Supanje z namenom #SUPportCleanWaters

Ekologija in okoljevarstvo je del našega Bananaway DNK, ker suparji preživimo veliko časa v naravi, nam je skrb za okolje še toliko bolj blizu.
Potem, ko smo na očiščevalnem spust po reki Ižici nabrali 50kg smeti, smo se odločili, da je potrebno teh akcij izvesti še več. Kako je potekala prva očiščevalna akcija po reki Ižica, si lahko prebereš tukaj.
Odločili smo se, da se enkrat na mesec podamo na eno izmed onesnaženih vodnih lokacij po Sloveniji in supamo za dober namen.
PRIDRUŽI SE NAM V AKCIJI

Akcije s supi za dober namen

KDO SE LAHKO UDELEŽI OČIŠČEVALNE AKCIJE S SUPI?

Akcija je primerna za suparja/ko z nekaj izkušnjami, ki nima nikakršnih problemov z ravnotežjem in manevriranjem supa. Podali se bomo tudi na daljše spuste (10-15 km dolge), tudi mimo bolj zaraščenih in neurejenih predelov, zato moraš biti na supu suveren/a! V kolikor bi te veščine rad/a pridobil/a, se nam pridruži na tečaju supanja.

KAKO SE MORAŠ NA SUPANJE Z NAMENOM PRIPRAVITI?

V zimsko spomladanskem času je obvezna neoprenska obleka,  v poletnem pa je priporočljiva kakšna majica z UV zaščito in ne pozabi na dobro kremo za sončenje. VEDNO so obvezni neoprenski čevlji oz. nekakšni udobni copati, ki jih lahko zmočiš, saj bomo hodili po vodi in obkrožali kakšne naravne zamaške. Ne pozabi na vodo, energijske prigrizke/malico, rezervna oblačila, nepremočljivo torbo, kamor vse pospraviš in dobro voljo. 😊

KAKŠNA JE CENA SPUSTA?

Očiščevalski spust je brezplačen, naš čas in inštruktoje podarimo za dober namen. Izposoja supa je 20€. Ekologi brez meja pa nam bodo zagotovili vrečke, ki so ostale še od akcije Očistimo Slovenijo.

KDAJ IN KJE SE DOBIMO?

Enkrat na mesec bomo organizirali očiščevalno akcijo s supi. Ogledanih spotov, ki so potrebni čiščenja imamo kar nekaj, a se bomo prilagajali vremenskim razmeram in rečnemu toku. Zato natančno lokacijo in čas začetka sporočimo, ob prijavi.😊

prijavi se na očiščevalno akcijo s supi

Searching Availability...