoldan pa nam bo rahel padec temperature omogočil, da pivo popijemo kar na vrhu razgledne točke.

Odpravili se bomo tudi v mesto, da občutimo lokalni vrvež in se prepustimo ulični kulinariki.

Premik na Siargao: Siargao je s palmami prekrit, še ne odkrit dragulj, ki je zaradi vrhunskih valov poznan predvsem surfarjem.

A ne skrbi, z ogromno čudovitih kotičkov bo prepričal vsakega suparja, da se bo želel vrniti tudi naslednje leto.

Siargao
Sugba lagoon

Izlet z ladjico do lagune Sugba: laguna nas bo očarala s turkizno modrino in izrazito razgibanostjo. Celotni dan bomo namenili sproščanju na supu, kopanju, snorkljanju in srkanju kokosa, piva ali cuba libre.

Spoznaj se s supanjem na valovih: ne bi bilo prav, da se na najboljšem surf spotu na Filipinih ne spoznamo s supanjem na valovih. Zabavno bo!

Marca je glavna surf sezona že zaključena, zato lahko pričakuješ le manjše valove. Seveda te bomo peljali na začetniški spot.

Supanje na valovih na otoku Siargao na Filipinih
Promenada palm na otoku Siargao

Promenada palmovih dreves: s supi se na žalost ne bomo spustili po reki, se bomo pa vseeno zapeljali do nadvse očarljivega kotička, se povzpeli na tarzanke in navdušeno skakali v vodo.

Izlet z motorjem oz. habal-habal-i na neturistični sever: sledili bomo edini cesti na sever, kjer se bomo sprehodili do Tak-Tak slapova, se ustavili pri klifih in skakali v naravne bazenčke. Dan brez supov, a zagotovo ne brez zabavnega programa.

Po Filipinih se vozim s habal habal
Siargao wake park

Preizkusi se v wake-anju med palami: Siargao se lahko pohvali z wake-parkom in če se s športom še nisi spoznal/a, bo to idealna priložnost. Wake-anje ni del obveznega programa, ampak ga bomo v program dodali v primeru interesa.

Za konec pa celodnevni izlet na “secret spot”: za konec smo pustili prav posebno poslastico, ki nam bo vzela cel dan.

Vključuje izlet z “long tail” čolnom, supanje na kičasti lokaciji, obiskom jame ter supanje in plavanje z ne nevarnimi meduzami. Dan bo popoln!

Plavanje in supanje z meduzami

KAJ ŠE MORAŠ VEDETI?

NAMESTITEV JE SKRBNO IZBRANA

Na Coronu bomo stacionirani v prijetnem družinskem resortu, ki ga bomo imeli povsem zase. Resort je lociran tik ob obali, izven mesta, zato nam bo nudil mir in možnost za supanje kadarkoli si ga bomo zaželeli. Hrana v namestitev ni vključena, a si bomo vse obroke lahko izbirali a-la-carte.

Na Siargau se bomo prebujali v dvoposteljnih bungalovih s surfarskim stilom, ki nam bodo nudili direkten pogleda na obalo in nas hipnotizirali z zvokom valov v ozadju. Namestitev vključuje tudi zajtrk, kosilo in večerjo pa si bomo lahko zbirali v okoliških lokalih.

Posebej smo se potrudili, da smo poiskali najbolj optimalno namestitev glede na predele lokacij, v katerih se želimo gibati ter glede na specifične potrebe, ki jih suparji imamo.

Pomembno nam je, da so namestitve lepo urejene in čiste, se pa moraš zavedati, da potuješ v Azijo in da je tam stil malo drugačen in bolj preprost.

Namestitev na Coronu
Namestitev Siargao
Tole bomo pogosto prakticirali

NE BOJ SE SUPANJA!

Ne skrbi, zagotovo ne bomo supali preveč in predaleč. Potovanje je namenjeno sprostitvi.

Supi nam bodo predstavljali orodje, s katerim se bomo odmaknili od klasičnega turizma in ležanje na prepolnih plažah zamenjali z ležanjem na valovitem morju. Meditativni učinki valovanja in sončni zahodi na samem te bodo navdušili!

IDEALNA KOMBINACIJA SUPANJA IN DRUGIH AKTIVNOSTI

Program je aktivno naravnan, kar pomeni, da poleg supanja ponuja veliko raznovrstnih aktivnosti (npr. pohodi do razglednih točk in slapov, izleti z motorji, ogledi jam). 

To ne pomeni, da kakšne aktivnosti ne moreš izpustiti oz. si vzeti prostega dneva le zase. Še vedno si na počitnicah in imaš svobodno voljo, da počivaš, ko ti ustreza.

