Sup potovanje po Indoneziji

INDONEZIJA POTOVANJE ZA AKTIVNE

Indonezija je arhipelag med Indijskim in Tihim oceanom, ki se ponaša z eno najdaljših obal na svetu s tisočerico neobljudenih otočkov, med katerimi svoj sproščen življenjski stil že stoletja ohranjajo dobrohotna pomorska plemena.

Indonezija potovanje za aktivne temelji na supanju ter vpleta trekinge po džungli, jadranje in spoznavanje kulture skozi aktivne dogodivščine! Obiskali bomo Bali, Nusa Penida ter bolj nedotaknjeni Sulavezi.

Indonezija potovanje poteka v majhni skupini maksimalno 11 ljudi, pričakuješ pa lahko unikaten program, ki ga ne najdeš pri nobeni drugi slovenski turistični agenciji.

Supanje v Indoneziji pomeni sprostitev v svobodi odkrivanja najboljšega, kar se nahaja v nas samih, skozi prizmo prvobitnega okolja, ki je nekoč, kakor še vedno, tako velikodušno omogočalo razcvet naše vrste.

Program Cena Prijava

VODIČ: Amanda Kapić

TERMIN POTOVANJA: 12.11. -27.11.2023

STATUS POTOVANJA: POTRJEN ODHOD

CENA POTOVANJA:

 • 1.443 €/osebo 2/2
 • 50 € popusta, če si z nami že potoval/a
 • Glavni let: cca 799 € - 1000 € (na dan 30.5.2023)
 • Notranji let Bali - Sulawezi - Bali: 170 - 350 € 

BEST OF:

 • Hindujski templji, opičji gozd v Ubudu
 • Supanje po vulkanskem jezeru
 • Kolesarjenje po riževih poljih
 • Obisk plemena "Sea gypsie"
 • Island hopping s supi
 • Plavanje z nepekočimi meduzami
 • 2 dnevni treking po džungli
 • Peščeni zalivi Nusa Penide in supanje z mantami

INDONEZIJA POTOVANJE - PROGRAM

Po poteh morskih nomadov s supi

Z dogodivščinami v Indoneziji pričnemo na Baliju, ki bo naša povezava z Evropo in ostalimi indonezijskimi destinacijami.

Z Balija se bomo najprej odpravili na otok Nusa Penida, zatem pa na jugovzhodni Sulavesi ter na bližnje otoke Lambengki in Sombori. Od tam bomo odpotovali proti jugu na sulavezijski otok Buton, od koder se bomo vrnili na Bali in z Balija nazaj domov.

Aktivno potovanje Indonezija temelji na supanju (si lahko zamisliš kakšen boljši način za raziskovanje arhipelagov), jadranju, kratkih trekingih ter kulturno specifičnih doživetjih.

1. BALI POTOVANJE

Templji v ubudu, bali

Spoznajmo Ubud – mesto v džungli

Ubud, kulturno središče Balija, se nahaja sredi deževnega pragozda, tropskih palm in riževih polj. Mesto je posejano s starodavnimi vrtovi in hindujskimi templji, butiki in galerijami.

V mestecu, ki se svojega kulturnega poslanstva zaveda, je tudi muzej balijske klasične in sodobne umetnosti.

Mesto prefinjenih zaznav

Ubud obdajajo ljubke vasice z zanimivimi nastanitvenimi možnostmi v hiškah ob bazenčkih, spretno umeščenih v naravno okolje.

Ob robu mesta se nahaja tudi opičji gozd, v katerem si je bivališče našlo kakšnih 600 balijskih makakov.

Opičji gozd v Ubudu
Supanje po jezeru Batur

S supom po vulkanskem jezeru

Severno od mesta Ubud pokrajino mogočno zaznamuje ognjenik Batur. Pod vrhom gore se razprostira vulkansko jezero z istim imenom.

Čas je, da napihnemo svoj sup. Z vrha ognjenika se s kolesom spustimo med terase riževih polj, ob vznožju gore pa nas čakajo gugalnice na vrveh, pokušina balijskih čajev in najdražja kava na svetu.

Kopi Luwak - ena precej draga kavica

Za najbolj nobel kavo na svetu, Kopi Luwak, mora kavne jagode najprej pojesti cibetka. Verjetno nam preostanka procesa ni potrebno nadalje opisati.

Recimo le to, da brez nekaj začetnega poguma ni dobre zgodbe, za kar nam bodo nekoč vnuki in nečaki še nadvse hvaležni.

