Aktivno potovanje Indonezija

INDONEZIJA POTOVANJE ZA AKTIVNE

Indonezija je arhipelag med Indijskim in Tihim oceanom, ki se ponaša z eno najdaljših obal na svetu s tisočerico neobljudenih otočkov, med katerimi svoj sproščen življenjski stil že stoletja ohranjajo dobrohotna pomorska plemena.

Indonezija potovanje za aktivne temelji na supanju ter vpleta trekinge po džungli, jadranje, snorkljanje, kolesarjenje in spoznavanje lokalne kulture skozi aktivne dogodivščine! Obiskali bomo nedotaknjeni Sulavezi ter eksotični Bali.

Aktivno potovanje Indonezija poteka v majhni skupini maksimalno 13 ljudi, pričakuješ pa lahko unikaten program, ki ga ne najdeš pri nobeni drugi slovenski turistični agenciji.

Supanje v Indoneziji pomeni sprostitev v svobodi odkrivanja najboljšega, kar se nahaja v nas samih, skozi prizmo prvobitnega okolja, ki je nekoč, kakor še vedno, tako velikodušno omogočalo razcvet naše vrste.

Program Cena Prijava

VODNIK: Tinkara Oblak

TERMIN POTOVANJA:  8.11. - 23.11.2024

STATUS POTOVANJA: razpisano (7/13 prostih mest)

CENA POTOVANJA:

 • 1.526 €/osebo 2/2
 • 50 € popusta, če si z nami že potoval/a
 • Glavni let iz Ljubljane: cca 592 € (na dan 27.2.2024)
 • Notranji leti  med otoki: cca. 390 € 

BEST OF:

 • Island hopping s supi po otočkih Sulawesija
 • Obisk plemena "Sea gypsie"
 • Snorkljanje in plavanje z nepekočimi meduzami
 • Obisk Hindujskih templjev, opičjega gozda v Ubudu
 • Kolesarjenje med riževimi polji na Baliju 
 • Treking po džungli in treking na vulkan

INDONEZIJA POTOVANJE - PROGRAM

Po poteh morskih nomadov s supi

Indonezija potovanje za aktivne se začne v Jakarti, od koder bomo poleteli na otok Sulavezi - otok z edinstvenimo kulturo, ohranjenimi plamenskimi skupinami ter tako osupljivo naravo, da bomo vsak dan govorili: "O moj bog, kje mi smo!!"

1. SULAVEZI POTOVANJE

Swimming with sea gypsea kids

»Morski cigani« Bajau

Sulavezi potovanje nas pričaka z bujnimi deževnimi gozdovi, sanjskimi nedotaknjenimi plažami, živahnimi koralnimi grebeni in ter ljudstvi, ki še vedno živijo kot plemena.

Starodavno ljudstvo Bajau tudi več mesecev hkrati preživi na svojih čolnih, svoje koliščarske postojanke pa gradi tudi po kilometer stran od obale. Plavanja in veslanja se že zelo zgodaj nauči vsak Bajau otrok.

S supi bomo raziskovali njihovo okolje in kulturo. S supi bomo otočkali ter iskali najlepše samotne plaže, ki jih ne bomo nikoli pozabili.

Naše robinzonsko domovanje

Ko bomo dosegli naše končno destinacijo, se bomo nastanili v mali družinski resort na samotni plaži in nam bo služila kot odlično izhodišče za naše suparske odprave.

V naslednjih petih dneh lahko pričakuješ vsakodnevne suparske ture po najlepših mikro otočjih v okolici. Ves čas nas bo spremljal čoln z lokalno ekipo vodičev, ki bodo skrbeli za izvrstno počutje naše ekipe. "Island hopping" v pravem pomenu besede, a stran od množičnega turizma.

Nova lokacija - Sulavezi
SUP potovanje Indonezija
Sup Indonesia
Blue lagoon Labengki

Razčlenjena obala z lagunami

Odmaknjeni od gneče turističnih poti, bomo v miru užili najlepše kotičke za kopanje, snorklanje in uživanje v podobah prelepe obmorske pokrajine.

Obiskali bomo dve laguni, naši lokalni vodniki pa nam bodo kar tam sredi narave pripravili okusno kosilo - tradicionalne morske jedi iz rib in hobotnic, ki so jih ujeli pred izletom.