Skakanje s skal

UPORABNE INFORMACIJE

CENA 16-DNEVNEGA FILIPINI POTOVANJA: 1.790 EUR

Cena potovanja na Filipine predvideva prijavo osmih oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

V kolikor se cene stroškov Filipini potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 40% cene plačaš ob prijavi 
 • 50% cene plačaš mesec pred odhodom
 • 10% cene plačaš ob prihodu na Filipine v lokalni valuti
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje potrjeno – cca. 550 € ob dovolj zgodnji prijavi
 • notranje lete Manila – Coron, Coron – Siargao, Siargao – Manila s 30 kg prtljage,
 • 6x nočitev v dvoposteljni sobi na coronu,
 • celodnevni sup izlet z ladjico do Kangayan lakes in Twin Lakes,
 • sup izlet v mangrovov gozd,
 • izlet na Calcuit otok z obiskom safari naravnega parka,
 • celodnevni sup izlet z ladjico,
 • 7x nočitev v dvoposteljnih bungalovih na Siargau z zajtrkom,
 • 2x celodnevni sup izlet z ladjico,
 • sup izlet v mangrovov gozd,
 • spust s supom po reki,
 • supanje po valovih,
 • vstopnine v nacionalne parke,
 • program non stop,
 • vsi prevozi med letališči in namestitvami s kombijem,
 • priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • glavne letalske karte iz Ljubljane ali Zagreba (informativna cena na dan 29.7.2019 je 580 EUR),
 • prevozov z motorjem ali habal-habalom po otokih Coron in Siargao,
 • zajtrka v namestitvi na Coronu,
 • stroškov hrane in pijače,
 • stroška morebitnih aktivnosti, ki si jih izbereš v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
 • prevoz do letališča v Zagrebu – 40 EUR,
 • tečaj supanja – 60 EUR,
 • izposoja sup opreme (16 dni) – 140 EUR,
 • doplačilo kilogramov na notranjem letu,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Sava.

Filipini imajo toplo klimo – dnevne temperature se gibljejo okoli 25-30 stopinj, vlažen zrak pa dodaja občutek večje vročine. Zvečer na odprtem nas celo lahko malo zahladi, če si zmrznjen/a vzemi kakšen lahek pulover. Spakiraj par kratkih oblačil, večinoma časa se bomo potikali po plažah v shortsih in kopalkah, zato z oblačili ne pretiravaj (travel light je naš moto).

Priporočamo majico z UV zaščito (z dolgimi rokavi), kratke kopalne hlače, kapco s šildom ali sočna očala, kreme za sončenje z višjim faktorjem (50), labelo z UV faktorjem.

Pri pakiranju ti bo pomagal seznam stvari Kaj spakirati za sup potovanje.

 • VIZA: NE. Vstop v državo je državljanom Evropske unije omogočen z veljavnim potnim listom.
 • JEZIK: potujemo v špansko govorečo državo, a komunikacija poteka v angleškem jeziku.
 • CEPLJENJE: ni potrebno
 • LOKALNA VALUTA: Filipinski peso – PHP (1 EUR = 60 PHP)
 • PLAČEVANJE: z gotovino
 • MENJALNICA/ BANKOMAT: denar v lokalni valuti lahko dvigneš na bankomatu na letališču ali ga zamenjaš v menjalnici.
 • PLANIRANI STROŠKI: razen izbranih aktivnosti in alkohola nič. Vse je odvisno od tvoje izbire.
 • KAJ SPAKIRATI: januarske temperature se gibljejo okoli 26 stopinj, zato spakiraj lahna oblačila, predvsem pa kopalke. Ker lahko pričakujemo veter z jakostjo čez 20 vozlov, ti svetujemo, da s seboj vzemi tudi kakšen poluver in kratek neopren. Tečajniki boste potrebovali neoprenske čevlje, vsi, ki bi želeli na treking, pa seveda tudi udobne treking čevlje in kakšno lahko vetrovko. Pri pakiranju ti bo pomagal seznam oz. blog Kaj spakirati za suppotovanje.
 • WIFI: dostopen je v samem resortu.
 • ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220V, uporablja se ameriška vtičnica.
 • VARNOST: potujemo na relativno nerazvit in neturističen otok, zato je potovanje zelo varno.
 • Na Filipini potovanje s supi se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje na Filipine ter podatke za plačilo 30% akontacije izleta (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Filipini potovanje s supi je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Najpogostejša vprašanja in odgovori: Sup potovanje po Tajski

V začetku prihodnjega leta načrtujemo potovanje Tajska, ki je prvo potovanje, ki smo ga pripravili [...]

Filipini potovanje = sproščujoče in polno nepozabnih DOŽIVETIJ

Filipini so poznani po skakanju iz otočka na otoček, zato je supanje verjetno eden najboljših načinov potovanja. Mi ga bomo naredili še malce avanturističnega!

Navdušen/a boš, zato se prijavi čim prej!