Najdražja kava na svetu

2. NUSA PENIDA POTOVANJE

Nusa penida

Spoznajmo peščene zalive Nusa Penide

Nusa Penida je otok, ki se ponaša z razgibano obalo, posejano z zalivčki in peščenimi plažami, ki jih varujejo z zelenjem poraščene pečine.

Nusa Penida ponuja nekaj čudovih zalivov, ki so kot nalašč za supanje in snorklanje z velikimi ribami.

Jamski Tempelj Giri Putri

V zavetju ene največjih kraških jam na Nusi Penidi si je domovanje našel hindujski tempelj, ki za razliko prenekaterega podobnega svetišča, kjer se gnetejo turisti, še vedno opravlja svojo osnovno religiozno funkcijo.

Jama, ki tako omogoča svojevrstno spiritualno doživetje, nima naravne svetlobe, njene stalagmite in stalaktite pa nežno osvetljuje izbrano število tempeljskih luči.

2. SULAVEZI POTOVANJE

Sulawezi Lakadao beach

S supom med morske nomade

Naša naslednja destinacija je jugovzhodni Sulawesi, ki zaradi dolgih krakov svojih polotokov včasih funkcionira kot otočje. Sulawesi se tako z ostalimi deli otoka, kakor tudi z okoliškimi otočki, raje kot po kopnem povezuje prek morja.

Bistra voda, ki se pretaka med nedotaknjenimi otočki, nudi domovanje staremu avstronezijskemu ljudstvu z izrazito morsko-nomadsko ribiško kulturo.

»Morski cigani« Bajau

Starodavno ljudstvo tudi več mesecev hkrati preživi na svojih čolnih, svoje koliščarske postojanke pa gradi tudi po kilometer stran od obale. Plavanja in veslanja se že zelo zgodaj nauči vsak Bajau otrok.

Nova lokacija - Sulavezi

Labengki, naše robinzonsko domovanje

Otoček, na katerem se bomo nastanili, poleg slikovite obale premore tudi čudovito jezero Tobelo.

Labengki, Modra laguna

Odmaknjeni od gneče turističnih poti, bomo v miru užili najlepše kotičke za kopanje, snorklanje in uživanje v podobah prelepe obmorske pokrajine.

Blue lagoon Labengki
Tropski zipline na Sulaveziju

Tropski zip-line Lambengki

Nimamo kril, da bi preleteli otočje Lambengki, gremo pa lahko na zipline, kar je zelo zabavno in nam bo malce dvignilo pritisk.

Sombori – izlet v ribiško divjino

Z Labengkija na izlet v svet morske lovsko-nabiralniške kulture otočkov Sombori. Pot do suparskega raja nas bo vodila mimo koliščarske vasice Mobokita, malo naprej pa tudi mimo babičine hiše.

Koliščarsko barako, v kateri sama sredi morja živi starejša ženska, ribiči uporabljajo kot postojanko med menjavo lovišč.

Sombori otok

Iz Baubau-a čez Buton

Bau Bau je mesto, v katerem pristanemo na sulavezijskem otoku Buton. V mestu obiščemo tržnico, kjer si napolnimo zaloge za treking po džungli do obale na drugi strani otoka. S hrano in morda tudi kakšnim pivcem.

Džungelski treking

Hribovit svet tropskega gozda se ponaša s slikovitimi sladkovodnimi podobami narave, ki jih spremlja prenekatera rastlina, ki jo morda v pomanjšani obliki prepoznamo iz naših dnevnih sob.

Fant na trekingu po Indoneziji, hodi po deroči reki sredi džungle
Netopirjeva jama

Slap Kantongara in netopirjeva jama

Po mokrih rečnih stezah pridemo do slapu Kantongara in se povzpnemo na njegov vrh. Čez pol ure prispemo do drugega, večjega slapu Samporana, kjer bo organizirana kopalna žurka s kosilom.

V neposredni bližini slapu se nahaja netopirja jama, v kateri prav zares biva kopica netopirjev, najde pa se tudi kakšna zanimiva nestrupena kača.

Skrivna Plaža Lakadao

Sproščeno okolje zadnjih dni počitnic bomo zaključili v umirjenem vzdušju plaže Lakadao. Sanjsko robinzonsko hiško na skali so postavili lokalni ribiči, ki so občasne družbe veseli in ji včasih dostavijo tudi kakšno ribo ali jo povabijo s seboj na ribolov. Skrivna top lokacija za chillout.

