Madeira potovanje naslovna

POTOVANJE MADEIRA

PO SKRITIH POTEH MADEIRE

Madeira je vse bolj obiskana pohodniška destinacija sredi Atlantika, ki pa še vedno skriva velik del svoje divjine.

Madeira skriva očarljive slapove, skrivnostna lovorjeva drevesa, strme stene in najstarejše levade, ki jih poznajo samo najbolj divji raziskovalci. In ravno te skrivnosti, bodo v ospredju našega potovanja.

Potovanje Madeira te pelje po skritih poteh Madeire - do skritih draguljev Madeire, ki jih je ogromno, a so težje dosegljivi! Skrivnosti Madeire niso na prvo žogo, poznajo jih samo najbolj radovedni lokalni vodniki, ki v želji po raziskovanju neobljudenih delov otoka kdaj poprimejo tudi po mačeti.

V sodelovanju z lokalnim vodnikom ter slovensko vodnico, ki že več let vodi potovanje na Madeiro, smo pripravili unikatni program aktivnega potovanja, ki te pelje po pristnih in neobljudenih pohodniških poteh, ki nam bodo pričarali osupljive razglede in hkrati jih bomo raziskovali samo mi.

Potovanje Madeira prepleta trekinge in supanje, vse aktivnosti so v ceno potovanja že vključene, tako da te v nasprotju z vsemi ostalimi agencijami na destinaciji ne bomo presenetili z doplačili.

Program Cena Prijava

VODNIK: Tinkara Oblak

TERMIN POTOVANJA:

 • 19.10. - 27.10.2024 (14/14 prostih mest)
 • 8.3. - 16.3.2025 (14/14 prostih mest)

CENA POTOVANJA 9 DNI:

 • od 1.255€/osebo v 2/2
 • 10% popusta za prijavo do 30.6.2024
 • 30 € popusta, če si z nami že potoval/a 

BEST OF:

 • 5x unikatnih trekingov izven turistično poznanih pohodniških poti
 • 1x sup izlet po obali Atlantika
 • Piknik z delavnico priprave tradicionalne hrane
 • Kopanje v osvežujočih tolmunih in v divjem Atlantiku
 • Maksimalno lokalno potovanje – gibanje v okolju, kjer se zadržujejo predvsem lokalci
 • Za aktivne popotnike, ki ne marajo hoditi v kolonah turistov
 • Primerno tudi za vse, ki ste otok že obiskali, saj teh poti 100% niste prehodili

RAZISKOVANJE SKRITIH POTI MADEIRE

Potovanje Madeira prepleta trekinge, supanje ter lokalne izkušnje. Potovanje je torej aktivno obarvano in namenjeno vsem aktivnim popotnikom, ki cenijo pustolovščine, prvovrstno naravo in bolj trajnostni pristop k potovanju.

FUNCHAL - GLAVNO MESTO SREDI OCEANA

Spali bomo v Funchalu, v glavnem mestu Madeire. Funchal je bil nekdaj cilj mnogih pomorščakov, ki so se odpravili po sladkorni trs, danes pa kulturno, urbano in upravno središče otoka.

Sprehodili se bomo ob glavnih dveh avenijah in začutili utrip glavnega mesta, katerega ulice se nam razkrivajo v barvah jacarand, strelicij in afriških trobent.

A iskreno se veselimo gibanja v bolj lokalnem predelu mesta, kjer bomo lahko opazovali vsakodnevno življenje lokalnega prebivalstva. Lokalci zajtrkujejo v pekarnah in si ob koncu dneva privoščijo osvežilno pončo. In tako bomo delovali tudi mi.

Funchal - glavno mesto Madeira
Prastari gozd Fanal - potovanje po neturističnih poteh
Potovanje Madeira - skrivnostni slopovi Madeire (2)

SKRIVNOSTNI FANAL IN SHINRIN YOKU (gozdna kopel)

Ko bomo potovali čez Fanal, najvišje ležečo planoto na otoku, se bomo spustili proti SZ in na poti naleteli na pravljični gozd, kjer domujemo 800 let stara lovorjeva drevesa.

Namesto po turističnih treking poteh, se bomo z lokalnim vodnikom podali na raziskovanje najbolj skrivnostnih kotičkov Fanala in se okopali v magični energiji teh čarobnih dreves.