Bližnji "Raja Ampat" – izlet v ribiško divjino

Odpravili se bomo na celodnevni izlet v svet morske lovsko-nabiralniške kulture otočkov, ki izgledajo kot pomanjšana verzija "Raja Ampat". Pot do suparskega raja nas bo vodila mimo koliščarske vasice, kjer bomo vrgli supe v vodo in se odpravili na novo otočkanje "island hopping".

To krasno otočje nam bo ustvarilo čudovit poligon za supanje, veslali bomo v turkizne zalive ter občudovali pisane ptiče.

Aktivno potovanje Indonezija
Sombori island
Plavnje z meduzami
Palau Dongkala

Supanje in plavanje z nepekočimi meduzami

Obiskali bomo še eno čudovito otočje na Sulaveziju, kjer bomo naredili sup ekspedicijo ter poskušali iskati kolonijo nepekočih meduz, s katerimi se bomo lahko spoznali čisto od blizu.

Treking skozi džunglo

Naredili bom premik iz otočja v notranjost Sulavezija ter se odpravili na treking skozi džunglo do slapu obdanega s tropskim rastjem.

Obiskali bomo tudi lokalno tržnico v klasični indonezijski vasici, kjer se bomo zaklepetali z lokalci ter poiskali lokalno sadje, ki ga še nikoli nismo okusili.

Slapovi Moramo Sulawesi
Fant na trekingu po Indoneziji, hodi po deroči reki sredi džungle
Rawa Aopa
Supanje po reki v nacionalnem parku Rawa Aopa

Treking po nacionalnem parku

Treking skozi nacionalni park nam bo približal edinstveno floro in favno nacionalnega parka. Podali se bomo skozi savano ter poskusili najti čim več endemičnih ptičjih družin. V nacionalnem parku jih je kar 155.

V nacionalnem parku bomo lahko tudi zaveslali, s supi bomo v družbi lokalnega vodiča potovali po reki, identificirali redke ptice in raziskovali rečne rokave z vodne perspektive.

Naslednji dan sledi premik iz Sulavezija na surferski Bali.

2. BALI POTOVANJE

Templji v ubudu, bali

Spoznajmo Ubud – mesto v džungli

Ubud, kulturno središče Balija, se nahaja sredi deževnega pragozda, tropskih palm in riževih polj. Mesto je posejano s starodavnimi vrtovi in hindujskimi templji, butiki in galerijami.

V mestecu, ki se svojega kulturnega poslanstva zaveda, je tudi muzej balijske klasične in sodobne umetnosti.

opičji gozd in mesto prefinjenih zaznav

Ubud obdajajo ljubke vasice z zanimivimi nastanitvenimi možnostmi v hiškah ob bazenčkih, spretno umeščenih v naravno okolje.

Ob robu mesta se nahaja tudi opičji gozd, v katerem si je bivališče našlo kakšnih 600 balijskih makakov.

Opičji gozd v Ubudu
Kolesarjenje Bali

Kolesarjenje po riževih poljih

Okolico mesta Ubud bomo raziskovali s kolesi. Kolesarska tura nas popelje mimo riževih polj, lokalnih templjev in manjših vasi, kjer lahko spremljamo resnično življenje in kulturo teh neverjetnih ljudi.

Treking na delujoč vulkan Batur

Kintamani je ena najbolj podcenjenih regij na Baliju in mi ga ne bomo zamudili. Načrtujemo eno najbolj epičnih izkušenj na Baliju - treking na delujoč vulkan Batur ob sončnem vzhodu!

Ko bomo stopili v geološki park vulkana Batur, nas bo navdušila dramatična pokrajina z ostanki lave in pogledi na ogromno jezero. Počutili se bomo kot da bi stopili v popolnoma nov svet!

Nočno življenje na Baliju

KUTA, NAKUPI IN NOČNO ŽIVLJENJE

Naredili bomo premik v Kuto, kjer bomo izkoristili priložnost za surfanje na valovih ali za poslednje nakupe. Kuta je tudi priljubljena žurerska destinacija, a ne skrbi, pred odhodom ven si bomo dobro ogreli boke. 🙂

Naslednji dan sledi povratek v Evropo.