Sup potovanje po Indoneziji te odpelje na plažo Lakadao
Nočno življenje na Baliju

Ob vrnitvi na Bali se ustavimo še v Kuti, kjer izkoristimo priložnost za poslednji šoping, prigrizek ali izmenjavo vtisov in idej ob pijači ali dveh. Nato pa na letalo in domov.

REZERVIRAJ AKTIVNO POTOVANJE

TE ZANIMA PROGRAM PO DNEVIH?

KAJ MORAŠ O POTOVANJU PO INDONEZIJI ŠE VEDETI?

NAMESTITEV JE SKRBNO IZBRANA

Repertoar namestitev bo zelo razgiban, saj bomo nočili v manjših hotelih, bungalovih, podeželskih hiškah, pa tudi v šotorih na samotni plaži.

Posebej smo se potrudili, da smo poiskali najbolj optimalno namestitev glede na predele lokacij, v katerih se želimo gibati ter glede na specifične potrebe, ki jih suparji imamo. Pomembno nam je, da so namestitve lepo urejene in čiste, se pa moraš zavedati, da potuješ v Azijo in da je tam stil malo drugačen in bolj preprost.

Namestitev na Coronu
Supanje in sproščanje

NE BOJ SE SUPANJA!

Potovanje Indonezija je namenjeno aktivnemu raziskovanju in sprostitvi. Res je suparsko usmerjeno, a SUP razdalje ne bodo dolge.

Pričakuješ lahko nekje med 6 in 12 km dolge ture, ki jih lahko tudi skrajšaš ali tudi podaljšaš. Meditativni učinki valovanja in sončni zahodi na samem te bodo navdušili!

SUPE NESEMO S SEBOJ?

Tako je. Na tako odročnih krajih sup opreme ne moremo najti, hkrati želimo supati na opremi, ki ji lahko zaupamo, da nas dobra 2 tedna ne bo pustila na cedilu.

Supe bomo peljali kot del svoje prtljage. V veliko sup torbo bomo spakirali napihljiv sup, zložljivo veslo ter varnostno vrvico, dodali kozmetiko ter mali kupček kopalk in oblačil - v topli državi kot je Indonezija namreč ne potrebujemo veliko.

Nimaš supa? Brez skrbi, sup si lahko izposodiš pri nas po zelo ugodni ceni!

Imaš svoj sup, a je tvoja torba zelo majhna? Ne skrbi, brezplačno ti lahko posodimo veliko, prostorno torbo Red Paddle Co na koleščkih, tako da bo potovanje enostavno.

Štopamo! Naravnost v džunglo!
V Indoneziji moramo poskrbeti za primerna oblačila

V INDONEZIJI JE OBLEKA POMEMBNA

Na pretežno hindujskem Baliju in v divjini otočkov se oblačimo po želji, v urbanih okoljih Sulawezija in templjih pa je priporočena oprava nekoliko skromnejša, v smislu neprosojnih daljših kratkih hlač in majic, ki pokrivajo ramena.

Za treking po džungli priporočamo vodne ali neopren čevlje.

PRIJAVI SE

CENA POTOVANJA INDONEZIJA

CENA 16-DNEVNEGA POTOVANJA: 1.443 EUR v dvoposteljni sobi

 • 50 EUR popusta prejmete vsi, ki ste z Bananaway ekipo že potovali.

