Budimpešta ponoči

Sup izlet v Budimpešto: spust s supom po Donavi

Madžarska prestolnica Budimpešta, ki jo razpolavlja reka Donava, je mesto z največ Unescovimi znamenitostmi v Evropi. Navdušuje s čudovitimi mostovi, mogočnimi zgradbami, zelenimi parki in številnimi znamenitosti.

Sup izlet v Budimpešto nam razkaže znamenitosti mesta skozi oči Donave. Madžarski parlament, Budimski grad, Matthiasova cerkev, supali bomo mimo številnih mostov, mimo čevljev na nabrežju Donave in drugih znamenitosti.

A Budimpešta bo zadnji del našega izleta. V resnici bomo naredili cca 30 km dolg spust s supom po reki Donavi in tako bomo švigali mimo številnih čudovitih zalivov,  otočkov in naravnih parkov.

Ne skrbi glede razdalje, Donava je hitra reka, potovali bomo s tokom, tako da je tura primerljiva s celodnevno Kolpo.

PROGRAM NAMESTITEV CENA PRIJAVA

TERMIN: 14.6. -16.6.2024

STATUS: Razpisan (9/14 prostih mest)

CENA IZLETA: 

 • paket: 439€/osebo v 2/2 sobi
 • 30€ popusta, če si že potoval/a z Bananaway

BEST OF:

 • supanje skozi center Budimpešte
 • 30 km spust po drugi najdaljši reki v Europi
 • izkušnja s supanjem po hitri reki
 • obisk prekrasne Budimpešte

3-dnevni izlet v Budimpešto - program

1. DAN: Odhod iz Ljubljane

Proti Budimpešti se bomo odpeljali v petek po službi, predvidoma bo odhod ob 16 uri, da bomo v razposajeno mesto prispeli do večera, zavili v dobro restavracijo s tradicionalno hrano ter preverili, ali je Budimpešta vredna naslova žurerska metropola.

Spust po Donavi do Budimpešte pred parlamentom
S supom po Donavi do Budimpešte
Spust po Donavi do Budimpešte

2. Dan: Celodnevni spust s supom po drugi najdaljši reki v Europi

Za raziskovanje Donave si bomo vzeli cel dan. Naredili bomo cca 30 km dolg spust s supom in raziskovali čudovite plaže, ki so posejane vzdolž reke.

Reka nas bo vodila mimo plaže Romai, ki je priljubljena med domačini, ko si želijo pobegniti stran od mestnega vrveža. Ponuja namreč nekaj odličnih točk za kopanje in skoke z gugalnic, ki so postavljene na rečnem bregu. V poletnih mesecih ima Donava 20-25 stopinj.

Po prvem odseku veslanja bomo naredili postanek in si vzeli čas za kosilo, nato pa bomo odveslati proti otoku Lupa, kjer bo sledil še en krajši postanek, preden se spustimo v Budimpešto.

Naš cilj bo Romai-part, eno najbolj priljubljenih plaž v Budimpešti. Odlična restavracija, v delu Romai, je ležeren bistro ob reki, imenovan Fillini. V ležalniku bomo uživali ob pogledu na reko in se razvajali z različnimi madžarskimi kulinaričnimi dobrotami, saj so na obrežju številne terase z žarom. V poletnih mesecih na tej plaži prirejajo tudi koncerte in filmske večere, morda ujamemo kaj zanimivega.

Naj te razdalja na skrbi, saj ima reka močnejši tok, zato bomo razdaljo s krajšimi postanki preveslali v 6 -7 urah. Tura je primerljiva z enodnevnim izletom po Kolpi, udeležence bomo opremili tudi z jopiči.

3. DAN: Supanje in Izlet v Budimpešto

Za češnjico na vrhu torte se bomo spustili skozi veličastno Madžarsko prestolnico. Šteli bomo mostove ter občudovali katedrale.

