Sup ekspedicija med otoki Srednjega Jadrana

4 dnevna sup ekspedicija med otoki Srednjega Jadrana

Zagotovo si je vsak od nas že kdaj zaželel supati iz otoka na otok, ampak večina se zaveda, da to ni vedno najbolj varno, sploh če smo na morju sami.

4 dnevna sup ekspedicija med otoki Srednjega Jadrana je velika sup avantura in pravi sup izziv za vsakega izmed nas, saj bomo s supom potovali od otoka do otoka, se soočili s supanjem po odprtem morju, zraven pa tudi občudovali prečudovito razčlenjeno obalo Kornatov.

V primerjavi s programom sup in sail safari, kjer je v ospredju sproščujoče supanje, bomo na tej ekspediciji delali daljše razdalje in res veliko veslali.

S 4 dnevno sup ekspedicijo želimo pridobiti čim več različnih sup izkušenj in novih znanj ter se na drugi strani soočiti z novimi izzivi ter preveriti naše limite. Za varnost nas bo spremljala jadrnica.

Program nima fiksne rute. Vsak dan bomo preverili vremenske pogoje, na podlagi katerih bomo skupaj načrtovali sup turo, tako da bo vsaka 4 dnevna ekspedicija prav edinstvena sup avantura.

Program COVID 19 Cena PRIJAVA
TERMIN:
 • 18.9. – 21.9.2021
STATUS POTOVANJA:
 • Razpisano (še 7/7 prostih mest)
PROGRAM NAMENJEN:
 • Izkušenim suparjem
CENA POTOVANJA:
 • 490€/osebo
  v dvoposteljni kabini,
 • 100€/osebo za hrano in stroške plovbe,
 • 30€ popusta, če si z nami že potoval/a.

Program 4 dnevne sup ekspedicije po srednjem Jadarnu

GLAVNA LOKACIJA: KORNATi IN OKOLIŠKI OTOKI!

Narodni park Kornati zajema 152 otokov in čeri, ki jih obožujejo skoraj vsi, ki so zaljubljeni v jadranje, saj so najlepša in največja otoška skupina v Jadranskem morju.

Za supanje so zanimivi zaradi krasnih razgledov na kamnite gole otočke, hkrati pa ustvarjajo čisto mirno morje, po katerem zelo sup neznansko lepo drsi, česar bomo po razburkan morju neskončno veseli.

Supanje med Kornati
4 dnevna sup ekspedicija po srednjem Jadranu

4 DNEVI POLNI AKCIJE NA SUPIH

Organizirali bomo skupni prevoz iz Ljubljane do marine v okolici Zadra, kjer bomo na hitro pripravili opremo, se namestili na jadrnici in odpluli proti otoku Ugljan. Inštruktor supanja bo na poti predstavil pravila za varno supanje na morju ter plan avanture prvega dne.

S SUPOM OD OTOKA DO OTOKA

V naslednjih dveh dneh bomo potovali le s supi. Zjutraj bomo skupaj analizirali pogoje ter določili najbolj optimalno ruto iz vidika pogojev, varnosti in razgledov. Supali bomo ob razčlenjeni obali večjih otokov, obkrožili kakšen manjši otok in premagovali razdalje med otoki. Srečali se bomo z morskimi tokovi, se naučili loviti valove in izkoriščati veter za lažje premagovanje daljših razdalj.

Supanje med otoki Kornati
4 dnevna sup ekspedicija

Suparski downwind – z vetrom in valovi

Sup downwind je ena izmed najbolj atraktivnih, a tudi zahtevnih suparskih disciplin, pri katerem se med supanjem izkorišča moč vetra, ki nam piha v hrbet. Morda bomo supali le z lahkim vetrom, morda se bomo spoznali tudi z močnejšim vetrom. Veter ustvarja valove, zato je vsa izkušnja še večji rodeo in suparski izziv.

Jadrnica za varnost med supanjem

Na sup ekspediciji ne bo manjkalo adrenalina, saj bomo supali tudi na odprtem morju, za našo varnost pa bo poskrbela jadrnica, ki bo nenehno spremljala skupino in pobirala utrujene suparje. Predvidena dnevna razdalja je sicer 20-30 km, razdalja se bo prilagodila zahtevnosti morja ter tudi udeležencem.

4 dnevna sup ekspedicija po otokih Srednjega Jadrana

PO SUPANJU SE BOMO RAZTEGNILI IN SPROSTILI

Ob koncu dneva lahko pričakuješ zen urico. V kolikor želimo supati iz dneva v dan, moramo poskrbeti za dober razteg obremenjenih mišic in jih dobro sprostiti. Inštruktor nas bo popeljal čez najboljše vaje za raztegovanje telesa po supanju ter popeljali telo v nirvano.