NAJSTAREJŠE LEVADE

Kaj so levade? Levade so sistem vodnih kanalov, ki so jih naseljenci v 15. stoletju zgradili z namenom lovljenja in preusmerjanje vode iz goratih predelov na planaže. Levade so Madeiri unikatne in so UNESCO zaščitene.

Levade so danes nekakšne pohodniške poti, ki te vodijo do spektakularnih razgledov. Tako je na Madeiri priljubljen levada treking in čeprav je na Madeiri preko 200 levad, te večina agencij pelje na peščico najbolj znanih in dostopnih.

Verjetno si že uganil/a, da se bomo tem izognili, peljemo v notranjost, spoznal/a boš, kako so speljane najstarejši in najbolj odročne levade.

Najstarejše levade Madeire
Potovanje Medeira najstarejše Levade Large
Sup izlet Madeira
Potovanje Madeira SUPANJE PO ATLANTIKU

SUPANJE PO ATLANTIKU

Supanje po Atlantiku je svojevrstna izkušnja. Zaradi magmatske sestave tal, se morje svetlika v posebni temno modri barvi.

Supali bomo od prijetne ribiške vasice Camari de Lobos do razgleda Cabo Girao, ki je najvišja pečina na Madeiri. Na naši dogodivščini nas morda obiščejo tudi želve in morski levi.

DIVJI SLAPOVI MADEIRE

Madeira v svojem osrčju skriva marsikateri slap, ki pa se pred očmi običajnih obiskovalcev spretno skriva. Zato se bomo kot pravi raziskovalci odpravili na lov za najlepšimi in najvišjimi slapovi.

Hodili bomo po starih levadah in lovorjevih gozdovih, ki nam bodo korak za korakom razkrivali najgloblje skrivnosti otoka.

Potovanje Madeira divji slapovi 3a
Skrivnostni slapovi Madeire
Potovanje Madeira divji slapovi Large
Potovanje Madeira odmaknjen sever 2 Large

RAZISKOVANJE ODMAKNJENEGA SEVERA

Severni del otoka je popolnoma drugačen kot južni. Ponaša se z visokimi vrhovi, prepadnimi dolinami in nas s svojo skrivnostnostjo hitro očara.

Vsi hodijo na rt Svetega Lovrenca. Mi se bomo spet izognili ter množicam in se podali na osvobajajoči treking ob eni najstarejših levad, odkrivali najstarejše tunele in uživali v nori naravi in norih razgledih, ki nam jih sever ponuja.

OSREDNJI GORSKI MASIV

Madeira se ponaša z izjemnim osrednjim gorskim masivom. Na našem potovanju se ne bomo podali na močno obljuden treking PR1.

PR1 bomo nadomestili z alternativno krožno potjo, ki nas bo iz Nunske doline popeljala v samo osrčje gora in nam postregla z izjemnimi razgledi. Treking je enako zahteven kot PR1, a ima prednost eksluzive.

Če nam bo vreme naklonjeno, se bomo na ta dan v gore podali dovolj zgodaj, da bomo ulovili prve sončne žarke.

Madeira trekingi - lovimo osupljive razglede stran od množic turistov
Madeira treking off the beaten path
Potovanje Madeira osrednji gorski masiv Large
Potovanje Madeira po poteh banan Large
Potovanje Madeira banane Large

PO POTEH BANAN

Na Madeiri najdemo ogromno bananinih nasadov, zato si bomo le te ogledali od blizu, v našem stilu, med trekingom po poteh banan.

OKUŠANJE LOKALNIH SPECIALITET

Poskrbeli bomo, da bomo vsak dan po aktivnostih imeli dovolj časa za preizkušanje lokalne hrane in pijače. Pri tem ne bo manjkalo espade, espetade, ponche, nikite, lapas in še marsičesa drugega.

Pri tem ne bomo pozabili tudi na vino Madeira in lokalni rum.

Potovanje Madeira hrana Large
Potovanje Madeira kulinarika
Delavnica priprave lokalne hrane (1)

DELAVNICA PRIPRAVE LOKALNE HRANE

V naše potovanje Madeira smo vključili tudi piknik, ki se bo odvil na čudoviti razgledni točki. Na pikniku bo potekala delavnica, v sklopu katere se bomo naučili pripraviti lokalne priprave espade in ponche.

