Robinzonski SUP izlet Mrežnica

Robinzonski SUP izlet Mrežnica

Reka Mrežnica je reka v osrednji Hrvaški, znana po svoji osupljivi naravni lepoti, turkizni barvi ter številnih slapovih. V zgornjem delu je zaprta v kanjon in prepletena z brzicama, v spodnjem delu pa se umiri, zato postane primerna tudi za supanje.

Za Bananaway avanturiste smo pripravili Robinzonski sup izlet na reki Mrežnici. S supi se bomo spustili po reki Mrežnici mimo slapov in stopničastih kaskad, se kopali v naravnih bazenih, si naredili robinzonski kemp tik ob reki ter nočili v “hotelu z milijardami zvezdicami”.

Izletu bomo dodali še nekaj adrenalina ter najbolj nedotaknjen del - kanjon Mrežnica - preveslali s kajaki dvosedi. Čaka te nepozaben podaljšan vikend!

PROGRAM NAMESTITEV CENA PRIJAVA

TERMIN: 12.7. -14.7.2024

STATUS: Razpisan (5/12 prostih mest)

CENA IZLETA: 

 • paket: 355€/osebo
 • 30€ popusta, če si že potoval/a z Bananaway

BEST OF:

 • S kajakom dvosedom skozi kanjon
 • 30 km raziskovanje nerealno lepe Mrežnice
 • S supi od kempa do kempa
 • Robinzonska izkušnja
 • Primerno za neizkušene kajakaše in navdušene suparje

PROGRAM: REKA MREŽNICA S SUPI IN KAJAKI

Reka Mrežnica nam bo pripravila zanimiv 3 dnevni program, v sklopu katerega bomo spoznali tako njen adrenalinski kot sproščujoč temperament.

1. DAN: SKOZI KANJON MREŽNICA S KAJAKI

Predviden je skupinski odhod iz Ljubljane proti Hrvaški v dopoldanskih urah. Prvi postanek bo kamp, kjer bomo postavili svoje šotore, nato pa se bomo odpravili prvi dogodivščini naproti.

Zgodnji del Mrežnice je najbolj divji – zaprt kanjon se poigrava z brzicami, previsi in slapovi. S supi nam je ta del Mrežnice nedosegljiv, a ker ne želimo zamuditi najbolj nedotaknjenega dela Mrežnice, se bomo v dogodivščino spustili s kajaki dvosedi.

Na poti bomo srečali 10 slapov, čez katere se bomo spustili s kajaki, bolj adrenalina željni pa boste nekatere lahko tudi preskočili.

Obilica adrenalina in zabave sta zagotovljena. Prav tako vsa kajak in varnostna oprema ter uvodni tečaj z lokalnim vodnikom. Pridružiš se nam lahko tudi brez vsakršnih izkušenj s kajakom, saj je izlet enostaven, primeren za začetnike in družine z otroci 5 let +.

V popoldanskem času sledi sproščanje ob reki Mrežnici ter skupinska večerja, po kateri bomo naredili plan za dvo-dnevni spust s supom, ki sledi naslednji dan. Yey!

Izlet s kajakom ni obvezen, v kolikor bi ta adrenalinski del rad/a izpustil/a, lahko skupino počakaš v kempu in narediš kakšen treking v okolici kampa, ali pa se skupini enostavno pridružiš zvečer (na destinacijo prispeš z lastnim prevozom).

Mreznica kajak izlet
Kajak kanjon Mrežnica
Kajak izlet dvosed

2. dan: spust s supi po reki Mrežnici - 1/2

Najprej bomo poskrbeli za zaloge energije, po zajtrku pa nas čaka težko pričakovani spust po reki Mrežnici s supi. Spoznavali bomo bujno zeleno pokrajino, ki obdaja Mrežnico ter veslali mimo vodnih mlinov, starih mostov in očarljivih malih vasi.

V prvem dnevu bomo preveslali cca. 15 km, na poti pa bomo srečevali kaskade, ki nam bodo nudile priložnost za osvežitev in naslajanje nad lepoto te prečudovite reke.

V supi bomo v popoldanskem času priveslali do pravega Robinzonovega kempa, kjer bomo prenočili sredi narave tik ob reki (na voljo je tudi nekaj malih 2-posteljnih hišk).

Robinzononski kemp nima elektrike, je pa poskrbljeno za najpomembnejše – žar. 😊 Pripravili bomo obilni piknik in naredili energijsko zalogo za naslednji spust.

3. dan: spust s supi po reki Mrežnici 2/2

Po zajtrku nas čaka zadnji del spusta, odveslali bomo proti mestecu Duga Resa, ponovno je predviden 15 km dolg spust. Tudi na tem delu nas bodo zamotile kaskade z mnogimi priložnosti za plavanje.

Po spustu bomo lačni zavili v dobro domačo restavracijo ter se polni novih suparskih vtisov odpeljali nazaj proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Reka Mrežnica
Reka

ZA KOGA JE PRIMEREN ROBINZONSKI SUP IZLET?

Skupina suparjev na reki

Robinzonski sup izlet je primeren za vsakega suparja, ki se je že kdaj podal na 10-15 km dolgo turo in je bolj odprtega, avanturističnega duha. Potovali bomo od kempa do kempa – le s supi.