POTEK SUP EKSPEDICIJE MED OTOKI

 1. dan: odhod iz Ljubljane v dopoldanskih urah, popoldanska sup tura
 2. dan: celodnevna sup ekspedicija
 3. dan: celodnevna sup ekspedicija
 4. dan: poldnevna sup tura, prihod v Ljubljano zvečer

ZA KOGA JE SUP EKSPEDICIJA MED OTOKI PRIMERNA?

Sup avantura za izkušene suparje

Predvidena dnevna razdalja je med 20 in 30 km, odvisno od zahtevnosti pogojev ter pripravljenosti in motiviranosti skupine.

Sup ekspedicija med otoki Jadrana je primerna za suparje, ki lahko brez večjih težav preveslajo 15 km in si želijo novih znanj in izkušenj na morju. Izkušnjo želimo ponuditi vsem, ki si želijo napredovati, zato ne bi želeli, da se ekspedicije prestašiš, jadrnica nas bo ves čas spremljala in bo na krov sprejela utrujene suparje, ki jim bo neka razdalja predolga ali prezahtevna.

Vseeno pa bi želeli izpostaviti, da je to program, ki predvideva konkretne razdalje, zato med supanjem ne bomo sanjali. Začetnike oz. suparje, ki si želijo bolj sproščujoče izkušnje, bi raje preusmerili na program sup & sail safari.

OD HRANE DO NAMESTITVE

NAMESTITEV. 4 ali 5 kabinska jadrnica je popolnoma opremljena in zelo prostorna ter nam bo nudila vse pogoje, da se bomo po naporni turi lahko sprostili in odpočili. Na voljo so kabine za dve osebi, možno pa je tudi doplačilo za samostojno kabino.

Jadrnica sredi zaliva v sončnem zahodu
Prigrizek na jardnici

HRANA. Pred našo avanturo bomo oblikovali okvirni jedilnik, ga preverili z udeleženci ter opravili nakupe hrane. Pričakuješ lahko veliko sadja in zelenjave ter na drugi strani uravnotežene obroke, iz katerih bomo črpali moč in energijo. Pripravljene jedi bodo v osnovi preproste, kot je za kuhanje na jadrnicah značilno.

PREVOZ. Organizirali bomo skupni prevoz do Zadra ter tako poskrbeli za nižji klimatski odtis.

Izračunali bomo potovalni odtis celotnega potovanja ter ga dvakratno izničili s sajenjem mangrovovih dreves ter tako poskrbeli za pozitiven vpliv na planet.

Potovanje z Bananaway kombijem

Potovanje v času covid 19

GREMO!? V času Covid19 epidemije so potovanja malce otežena, omejitve potovanja se spreminjajo skoraj vsakodnevno. A na drugi strani vemo, da si mnogi želite nič drugega kot konkretne sprostitve in umika v naravo. Zato smo se odločili ustvariti kratek, a sladek, sproščujoč, a avanturističen 4-dnevni oddih.

POTOVANJE BO AVANTURA. Potovanje se bomo trudili izvesti po planu, a zavedati se moraš, da potuješ v posebnih časih. Kljub večletnim izkušnjam z organizacijo potovanj lahko pride do kakšne nepredvidljivosti. V vsakem primeru nam je v interesu, da ste suparji maksimalno zadovoljni, tako da bomo storili vse, kar je v naši moči, da skupaj oblikujemo nič drugega kot nepozabne spomine.

100% VRAČILO AKONTACIJE V PRIMERU ODPOVEDI. Prijava na potovanje je potrjena s plačilom 30% akontacije. V primeru odpovedi potovanja zaradi razlogov povezanih z epidemijo ti bomo ponudili opcijo potovanja na drugo lokacijo ali 100% vračilo vplačane akontacije. Odločitev bo čisto tvoja!

UGODNEJŠI TESTI. Negativni testi so trenutno obvezni pri vstopu v skoraj katerokoli državo na svetu. Vsem potujočim lahko zagotovimo ugodnejšo ceno hitrih ali PCR testov v Sloveniji. Zanimanje za organiziran test izraziš ob prijavi.