1 PROSTI DAN ZA KARKOLI TI SRCE POŽELI

V sredini zelo pisanega programa ti bomo podarili 1 prosti dan, ki ga lahko izkoristiš za karkoli ti srce poželi. V obilici vsakodnevnih trekingov se tudi preprosto poležavanje na plaži zelo prileže, lahko pa se tudi odpraviš raziskovati mesto s slikovitimi ulicami, poiščeš najboljšo brunch restavracijo, si privoščiš kakšnega nosljivega spominka (praholovcev ne maramo).

Vodnica ti bo zaupala vse lokalne skrivnosti oz. z veseljem organizirala tudi kakšno dodatno aktivnost. Madeira kanjoningi so res izjemni, sicer pa je Madeira znana tudi po izrednih MTB turah, turah z džipi, ipd.

Brunch Madeira
Madeira kanjoning
Potovanje Madeira za povratnike Large

MADEIRA POTOVANJE ZA POVRATNIKE!

Verjetno si nekatera omenjene predele Madeire našel/a v programih drugih turističnih agencij.  A lahko ti 100% zagotavljamo, da te ne bomo peljali po poteh klasičnih turističnih agencij.

Naše aktivno potovanje Madeira je izjemno zanimivo tudi za vse popotnike, ki ste Madeiro že obiskali, a si želite več lokalnega in manj komercialnega pridiha.

REZERVIRAJ AKTIVNO POTOVANJE

TE ZANIMA PROGRAM PO DNEVIH?

NETURISTIČNI MADEIRA TREKINGI IN SUPANJE

Si želiš prehoditi zelo popularen treking Vereda do Areeiro – PR1? Potem te moramo malce razočarati, saj se to potovanje izogne takim preveč obljudenim trekingom, ki sicer na Instagramu izgledajo zelo lepo, a s hojo v koloni turistov izgubijo svoj čar.

Namesto tega ti obljubljamo enako zahtevne in še veliko bolj osupljive trekinge skozi prastare gozdove do čudovitih razgledov in slapov, kjer se bomo lahko skopali »na divje« in obilici nedotaknjene narave uživali prav sami.

MADEIRA TREKING

Madeira trekingi bodo dolgi med 10- 15 kilometrov, na katerih bomo poleg kilometrov nabirali tudi višinske metre (med 300-700 m).

Da naši dnevi ne bi bili prenaporni, bomo trekinge združili s sproščujočim kopanjem v tolmunih in morju ter se primerno okrepčali z izbranimi lokalnimi specialitetami.

SUPANJE MADEIRA

Sup izlet bo dolg okoli 10 km, supali bomo v sproščujočem tempu, tako da se nam lahko pridruži vsakdo, ki je vsaj kdaj stal na supu (v kolikor nisi, te pred odhodom z veseljem postavimo na sup nekje v Sloveniji).

Sup inštruktorica bo tekom izleta podala kakšen suparski nasvet, da bo tudi začetnik skupini lahko sledil.

CILJ MADEIRA POTOVANJA

Cilj našega Madeira potovanja bo spoznavanje Madeire na neturističen način. Kjer se le da, se bomo poskusili izogniti večjim skupinam obiskovalcev, ne moremo pa obljubiti, da bomo popolnoma sami.

Lahko pa obljubimo, da nobena druga slovenska agencija ne ponuja tako unikatnega programa, ki te popelje na najbolj pristne in za večino še neodkrite kotičke.

DODATNE INFORMACIJE O POTOVANJU MADEIRA

NAMESTITEV

Ker je Madeira majhen otok, naše nastanitve ne menjamo. Ker bi se radi izognili turističnemu delu mesta, kjer je polno hotelov, smo poiskali simpatičen "guest house" v osrčju glavnega mesta. To nam bo dalo svobodo za večerna potepanja po mestu in več vpogledov v lokalno življenje.

Potovanje Madeira namestitev
Potovanje z Bananaway kombijem

PREMIKI PO OTOKU

Vsak dan bomo raziskovali drug del otoka, premike pa bomo delali s kombijem, ki nam nudi več fleksibilnosti in agilnosti (lahko bodo dostopali do bolj odročnih predelov).

Potovanje s kombijem nam bo nudilo tudi več fleksibilnosti v primeru slabega vremena, saj bomo lahko spremenili vrstni red aktivnosti in iz počitnic iztisnili vse in še več.