REZERVIRAJ AKTIVNO POTOVANJE

TE ZANIMA PROGRAM PO DNEVIH?

KAJ MORAŠ O POTOVANJU PO INDONEZIJI ŠE VEDETI?

NAMESTITEV JE SKRBNO IZBRANA

Repertoar namestitev bo zelo razgiban, saj bomo nočili v manjših hotelih, bungalovih ter podeželskih hiškah.

Posebej smo se potrudili, da smo poiskali najbolj optimalno namestitev glede na predele lokacij, v katerih se želimo gibati ter glede na specifične potrebe, ki jih suparji imamo. Pomembno nam je, da so namestitve lepo urejene in čiste, se pa moraš zavedati, da potuješ v Azijo in da je tam stil malo drugačen in bolj preprost.

Namestitev na Coronu
Supanje in sproščanje

NE BOJ SE SUPANJA!

Potovanje Indonezija je namenjeno aktivnemu raziskovanju in sprostitvi. Sulavezi je res suparsko usmerjeno, a SUP razdalje ne bodo dolge.

Pričakuješ lahko nekje med 6 in 12 km dolge ture, ki jih lahko tudi skrajšaš ali tudi podaljšaš. Meditativni učinki valovanja in sončni zahodi na samem te bodo navdušili!

SUPE NESEMO S SEBOJ?

Tako je. Na tako odročnih krajih sup opreme ne moremo najti, hkrati želimo supati na opremi, ki ji lahko zaupamo, da nas ne bo pustila na cedilu.

Supe bomo peljali kot del svoje prtljage. V veliko sup torbo bomo spakirali napihljiv sup, zložljivo veslo ter varnostno vrvico, dodali kozmetiko ter mali kupček kopalk in oblačil - v topli državi kot je Indonezija namreč ne potrebujemo veliko.

Nimaš supa? Brez skrbi, sup si lahko izposodiš pri nas po zelo ugodni ceni!

Imaš svoj sup, a je tvoja torba zelo majhna? Ne skrbi, brezplačno ti lahko posodimo veliko, prostorno torbo Red Paddle Co na koleščkih, tako da bo potovanje enostavno.

Štopamo! Naravnost v džunglo!
V Indoneziji moramo poskrbeti za primerna oblačila

V INDONEZIJI JE OBLEKA POMEMBNA

Na pretežno hindujskem Baliju in v divjini otočkov se oblačimo po želji, v urbanih okoljih Sulawezija in templjih pa je priporočena oprava nekoliko skromnejša, v smislu neprosojnih daljših kratkih hlač in majic, ki pokrivajo ramena.

Za treking po džungli priporočamo vodne ali neopren čevlje. Natančen seznam potrebščin za potovanje ti pošljemo po prijavi.

PRIJAVI SE

CENA POTOVANJA INDONEZIJA

CENA 16-DNEVNEGA POTOVANJA: 

 • paket: 1.526€ / osebo v sobi 2/2
 • glavni let iz Ljubljane v Jakarto: 592 € (na dan 1.2.2024)
 • notranji leti po Indoneziji: cca. 400 €

Posebne ugodnosti: 

 • 50 EUR popusta prejmete vsi, ki ste z Bananaway ekipo že potovali.