Potovanje Indonezija predvideva prijavo 11 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami cen ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi
 • 60% cene plačaš 30 dni pred odhodom
 • 10% cene plačaš ob prihodu na Indonezijo v lokalni valuti - 150 €
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje potrjeno - cca. 800 - 1.000 € ob dovolj zgodnji prijavi
 • 3x nočitev v Ubudu z zajtrkom,
 • vstopnina v opičji gozd, ART muzej,
 • kolesarski izlet po riževih poljih,
 • prevozi letališče - Ubud - Nusa Penida - letališče,
 • trajekt Nusa Penida,
 • 2x nočitev na Nusi Penida z zajtrkom,
 • obisk prekrasnih plaž Diamond beach, Atun beach, Kelingking beach,
 • Nusa penida - supanje v manta bay-u, kjer vidimo mante,
 • izleti in prevozi po Nusa Penidi,
 • 8x nočitev na Sulaweziju,
 • vsa hrana tekom potovanja po Sulaveziju,
 • obisk morskih ciganov Bajau,
 • 2x dnevna izleta na otoka Lambegki in Sombori,
 • 1-dnevni treking po džungli, kopanje pod slapom, obisk netopirjeve jame,
 • 1x kempiranjem na skrivni plaži,
 • vsi prevozi po Sulaweziju,
 • program non stop,
 • 1x nočitev v Kuti,
 • priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • glavne letalske karte iz Zagreba (cena ob dovolj zgodni prijavi je cca. 799 EUR),
 • notranji let Bali - Sulavezi - Bali s 30 kg prtljage (cena ob dovolj zgodnji prijavi je cca. 350 EUR),
 • posredovanja nakupa letalske karte: 20 EUR,
 • kave Kopi Luwak,
 • stroškov hrane in pijače,
 • nepredvidenih prevozov po Baliju,
 • stroška morebitnih aktivnosti, ki si jih izbereš v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
 • prevoz do letališča v Zagrebu – 40 EUR,
 • tečaj supanja – 60 EUR,
 • izposoja sup opreme (16 dni) – 120 EUR,
 • doplačilo preseženih kilogramov na notranjem letu,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav,
 • zavarovanje turističnega potovanja – priporočamo Zavarovalnico Triglav.
 • JEZIK: V turističnih krajih ljudje govorijo angleško, v manj razvitih krajih pa le Indonezijsko. Uporabljaj čim bolj enostavno angleščino in bo šlo.
 • CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.Tablete proti malariji so predvsem za tiste, ki bodo potovanje podaljšali v odročnejše predele države, sicer pa malarija ne predstavlja nevarnosti (več). Opozorila nekaterih zdravstvenih agencij sicer še vedno veljajo, zatorej je odločitev o jemanju antimalarikov odvisna od vsakega individualnega potnika. Bolj pazljivi se cepijo proti hepatitisu A. Trebušne preglavice zdravite tudi s pravilno prehrano in tabletami na potovanju (precej pomagajo tudi žganje ali gazirane pijače). Higienske razmere so v zadnjih letih v večjih mestih in turističnih destinacijah podobne Sredozemlju. Voda iz vodovoda ni pitna. Pijačo iz pločevink raje pij po slamici, sadje vedno olupi. Več informacij dobiš na in na Inštitutu za varovanje zdravja RS ali na zdravinapot.si.
 • LOKALNA VALUTA: Valuta je indonezijska rupija IDR, v razmerju do Eura pa niha: 1 eur = približno 15.000 IDR. Najvišja denominacija je 100.000, kar pomeni, da bomo imeli denarnice polne ne preveč vrednih bankovcev. Kljub temu je dobro v žepih imeti tudi manjše bankovce, saj ti pri plačilu z bankovcem za 100.000 večina trgovcev drobiža ne bo mogla vrniti.
 • PLAČEVANJE: Večinoma le z gotovino.
 • MENJALNICA/BANKOMAT: Po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo, najbolje na Baliju, bančni avtomati dovolj gosto posejani. Nusa Penida in Sulawesi imajo zelo malo menjalnic in bankomatov, slabši tečaj menjave, zato predlagamo da se menjave ali dvigi opravijo na Baliju. Za vsak slučaj lahko s seboj vzameš tudi nekaj gotovine (Eure ali ameriške dolarje), najbolje se menjajo ameriški dolarji. V vseh menjalnicah na naši poti brez težav zamenjamo tudi eure. Menjalnice kovancev ne odkupujejo, včasih pa to velja tudi za določene dolarske bankovce, predvsem starejše od 10 let. Manjši apoeni (ponavadi od 50 USD navzdol) imajo slabši menjalni tečaj. Pred odhodom v Indonezijo moraš banki sporočiti, kam odhajaš, da ti kartice v tujini ne blokirajo.
 • PLANIRANI STROŠKI: Hrana in pijača sta zelo poceni (hrana nekje 1-3€, voda 0,30€/ 0,5L in pivo pa 2-4€ eur, oblačila in spominki od 3€ naprej ). Planirani stroški so nekje 5-10€ na dan, odvisno od individualnih potreb).
 • WIFI, MOBILNI INTERNET: V Indoneziji je zelo enostavno in poceni lahko kupimo sim kartico z mobilnimi podatki, ki dobro deluje. Telkomsel Indonesia operater najbolje pokriva omrežje po celi Indoneziji. WIFI je dosegljiv v nastanitvah, kjer bomo spali, ni pa močan (ker ga uporablja veliko ljudi).
 • VARNOST: Indonezija je varna dežela, vseeno previdnost ni nikoli odveč. Svetujemo, da imaš svoje stvari vedno pod nadzorom, računalnike, telefone, denar je potrebno pospravljati.
 • FORMALNOSTI OB PREHODU MEJ: Pri vstopu v Indonezijo imej potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev. Po novem viza za bivanje do 30 dni ni več potrebna. Če nameravaš ostati dlje, priporočamo, da si 90-dnevni vizum urediš na indonezijskem veleposlaništvu na Dunaju oziroma preko agencije Kompas (potrebuješ sliko, izpolnjen obrazec, kopijo letalskih kart).
 • DOKUMENTI: Priporočljivo je, da si narediš kopijo potnega lista in kartic, ter si jih shraniš na email oziroma računalnik.
 • TREKING IN KAMPIRANJE: Na trekingu po džungli do slapu Samparona, velikokrat prečkamo reko, zato potrebujemo neoprenske ali vodne čevlje. V programu kampiramo na obali, poskrbljeno bo za šotore in podloge.  Sam/a lahko poskrbiš za spalno vrečo oz. si postelješ s sarongom ali šalom.
 • OBLEKA: več majic in kosov perila, poleg kratkih tudi lahke dolge hlače (platnene so bistveno bolj primerne kot pa kavbojke, ki so za potovanje in vročino manj udobne). Kopalke, sončna očala, brisača, kapica s strehico ali podobno pokrivalo proti soncu in proti klimi. Zmeraj pa je dobro imet s sabo kak šal, ki si ga ogrneš čez ramena (v muslimanskih predelih...). Odvetujemo kratke hlačke (hot pants) ali mini krilca, saj je Indonezija največja muslimaska država na svetu, sicer na Baliju in Nusa penidi ni problema, Sulawesi je manj turistično razvit in nočemo vzbujati pozornosti.
 • KAJ SPAKIRATI ZA SUP POTOVANJE: predlagamo, da se sprehodiš čez naš seznam potrebščin za sup potovanje, ki poskrbi, da kakšne pomembne stvari ne pustiš doma.
 • ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220V, uporablja se ameriška vtičnica.