HRANA

Zajtrki so vključeni v paket, kakšen dan pa se bomo odpravili tudi v lokalno kavarno in uživali v pristnem madeirskem zajtrku, kot to počnejo pravi domačini.

Za kosilo in večerjo bomo vsak dan raziskovali in okušali nove specialitete, ki jih ponuja Madeira. Vsak grižljaj bo popotnica v svet okusov, ki jih lahko najdemo le na tem čudovitem otoku.

Na zajtrke in kosila bomo šli skupaj, glede večerje pa se bomo odločali sprosti, glede na utrujenost, voljo in sitost od kosila, saj so Madeirčani znani po radodarnih porcijah. Vključen je 1x lokalni piknik.

Potovanje Madeira food

CENA POTOVANJA MADEIRA

CENA 8-DNEVNEGA POTOVANJA: 

 • paket: 1.255€ / osebo v dvoposteljni sobi z zakonsko posteljo ter
 • paket: 1.324€ / osebo v dvoposteljni sobi z dvema enojnima posteljema

Posebne ugodnosti: 

 • 10% popusta za prijavo do 30.6.2024
 • 30 EUR popusta prejmete vsi, ki ste z Bananaway ekipo že potovali.

Potovanje Madeira predvideva prijavo 14 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami cen ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi
 • 70% cene plačaš 30 dni pred odhodom
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje potrjeno - med 300€ in 600€, zato so čim prejšnje prijave zelo dobrodošle
 • 6x nočitev
 • 5x unikatnih trekingov izven turistično poznanih pohodniških poti
 • 1x sup izlet po obali Atlantika
 • Piknik z delavnico priprave tradicionalne hrane
 • Kopanje v osvežujočih tolmunih in v divjem Atlantiku
 • 1 prosti dan za raziskovanje Madeire po svoje
 • Ostali dnevi program non stop - vodenje po lokalnih kotičkih
 • Priprava in vodenje programa  na različnih lokacijah s strani usposobljenega vodiča.
 • Posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • Glavne letalske karte iz Budimpešte, Dunaja ali Benetk (cena ob dovolj zgodni prijavi je cca. 300 - 600 EUR)
 • Posredovanja nakupa letalske karte: 20 EUR
 • Stroškov hrane in pijače
 • Stroška morebitnih aktivnosti, ki si jih izbereš v prostem času
 • Stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin
 • Doplačilo preseženih kilogramov na glavnem letu
 • Enaposteljna soba – pošlji povpraševanje
 • Zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav
 • Zavarovanje turističnega potovanja – priporočamo Zavarovalnico Triglav
 • JEZIK: Uradni jezik Madeire je portugalščina. Večina lokalnega prebivalstva govori portugalsko. Zaradi turizma pa se v turističnih območjih govori tudi razumna angleščina.
 • LOKALNA VALUTA: Uradna valuta Madeire je evro (EUR). Tako lahko na Madeiri plačujete z evri.
 • PLAČEVANJE: Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo nekaj gotovine.
 • MENJALNICA/BANKOMAT: Po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo.
 • PLANIRANI STROŠKI: Na Madeiri so cene precej raznolike. Povprečni obrok v restavraciji stane cca 13 € na osebo, cena obroka v lokalni restavraciji se gibljke med  7-9 €. Cene lokalnih prigrizkov so med 2-3 €. Pijače, kot sta Poncha in pivo so ugodne, cene so okoli 3€.
 • WIFI, MOBILNI INTERNET: Madeira spada pod Portugalsko (država EU) zato ni treba plačati dodatnih pristojbin za uporabo mobilnega telefona.  Vaši klici (v mobilno in stacionarno omrežje), besedilna sporočila (SMS) in podatkovne storitve (brskanje po spletu, pretakanje glasbe in videoposnetkov itd.) se zaračunajo po domačih stopnjah, tj. po enaki ceni za klice, besedilna sporočila in podatke kot v domači državi. Enako pravilo se uporablja tudi za klice ali besedilna sporočila, ki jih prejmete med bivanjem v tujini – za prejem klicev ali besedilnih sporočil med gostovanjem vam ne bodo zaračunali več, tudi če oseba, ki vas je poklicala, uporablja drugega ponudnika storitev.
 • VARNOST: Madeira je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost in uporabo skrite torbice za denar in dokumente.
 • FORMALNOSTI OB PREHODU MEJ:Madeira spada pod Portugalsko (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.
 • DOKUMENTI: Priporočljivo je, da si narediš kopijo potnega lista in kartic, ter si jih shraniš na email oziroma računalnik.