Potovanje Indonezija predvideva prijavo 11 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami cen ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi
 • 60% cene plačaš 30 dni pred odhodom
 • 10% cene plačaš ob prihodu na Indonezijo v lokalni valuti - 150 €
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje potrjeno - cca. 600 - 1.000 € ob dovolj zgodnji prijavi
 • 1x nočitev v Jakarti z zajtrkom,
 • 8x nočitev na Sulaveziju,
 • 3 dnevni obroki tekom potovanja po Sulaveziju,
 • vsi prevozi po Sulaweziju,
 • obisk morskih ciganov Bajau,
 • 2x celodnevni sup izlet na otoke,
 • voden treking po džungli,
 • obisk nacionalnega parka Rawa Aopa,
 • 3x nočitev v Ubudu z zajtrkom,
 • prevozi letališče – letališče - Ubud – Kuta - letališče,
 • vstopnina v opičji gozd, ART muzej,
 • kolesarski izlet po riževih poljih,
 • treking na vulkan Batur,
 • 1x nočitev v Kuti z zajtrkom,
 • program non stop,
 • priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • glavne letalske karte iz Ljubjana (cena ob dovolj zgodni prijavi je cca. 600-800 EUR),
 • notranji leti Jakarta - Sulavezi - Bali - Jakata s 30 kg prtljage (cena ob dovolj zgodnji prijavi je cca. 400 EUR),
 • posredovanja nakupa letalske karte: 20 EUR,
 • kave Kopi Luwak,
 • stroškov hrane in pijače,
 • nepredvidenih prevozov po Baliju,
 • stroška morebitnih aktivnosti, ki si jih izbereš v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
 • Tečaj supanja – 60 EUR,
 • izposoja sup opreme – 60 EUR,
 • doplačilo preseženih kilogramov na notranjem letu,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav,
 • zavarovanje turističnega potovanja – priporočamo Zavarovalnico Triglav.
 • JEZIK: V turističnih krajih ljudje govorijo angleško, v manj razvitih krajih pa le Indonezijsko. Uporabljaj čim bolj enostavno angleščino in bo šlo.
 • CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.Tablete proti malariji so predvsem za tiste, ki bodo potovanje podaljšali v odročnejše predele države, sicer pa malarija ne predstavlja nevarnosti (več). Opozorila nekaterih zdravstvenih agencij sicer še vedno veljajo, zatorej je odločitev o jemanju antimalarikov odvisna od vsakega individualnega potnika. Bolj pazljivi se cepijo proti hepatitisu A. Trebušne preglavice zdravite tudi s pravilno prehrano in tabletami na potovanju (precej pomagajo tudi žganje ali gazirane pijače). Higienske razmere so v zadnjih letih v večjih mestih in turističnih destinacijah podobne Sredozemlju. Voda iz vodovoda ni pitna. Pijačo iz pločevink raje pij po slamici, sadje vedno olupi. Več informacij dobiš na in na Inštitutu za varovanje zdravja RS ali na zdravinapot.si.
 • LOKALNA VALUTA: Valuta je indonezijska rupija IDR, v razmerju do Eura pa niha: 1 eur = približno 15.000 IDR. Najvišja denominacija je 100.000, kar pomeni, da bomo imeli denarnice polne ne preveč vrednih bankovcev. Kljub temu je dobro v žepih imeti tudi manjše bankovce, saj ti pri plačilu z bankovcem za 100.000 večina trgovcev drobiža ne bo mogla vrniti.
 • PLAČEVANJE: Večinoma le z gotovino.
 • MENJALNICA/BANKOMAT: Po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo, najbolje na Baliju, bančni avtomati dovolj gosto posejani. Nusa Penida in Sulawesi imajo zelo malo menjalnic in bankomatov, slabši tečaj menjave, zato predlagamo da se menjave ali dvigi opravijo na Baliju. Za vsak slučaj lahko s seboj vzameš tudi nekaj gotovine (Eure ali ameriške dolarje), najbolje se menjajo ameriški dolarji. V vseh menjalnicah na naši poti brez težav zamenjamo tudi eure. Menjalnice kovancev ne odkupujejo, včasih pa to velja tudi za določene dolarske bankovce, predvsem starejše od 10 let. Manjši apoeni (ponavadi od 50 USD navzdol) imajo slabši menjalni tečaj. Pred odhodom v Indonezijo moraš banki sporočiti, kam odhajaš, da ti kartice v tujini ne blokirajo.
 • PLANIRANI STROŠKI: Hrana in pijača sta zelo poceni (hrana nekje 1-3€, voda 0,30€/ 0,5L in pivo pa 2-4€ eur, oblačila in spominki od 3€ naprej ). Planirani stroški so nekje 5-10€ na dan, odvisno od individualnih potreb).
 • WIFI, MOBILNI INTERNET: V Indoneziji je zelo enostavno in poceni lahko kupimo sim kartico z mobilnimi podatki, ki dobro deluje. Telkomsel Indonesia operater najbolje pokriva omrežje po celi Indoneziji. WIFI je dosegljiv v nastanitvah, kjer bomo spali, ni pa močan (ker ga uporablja veliko ljudi).
 • VARNOST: Indonezija je varna dežela, vseeno previdnost ni nikoli odveč. Svetujemo, da imaš svoje stvari vedno pod nadzorom, računalnike, telefone, denar je potrebno pospravljati.
 • FORMALNOSTI OB PREHODU MEJ: Pri vstopu v Indonezijo imej potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev. Po novem viza za bivanje do 30 dni ni več potrebna. Če nameravaš ostati dlje, priporočamo, da si 90-dnevni vizum urediš na indonezijskem veleposlaništvu na Dunaju oziroma preko agencije Kompas (potrebuješ sliko, izpolnjen obrazec, kopijo letalskih kart).
 • DOKUMENTI: Priporočljivo je, da si narediš kopijo potnega lista in kartic, ter si jih shraniš na email oziroma računalnik.
 • TREKING IN KAMPIRANJE: Na trekingu po džungli do slapu Samparona, velikokrat prečkamo reko, zato potrebujemo neoprenske ali vodne čevlje. V programu kampiramo na obali, poskrbljeno bo za šotore in podloge.  Sam/a lahko poskrbiš za spalno vrečo oz. si postelješ s sarongom ali šalom.
 • OBLEKA: več majic in kosov perila, poleg kratkih tudi lahke dolge hlače (platnene so bistveno bolj primerne kot pa kavbojke, ki so za potovanje in vročino manj udobne). Kopalke, sončna očala, brisača, kapica s strehico ali podobno pokrivalo proti soncu in proti klimi. Zmeraj pa je dobro imet s sabo kak šal, ki si ga ogrneš čez ramena (v muslimanskih predelih...). Odvetujemo kratke hlačke (hot pants) ali mini krilca, saj je Indonezija največja muslimaska država na svetu, sicer na Baliju in Nusa penidi ni problema, Sulawesi je manj turistično razvit in nočemo vzbujati pozornosti.
 • KAJ SPAKIRATI ZA SUP POTOVANJE: predlagamo, da se sprehodiš čez naš seznam potrebščin za sup potovanje, ki poskrbi, da kakšne pomembne stvari ne pustiš doma.
 • ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220V, uporablja se ameriška vtičnica.