Seveda! Potovanje Indonezija je namenjeno suparjem in vsem aktivnim ljudem, ki tudi med potovanji hrepenijo po aktivnosti ter si želijo unikatnih, kulturno bogatih izkušenj.

Potovanju se lahko pridružiš tudi brez suparskih izkušenj, saj bo potovanje vodila izkušena SUP vodička, ki te bo supati naučila.

A zaradi celotne izkušnje in večje sproščenosti na potovanju ti vseeno toplo priporočamo, da se s supom spoznaš vsaj enkrat pred samim potovanjem. Pridruži se nam na sup izletih ali sup tečajih po Sloveniji.

Bananaway potovanj se udeležuje mnogo posameznikov, ki med potovanjem spletejo nova, močna prijateljstva in se v prihodnosti dogovarjajo za skupna potovanja.

V primeru, da se na potovanje prijaviš sam/a, te lahko namestimo v sobo z drugim solo popotnikom oz. solo popotnico (nikoli ne mešamo) in prav zato je cena individualnega popotnika enaka.

V kolikor si želiš individualne sobe, nam prosim pošlji povpraševanje in ti pripravimo ponudbo.

Nehaj se hecat! Nikogar ne zanima, koliko si star/a, pomembno je le to, da si aktivno naravnan/a in odprt/a za nove dogodivščine. Že to, da še vedno bereš naš program, nam pove, da si pravi/a za v našo družbo!

Šalo na stran, za lažjo orientacijo ti povemo, da so z Bananaway potovali avanturisti (individualni popotniki in pari) med 12 in 70 letom starosti, pri čemer pa je 60% popotnikov starih med 40 in 60 let.

 • Na Indonezija potovanje se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na Indonezija potovanje ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš (preko spleta ali v poslovalnici) zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Odpotuj v neokrnjen del indonezije!

V državi, ki je poznana po skakanju iz otočka na otoček je supanje verjetno eden najboljših načinov potovanja. Mi ga bomo naredili še malce avanturističnega!

Navdušen/a boš, le izberi ali prej ali slej. Prijavi se čim prej!

Searching Availability...