Aktivno potovanje Sardinija

Aktivno potovanje Sardinija

Sardinija je prekrasen in zares raznolik mediteranski otok, ki nas adrenalince, ljubitelje narave in neumorne raziskovalce razvaja s toliko zanimivimi kotički, da se na Sardinijo vračamo večkrat!!

Bananaway ekipa je na Sardinijo potovala že 6x in tokrat smo pripravili unikatno potovanje po meri aktivnih ljudi, ki želijo videti in doživeti veliko!

Aktivno potovanje Sardinija prepleta supanje, pohodništvo, obisk malih slikovitih vasic ter odlično lokalno hrano!

Obiskali bomo SV in SZ del Sardinije, kjer bomo kot pohodniki uživali v panoramskih razgledih z vrha klifov ali kot suparji veslali pod klifi in odkrivali manj obiskane zalive, do katerih pohodniki brez supov ne moremo.

Ker pohodniških poti in peščenih plaž ne bi želeli deliti z množicami turistov, se na potovanje po Sardiniji odpravljamo izven glavne turistične sezone, pa vendar v pomladno-jesenskih mesecih, ko je Sardinija precej toplejša od Slovenije.

PROGRAM NAMESTITEV CENA PRIJAVA

TERMIN: 11.10. - 20.10.2024

STATUS: Razpisano (8/14 prostih mest)

CENA IZLETA: 

 • paket: 1.299€/osebo
 • 30€ popusta, če si že potoval/a z Bananaway

BEST OF:

 • Sup tura in treking ob obali Baunei
 • Sup tura Bosa in S’Archittu
 • Obisk naravnih term Fordongianus
 • Treking v bližini Neptunove jame
 • Raziskovanje slikovitih vasic Bosa, Castelsardo
 • Agroturizmi
 • Unikatno potovanje za aktivne

aktivne počitnice na SARDINIJI - PROGRAM

Preživi nepozabne aktivne počitnice na Sardiniji v družbi odprtih ljudi in zanimivega aktivnega programa. Pridruži se nam pri odkrivanju srca Sardinije, kjer te vsak korak in veslaški zamah približata osupljivim pokrajinam tega Sredozemskega dragulja!

Dan 1: Odhod iz Ljubljane

Potovanje na Sardinijo se začne v petek popoldan s potovanjem proti Livornu, kjer se bomo v večernih urah vkrcali na ladjo, na ladji prenočili ter se v Olbiji zbudili naslednje jutro.

Poleg ladje nudimo alternativno opcijo potovanja – z letalom, ki odleti iz Benetk v soboto zjutraj. Takoj po pristanku v Olbiji, te naša ekipa pobere in naša suparsko – pohodniško potovanje se bo uradno začelo.

Dan 2: SUP izlet ob obali V Sardinije

Na S in V delu Sardinije najdemo najlepše turkizne plaže. Ne bomo izgubljali časa – takoj ob prihodu bomo analizirali vremenske pogoje ter izbrali najbolj primerno plažo. Napihnili bomo supe ter odsupali na izlet ob čudoviti razčlenjeni obali. Po SUP izletu si bomo napolnili baterije s kosilom ter se počasi odpeljali proti Cala Gonone, kjer bomo preživeli naslednje 3 dni.

Dan 3: SUP izlet Baunei

Baunei je gorat predel Sardinije, znan kot meka za ljubitelje narave in športnih aktivnosti. Baunei je tisti del Sardiniji z najbolj osupljivo pokrajino, kjer se med klifi izgubljajo peščeno beli zalivi z objemajočim turkiznim morjem.

Do zalivov Cala Gonone, Cala Fuili in Cala Luna bomo priveslali, vmes pa v primeru interesa skupine skočili še v jamo Blue Marino. Popoldan bomo namenili sproščanju, zvečer pa bomo skupino v primeru interesa popeljali na agriturizem.

Dan 4: Treking ob obali Baunei

Po dveh suparskih dneh je predviden pohod nad razgibano obalo Baunei. Predviden je med 11 in 15 km dolg treking ob obali ali v notranjosti Baunei. Treking bomo izbrali glede na fizično pripravljenost in želje skupine. V popoldanskem času je predviden počitek oz. prosti čas.

Dan 5: SUP izlet po jezeru Cedrino

Jezero Cedrino je zelo razčlenjeno jezero s številnimi rokavi, obdano z bujnim gozdom in strmimi goratimi pobočji. S supom bomo raziskovali rokave reke Cedrine, veslali mimo številnih klifov, skozi kanjon vse do konca naravnega rezervata, kjer se bomo sprehodili in poiskali kraški izvir The Su Gologone.

Potovanje bomo nadaljevali proti zahodu Sardinije, saj nas čaka premik v mestece Bosa, kjer se bomo utaborili za naslednja 2 dni.