Po spustu bomo pospravili sup opremo, poiskali restavracijo z dobrim kosilom, nato pa se bomo vračali proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Spust po Donavi počitek na plažipg
Sup Budimpešta kopanje v Donavi

ZA KOGA JE PRIMEREN IZLET V Budimpešto?

Skupina suparjev na reki

Sup izlet v Budimpešto je primeren za vsakega suparja, ki je že kdaj preveslal razdaljo 15-20 km. Donava je široka, a ima hitrejši tok, zato bo razdalja 35 km primerljiva z 20 km v pogojih brez toka. Ne skrbi, za motivacijo bo tukaj skupina.

Izlet priporočamo vsem suparjem, ki bi radi dobili izkušnjo s supanjem na hitreje premikajoči se reki. Celotna ekipa bo pred izletom dobila jopič.

NAMESTITEV in prevoz

Budimpešta namestitev

Namestitev. Hotel se nahaja na priročni lokaciji v središču mesta, na bregovih reke Donave, v bližini Budimskega gradu, ki je na seznamu svetovne dediščine, in nakupovalnega območja za pešce v središču mesta.

S skupnim prevozom do nižjega klimatskega odtisa. Da bomo čim bolj mobilni, a hkrati varčni pri onesnaževanju okolja, ne bomo potovali s svojimi avti, ampak se bomo premikali s kombijem. "Sit back & relax", bo tvoja edina naloga.

Potovanje z Bananaway kombijem

DODATNE INFORMACIJE O IZLETU

RAZPISANI TERMINI:

16.6.. - 18.6.2023

CENA 3-DNEVNEGA SUP IZLETA V BUDIMPEŠTO:

 • dvoposteljna soba: 439€
 • vsi suparji, ki so z nami že kdaj potovali, prejmejo 30€ popusta

Cena izleta predvideva prijavo najmanj sedmih oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se izlet v Budimpešto lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo izleta.

V kolikor se cene stroškov izleta v Bodimpešto do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 70% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.

Paket vključuje:

 • 2x namestitev v izbranem tipu sobe z zajtrkom,
 • prevoz iz Ljubljane,
 • prevoz sup opreme s kombijem,
 • program non stop,
 • priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.

Paket ne vključuje:

 • stroškov hrane in pijače,
 • vstopnine v muzeje, ki si jih bomo izbrali na izletu,
 • stroška morebitnih dodatnih aktivnosti, ki si jih boš izbral/a v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.

Opcijska doplačila: 

 • izposoja sup opreme (2 dni) – 30 €,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Sava.

Kako za sup potovanje spakirati, si preberi v spodnjem blogu.

Kaj spakirati za sup potovanje?

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili [...]

Aktivna potovanja se izvajajo v naravi in so v veliki meri odvisna od vremenskih pogojev.
Na potovanjih se maksimalno trudimo slediti zastavljenim programom. V primerih, ko vremenske razmere niso primerne za varno izvedbo aktivnosti, so potrebne prilagoditve programa.
Najpogosteje se prilagodijo časovnice izvedbe aktivnosti (npr. iz dopoldan na popoldan ali menjava aktivnosti po dnevih v kolikor nam program to dopušča).

V primeru nezmožnosti izvedbe programa zaradi vremenskih pogojev pa se aktivnosti lahko zamenjajo z drugimi aktivnosti, ki jih v danih vremenskih razmerah lahko izpeljemo. Za spremembe programa, ki nastanejo zaradi vremenskih razmer, ne nudimo vračil denarja.

 • Na izlet v Budimpešto se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na izlet ter podatke za plačilo 30% akontacije (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Izlet v Budimpešto je organiziran s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno izletaa. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

PRIJAVI SE na izlet V BUDIMPEŠTO!

Supanje v Budimpešti prinaša povsem novo dimenzijo supanja, saj se bomo spoznali s supanjem po hitro premikajoči reki.

Pričakuješ lahko še razposajeni mestni vrvež, veličastno zgodovino in seveda nekaj žura. Brez tega v Budimpešti ne gre. Gremo!

Searching Availability...