ZA VREME NE ODGOVARJAMO. Progam 4 dnevna sup ekspedicija po otokih Srednjega Jadrana se lahko zaradi vremenskih pogojev spremeni in prilagodi. Lahko se spremenijo lokacije supanja ali celo aktivnosti (organizacija dodatnih aktivnosti zaradi neprimernih pogojev za supanje). Vsem suparjem želimo zagotoviti varnost in maksimalno dobro sup izkušnjo na vodi.

Dodatne informacije o sup ekspediciji med otoki

Cena 4 dnevnega paketa :

 • 490€/osebo (osnovni paket Supanja z jadrnico z organizacijo in vodenjem odprave se poravna 30% ob prijavi in 70% mesec dni pred odhodom)
 • 100€/osebo (hrana, pijača in stroški jadranja, ki niso zajeti v osnovno ceno, ker se lahko občutno spreminjajo od jadranja do jadranja, saj so odvisni od vremenskih pogojev. Ta strošek se poravna v gotovini ob prihodu na jadrnico)

Paket vključuje:

 • 3 nočitve v kabini za 2 osebi na prostorni 4 ali 5 kabinski jadrnici (sobota – sobota),
 • sup inštruktor z mednarodno licenco ASI, ki bo vodil sup ture in ti zagotovil uvodni tečaj supanja,
 • profesionalni skipper, ki bo spremljal vremenske razmere, nas zapeljal do najboljših sup spotov,
 • stroški jadranja: voda, rjuhe, odeje in brisače, čiščenje,
 • varnost na jahti: UHF radio, GPS plotter, nautične karte, rešilni jopiči,
 • WI-FI internet,
 • turistične takse,
 • Bananaway majica,
 • slike s potovanja,
 • načrtovanje in organizacija potovanja.
 • stroški potovanja (hrana na jadrnici, privezi, gorivo) – 100 € (fiksni strošek, ki se plača ob vkrcanju na jadrnico),
 • depozit za jadrnico – 400 € (denar ti bomo vrnili ob prihodu, če bo jadrnica ostala v istem stanju),
 • vstopnina v nacionalni park.
 • izposoja sup opreme – 60 €/teden,
 • hrana v restavracijah,
 • prevoz do marine,
 • privatna kabina za eno osebo,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje,
 • žepnina.
 • DNEVNI STROŠKI: 100 € je fiksni strošek, ki se ga v gotovini plača ob vkrcanju na jadrnico (iz njega se krije hrana, bencin in morebitni privezi). Če bo privezov več, kot načrtovano, bomo na licu mesta pobrali dodatni denar. Večji dodatni stroški razen morebitne večerje v restavraciji niso predvideni. Če bo stroškov manj, se denar razdeli med udeležence.
 • KAKŠNA OBLAČILA SPAKIRATI? Spakirati je priporočljivo naslednje: neopren (če ga nimaš, si ga lahko izposodiš), nepremočljivo palerino, kratke (kopalne) hlače, kopalke, nekaj majic (z uv zaščito), kapo, trenirko in kaj udobnega za večerne izhode na kopnem. Za močnejši veter priporočamo tudi vetrovko in toplo kapo. Obutev naj bo primerna za uporabo na jadrnici – čevlji ali superge. Za raziskovanje obale potrebujemo športno obuvalo in čevlje za vodo. Pomoč pri pakiranju ti nudi blog Kaj spakirati za sup potovanje.
 • WIFI, MOBILNI INTERNET: Storitve v EU/EEA gostovanje, ki se obračunavajo po enakih pogojih kot v slovenskem omrežju. Za prekoračitve prenosa podatkov veljajo posebne cene za katere se pozanimaj pri svojem operaterju.
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na potovanje, nam pošlje povpraševanje.
 • Če si odločen/a, da se nam pridružiš na potovanju, svojo prijavo oddaj preko spletnega obrazca PRIJAVA.
 • Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora d.o.o., boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 • Prijavo potrdi s plačilom 30% akontacije.
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za sup potovanje?

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili [...]

Gremo! Na morje po nove izkušnje!

Sup ekspedicija med otoki Srednjega Jadrana je odlična priložnost, da nadgradiš svoje suparsko znanje v družbi energičnih suparjev ter pridobiš izkušnje, da se boš kakšnih manjših ekspedicij lahko kdaj loteval/a tudi sam/a.

Prvič ne bomo šli s supom ravno iz Kopra do Dubrovnika, smo pa pripravili unikaten in neponovljiv avanturistični podaljšan vikend na Jadranu, ki ti bo ostal v spominu za vedno!

Ne skrbi za Covid, prijavi se, v kolikor potovanja ne bomo mogli izvesti, ti vrnemo 100% vplačilo akontacije! GREMO!

PRIJAVI SE