Aktivno potovanje Sardinja supanje Cala Luna
Cala Luna Sardinia Sup
Treking Cala Goritsu razgled
Aktivno potovanje Sardinija po jezeru Cedrino

Dan 6: Bosa in SUP izlet po reki Temo

Bosa je očarljivo mesto, ki se nahaja na zahodni obali Sardinije in spretno združuje srednjeveški šarm z mediteransko obalo. S svojimi pastelnimi hišami ob reki Temo se Bosa ponaša s slikovitim okoljem in dobro ohranjenim zgodovinskim središčem. Mesto krasijo še grad Malaspina, ki ponuja panoramski razgled na okolico ter tlakovane ulice, umetniške trgovine in živahno atmosfero.

Do gradu se bomo povzpeli popoldan, v dopoldanskem času pa bomo spet poprijeli za veslo in zaveslali po čudoviti reki Temo. Iz mesta bomo odveslali proti neokrnjenem delu narave, kjer bomo iz vode lahko ogledali katedralo San Pietro, ki je najstarejša cerkev z romanskim stilom na Sardiniji. Veselili se bomo spusta z reko skozi slikovito mesto vse do morja in prav posebne obale Poggiu Columbu.

Dan 7: SUP izlet na morju & antične terme Fordongianus

Pred nami je celodnevni izlet, potovali bomo vzdolž obale do vasice S’Archittu, ki naj bi navdihnila že toliko pisateljev, da je postala ikona umetniške »žilice«.

Plaža S’Archittu je znana po ogromni skali v obliki loka, ki sta jo morje in veter izoblikovala in ustvarila prehod med dvema plažama. Mi bomo celotno obalo raziskali s supi, predvidena je cca 8km dolga tura ob klifih, kamnitimi stolpi in skalnatimi arkadami.

V popoldanskem času bomo obiskali najstarejše romanske terme na Sardiniji – terme Fordongianus. Vode, ki so jih Nuragski Sardinijci razumeli kot svete in jih uporabljali za zdravljenje, so Rimljani ujeli v mali rimske termalni kompleks s sobanami in bazeni.

Danes tam ne vidimo le ostankov term. Termalna voda s 54 °C se tudi danes zliva in mesa z reko Tirso. Senzacija mešanja vrelcev s hladno reko je fenomenalna in mi vsi jo bomo izkusili. Obiskali bomo hkrati zanimiv zgodovinski spomenik in čisto prave naravne terme na prostem.

Dan 8: Treking ob obali, Stintino & Castelsardo

Zapustili bomo vasico Bosa ter se odpeljali po čudoviti scenski poti proti Algheru in naprej proti polotoku Capo Caccia. Turisti zelo radi obiskujejo Neptunovo jamo, ti pa boš lahko izbiral/a med ogledom jame ali se z nami odpravil/a na treking ob čudovitih klifih. Treking s čudovitimi razgledi nam bo vzel 3 ure čase, ni zahteven, ker se hodi po vrhu klifov.

Naslednji postanek bo plaža Stintino, kamor se bomo zapeljali po čudovite poglede na turkizno obalo in bele stolpe. V Stintino si bomo vzeli čas za sprostitev, za kopanje, za ozaveščanje in memoriziranju vseh prelepih krajev, ki smo jih tekom potovanja odkrili.

Zvečer se bomo sprehodili skozi čudovito barvito mesto Castelsardo in poiskali lokalno rastavracijo za zadnjo večerjo.

Dan 9: let domov ali SUP izlet na sever Sardinije

V jutranjih urah se bomo odpeljali iz Castelsarda proti Olbiji, kjer bomo odložili ekipo, ki bo domov potovala z letalom.

Druga ekipa, ki bo potovala z ladjo, bo imela pred seboj še cel dan, zato se bo odpravila na izlet na najbolj severni del Sardinije. Glede na vremenske razmere bomo splanirali sli sup ali treking izlet, malo pomeditirali ter se zvečer odpeljali v Olbijo, od koder bomo s trajektom odpluli v večernih urah proti Livornu.

Dan 10: prihod v Ljubljano

V Livornu bomo pristali v jutranjih urah, nato pa se bomo odpeljali proti domu. Na poti se bomo ustavili nekje na kosilu tako da bomo v Ljubljano prispeli nekje sredi dneva.

Aktivno potovanje Sardinija Bosa
Aktivno potovanje Sardinija supanje Bosa
Terme Romane di Fordongianus
Aktivno potovanje Sardinija Romanske terme
La Pelosa Stintino
Castel
Capo Testa Sardinija

ZA KOGA JE PRIMERNO AKTIVNO POTOVANJE SARDINIJA

Potovanje Sardinija je primerno za vse radovedne ljudi, ki obožujejo kristalno čiste plaže in pohode s čudovitimi razgledi in ki so na potovanjih radi športno aktivni.

Sup izleti so dolgi okoli 10 km, supa se v sproščujočem tempu, tako da se nam lahko pridruži vsakdo, ki je vsaj kdaj stal na supu. Sup inštruktorica bo tekom izleta podala kakšen suparski nasvet, da bo tudi začetnik skupini lahko sledil.