Na vreme žal nimamo vpliva. Lahko se dobro pripravimo za trekinge v spremenljivem  vremenu in menjavamo dneve, ko izvajamo aktivnosti.

Radi bi izpostavili, da je zaradi obkroženosti z oceanom najbolj pod vprašajem aktivnost supanja. Zares se bomo potrudili, da supanje izvedemo, v primeru vetrovnih dni, pa bomo aktivnost zamenjali s trekingom oz. ti dali tudi možnost izbire katere druge aktivnosti (ob minimalnem doplačilu).

V primeru nezmožnosti izvedbe programa zaradi vremenskih pogojev pa se aktivnosti lahko zamenjajo z drugimi aktivnosti, ki jih v danih vremenskih razmerah lahko izpeljemo. Za spremembe programa, ki nastanejo zaradi vremenskih razmer, ne nudimo vračil denarja.

Potovanje Madeira »po skritih poteh« je pripravljen za ljubitelje prvinske narave in aktivne popotnike, ki bi radi videli najlepše kotičke prečudovite Madeire, a neradi hodijo v koloni turistov po najbolj znanih in najbolj obleganih pohodniških poteh.

Bananaway potovanj se udeležuje mnogo posameznikov, ki med potovanjem spletejo nova, močna prijateljstva in se v prihodnosti dogovarjajo za skupna potovanja.

V primeru, da se na potovanje Madeira prijaviš sam/a, te lahko namestimo v sobo z drugim solo popotnikom oz. solo popotnico (v kolikor se prijavi) in prav zato je cena individualnega popotnika enaka.

V kolikor si želiš individualne sobe, nam prosim pošlji povpraševanje in ti pripravimo ponudbo.

Potovanje Madeira je načrtovano tako, da v čim večji meri podpira lokalno gospodarstvo in ne interese priseljencev in vmesnih agencij.

 • Nameščeni bomo v lokalni namestitvi, ki ni v lasti tuje korporacije.
 • Sodelujemo z lokalnim vodnikom, ki se preživlja z vodenjem turistov po otoku.
 • Jedli bomo v lokalnih restavracijah oz. restavracijah vodenih s strani lokalnega prebivalstva.
 • Sami bomo pripravili lokalno jed in se čim bolj izpostavljali lokalni kulturi.
  Kupovali bomo spominke direktno od lokalcev.
 • Naš denar ne gre skozi roke agencij in posrednikov, ampak direktno v roke lokalnega prebivalstva.
 • Izogibali sem bomo množičnemu turizmu in preveč obljudenim lokacijam, ki otežujejo življenje lokalnega prebivalstva.
 • Potovali bomo v mali skupini max 14 ljudi, ki bo otok raziskovala z večjim kombijem (večja agilnost in manjši klimatski odtis).

Če se pridružiš Bananaway potovanje na Madeiro, sam/a podpreš trajnostni način potovanja in ustvarjaš pozitiven vpliv na prebivalstvo

Nehaj se hecat! Nikogar ne zanima, koliko si star/a, pomembno je le to, da si aktivno naravnan/a in odprt/a za nove dogodivščine. Že to, da še vedno bereš naš program, nam pove, da si pravi/a za v našo družbo!

Šalo na stran, za lažjo orientacijo ti povemo, da so z Bananaway potovali avanturisti (individualni popotniki in pari) med 12 in 70 letom starosti, pri čemer pa je 70% popotnikov starih med 35 in 55 let.

 • Na potovanje Madeira se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje Madeira ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš (preko spleta ali v poslovalnici) zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje Madeira je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

UNIKATNA MADEIRA

Lepote Madeire nenehno krožijo po naših družbenih medijih in z vsako sliko se naša želja po obisku tega dragulja povečuje.

A Madeira skriva veliko več kot prikazujejo Instagram slike! Razišči skrivnosti Madeire z nami in se pridruži aktivnim popotnikom, ki izberejo bolj trajnosten način potovanja z z umikom od množičnega turizma!

Searching Availability...