Seveda! Potovanje Indonezija je namenjeno suparjem in vsem aktivnim ljudem, ki tudi med potovanji hrepenijo po aktivnosti ter si želijo unikatnih, kulturno bogatih izkušenj.

Potovanju se lahko pridružiš tudi brez suparskih izkušenj, saj bo potovanje vodila izkušena SUP vodička, ki te bo supati naučila.

A zaradi celotne izkušnje in večje sproščenosti na potovanju ti vseeno toplo priporočamo, da se s supom spoznaš vsaj enkrat pred samim potovanjem. Pridruži se nam na sup izletih ali sup tečajih po Sloveniji.

Bananaway potovanj se udeležuje mnogo posameznikov, ki med potovanjem spletejo nova, močna prijateljstva in se v prihodnosti dogovarjajo za skupna potovanja.

V primeru, da se na potovanje prijaviš sam/a, te lahko namestimo v sobo z drugim solo popotnikom oz. solo popotnico (v kolikor se prijavi) in prav zato je cena individualnega popotnika enaka.

V kolikor si želiš individualne sobe, nam prosim pošlji povpraševanje in ti pripravimo ponudbo.

Nehaj se hecat! Nikogar ne zanima, koliko si star/a, pomembno je le to, da si aktivno naravnan/a in odprt/a za nove dogodivščine. Že to, da še vedno bereš naš program, nam pove, da si pravi/a za v našo družbo!

Šalo na stran, za lažjo orientacijo ti povemo, da so z Bananaway potovali avanturisti (individualni popotniki in pari) med 12 in 70 letom starosti, pri čemer pa je 60% popotnikov starih med 40 in 60 let.

 • Na Indonezija potovanje se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na Indonezija potovanje ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš (preko spleta ali v poslovalnici) zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Odpotuj v neokrnjen del indonezije!

V državi, ki je poznana po skakanju iz otočka na otoček, je supanje verjetno eden najboljših načinov potovanja. Mi ga bomo naredili še malce bolj aktivnega in avanturističnega!

Navdušen/a boš, le izberi ali prej ali slej. Prijavi se čim prej!

Searching Availability...