Predvideni trekingi so dolgi med 10 in 12 km, ker se pogosto hodi po vrhu klifov, višinske razlike niso velike, vsak udeleženec pa mora imeti neko povprečno športno vzdržljivost, da lahko sledi aktivnostim in tempu celotnega potovanja.

Skupina suparjev na reki

Prilagoditev programa zaradi vremenskih razmer

Na vreme žal nimamo vpliva. Radi bi izpostavili, da je zaradi obkroženosti z oceanom včasih pod vprašajem aktivnost supanja. Zares se bomo potrudili, da supanje izvedemo, v primeru vetrovnih dni, pa bomo aktivnost zamenjali s trekingom oz. ti dali tudi možnost izbire katere druge aktivnosti (ob minimalnem doplačilu).

V primeru nezmožnosti izvedbe programa zaradi vremenskih pogojev pa se aktivnosti lahko zamenjajo z drugimi aktivnosti, ki jih v danih vremenskih razmerah lahko izpeljemo. Za spremembe programa, ki nastanejo zaradi vremenskih razmer, ne nudimo vračil denarja.

Lahko se dobro pripravimo za trekinge v spremenljivem  vremenu in menjavamo dneve, ko izvajamo aktivnosti.

DODATNE INFORMACIJE O IZLETU

Namestitev v hotelu z zajtrkom na vseh treh območjih.

Po Sardiniji se bomo premikali s kombijem, tvoja naloga bo, da se udobno usedeš in sprostiš, vodnik pa bo poskrbel za navigacijo potovanja.

Kadar bo mogoče, bomo supe vozili na strehi kombija in si tako prihranili energijo za veslanje, sicer pa se bomo z napihovanjem pred supanjem ogreli.

Potovanje z Bananaway kombijem

RAZPISANI TERMINI:

11.10. - 20.10.2024

CENA POTOVANJA PO SARDINIJI:

 • 1.299€ z namestitvijo v hotelu 3* z zajtrkom
 • vsi suparji, ki so z nami že kdaj potovali, prejmejo 30€ popusta

Cena izleta predvideva prijavo najmanj sedmih oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje Sardinija lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo izleta.

V kolikor se cene stroškov potovanja Sardinija do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 70% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.

Paket vključuje:

 • 3 nočitve v vasici Cala Gogone v hotelu 3* z zajtrkom
 • 3 nočitve v vasici Bosa v hotelu 3* z zajtrkom
 • 1 nočitev v vasici Castelsardo v hotelu 3* z zajtrkom
 • 5x sup izlet
 • 2x ali 3x treking
 • Ogled term di Fordongianus
 • Prevoz do Sardinije in po otoku
 • Karta za trajekt
 • Prevoz sup opreme v primeru potovanja z letalom
 • Vodenje ekipe po Sardiniji
 • Organizacija in izvedba potovanja

Paket ne vključuje:

 • Nakup letalske karte: cca 120€ ob dovoj zgodi prijavi (v primeru potovanja z letalom se od paketa odšteje 90 EUR)
 • Prevoz do Benetk: cca 40 EUR
 • Izposoja SUP opreme: 50 EUR

Opcijska doplačila: 

 • Kabina na ladji: 47€/smer v kabini 2/2 ali 29€/smer v kabini 4/4 (cena na osebo se aplicira v kolikor se najdejo drugi zainteresirani potniki, sicer je na voljo le celotna kabina)
 • Vstopnina v jamo Blue Marino – 10 EUR
 • Vstopnina v Neptunovo jamo - 14 EUR
 • Večerje v agro turizmih
 • Nakupov spominkov in napitnin
 • Zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav.

Zaradi narave aktivnih potovanj, ki se izvajajo v naravi in so v veliki meri odvisni od vremenskih pogojev, igrata fleksibilnost in prilagodljivost veliko vlogo.

Vremenske razmere na otoku so spremenljive. Potrudili se bomo maksimalno slediti začrtanemu programu, a modra bodo potrebne prilagoditve časovnice ali programa.

Najpomembnejša je varnost udeležencev, zato bomo v primeru neugodnih razmer za supanje ali trekinge aktivnost nadomestili z drugimi aktivnostmi, ki jih v danih pogojih lahko izvedemo.

Aktivnosti - slabo vreme
 • Na aktivno potovanje Sardinija se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na izlet ter podatke za plačilo 30% akontacije (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš potrdilo o potovanju, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na izlet.

Aktivno potovanje Sardinija je organiziran s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno izleta. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

SI PRIPRAVLJEN/A NA ULTIMATIVNO MEDITERANSKO SUP IN TREKING POTOVANJE?

Bananaway aktivno potovanje te odpelje raziskovati divjo lepoto Sardinije, kjer se mogočne gore srečujejo z turkiznimi vodami Sredozemskega morja.

Po našem mnenju je ena najlepših sup destinacij v Evropi, zato izkoristi priložnost in jo raziskuj v majhni skupini nadobudnih aktivnežev.

 

Searching Availability...