Za 3 dni se bomo odrekli vsemu udobju. Zato te ne sme motiti odsotnost tuša, bomo stopili pod slap ali zaplavali v reko. Jedi nam ne bodo prinešene k mizi, sami bomo poskrbeli za večerjo in se zvečer družili le ob ognju.

Robinzonski sup izlet Mrežnica prinaša vpogled v bivanje v sredini prvinske narave, v pogled v življenje naših prednikov. Razkriva stvari, ki jih imamo za samoumevne in nas hkrati tudi uči ceniti udobje našega vsakdana.

NAMESTITEV in prevoz

Robinzonski kemp
Robinzonske hiške
Robinzonski kemp Mrežnica
Robinzonski kemp
Kemp ob Mrežnici

Namestitev. V sklopu 3-dnevnega izleta bomo spali v dveh malih robinzonskih kempih.

S skupnim prevozom do nižjega klimatskega odtisa. Do reke Mrežnice bomo skupaj potovali s kombijem, premike na Mrežnici pa bomo delali s supi.

Potovanje z Bananaway kombijem

DODATNE INFORMACIJE O IZLETU

RAZPISANI TERMINI:

24.5. - 26.5.2024 in 12.7. - 14.7.2024

CENA 3-DNEVNEGA SUP IZLETA NA MREŽNICO:

 • izlet z vključeno kajak turo skozi kanjon: 380€
 • izlet brez kajak ture: 355€
 • vsi suparji, ki so z nami že kdaj potovali, prejmejo 30€ popusta

Cena izleta predvideva prijavo najmanj sedmih oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se izlet na Mrežnico lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo izleta.

V kolikor se cene stroškov izleta na Mrežnico do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 70% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.

Paket vključuje:

 • Kajak izlet v kanjon reke Mrežnice*
 • 2x nočitev v Robinzonovem kempu
 • 2x zajtrk (drugi in tretji dan)
 • 2x večerja (prvi in drugi dan)
 • Prevoz do Mrežnice s kombijem
 • Prevoz osebnih stvari med lokacijami
 • Priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja
 • Posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.

* V kolikor se odločiš za paket s kajak turo.

Paket ne vključuje:

 • 2x malica, ki jo prineseš s seboj za 2 dni
 • Energijske prigrizke
 • Kemping opreme
 • Sup opreme

Opcijska doplačila: 

 • Izposoja sup opreme (2 dni) – 30 €,
 • Zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav.

Naj te ne skrbi glede izpeljave tega podviga, pred izletom ti bomo poslali celoten seznam vseh potrebščin, ki jih boš na izletu potreboval/a. Potreboval/a boš sicer sup in kamping opremo, oblačila za 3 dni ter 2 malici in svoje najljubše prigrizke.

Kamping opreme žal ne zagotovimo. Poskusi si jo za vikend izposoditi pri prijateljih ali kakšnemo podjetju, ki prodaja kamp opremo.

To je bolj avanturistična opcija, za katero se seveda lahko odločiš, a hkrati ti bomo omogočili, da bodo tvoje osebne stvari prepeljane med kampi s kombijem. Tako bomo našo avanturo naredili prijetnejšo in našo energijo raje kot za prenašanje torb namenili supanju in kopanju.

Na Robinzonskem izletu bomo poskrbeli za zajtrke in večerje. Ker bomo omejeni z infrastrukturo, pričakuj enostavne a okusne obroke (predvidoma enolončnica ter piknik).

“Kosilo” si boš moral/a zagotovil/a sama. Kosilo bo nekakšna malica, ki jo bomo pojedli na supu na poti, zato si zamisli nekaj takega, kar bo okusno ostalo dva dni. Brez težave lahko s seboj vzameš tudi svoj kuhalnik in si posrkbiš za topel obrok. Na robinzonskem izletu boš potreboval/a dve malici.

Aktivna potovanja se izvajajo v naravi in so v veliki meri odvisna od vremenskih pogojev.
Na potovanjih se maksimalno trudimo slediti zastavljenim programom. V primerih, ko vremenske razmere niso primerne za varno izvedbo aktivnosti, so potrebne prilagoditve programa.
Najpogosteje se prilagodijo časovnice izvedbe aktivnosti (npr. iz dopoldan na popoldan ali menjava aktivnosti po dnevih v kolikor nam program to dopušča).

V primeru nezmožnosti izvedbe programa zaradi vremenskih pogojev pa se aktivnosti lahko zamenjajo z drugimi aktivnosti, ki jih v danih vremenskih razmerah lahko izpeljemo.

Za spremembe programa, ki nastanejo zaradi vremenskih razmer, ne nudimo vračil denarja.

 • Na Robinzonski izlet s supi na reko Mrežnico se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na izlet ter podatke za plačilo 30% akontacije (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš potrdilo o potovanju, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na izlet.

Robinzonski sup izlet Mrežnica je organiziran s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno izleta. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

SI PRIPRAVLJEN/A NA UNIKATNO SUP AVANTURO

Ob Mrežnici ni množičnih namestitev in velikega turizma, je tako mirna in nedotaknjena, da smo nekako prisiljeni v Robinzonsko izkušnjo. Če si pripravljena odveslati izven svojih potovalnih okvirjev, boš nagrajen/a z izjemno izkušnjo.

Smaragdna reka in nedotaknjena narava te bosta nedvomno osupnili in pustili brez besed.

Searching Availability...