sup avantura zrmanja

Sup izlet Zrmanja: spust skozi kanjon

Sup izlet Zrmanja te pelje na območje ekološkega omrežja Natura 2000, kjer bomo supali na reki Zrmanja, se s supi spustili skozi 17 km dolg kanjon vse do morja ter naredili turo ob čudoviti mediteranski obali.

Ogledali si bomo tudi »pueblo«, filmsko indijansko vas za snemanje oboževanih filmov Winnetou, plemenitem poglavarju Apačev iz romanov Karla Maya. Slapovi Zrmanja so tudi v našem programu, do katerih bomo naredili kratek treking.

Izlet Zrmanja je prava sup avantura za aktivne!

1.TERMIN: 14.7. - 16.7.2023

STATUS IZLETA: razprodano (8/8)

2.TERMIN: 1.9. - 3.9.2023

STATUS IZLETA: razprodano

CENA:

 • paket: 344€/osebo 4/4.
 • 30€ popusta, če si že potoval/a z Bananaway

BEST OF:

 • spust s supi skozi kanjon Zrmanje
 • raziskovanje obale Novigradske riviere

Reka Zrmanja nas bo prevzela!

Reka Zrmanja izvira v kraju Zrmanja Vrelo pod strmimi stenami ob vznožju gore Poštak, ki je slikovita gora na stičišču Like in Dalmacije. Na svoji poti do morja ustvarja številne prekrasne brzice in slapove, toda med vsemi naravnimi pojavi, so najbolj zanimivi prav njeni kanjoni.

Kanjoni reke Zrmanje sestojijo iz šestih kanjonov, najvišji klifi pa so visoki tudi do 300 metrov.

Reka Zrmanja je v zgodnjem delu hitra in prepletena z brzicami, v spodnjem delu pa povsem umirjena in zato idealna za supanje. Celoten tok reke je zaščiten kot območje ekološkega omrežja Natura 2000, območje od Obrovca ​​do izliva v Novigradsko morje pa je posebej zaščiteno s statusom »pomembne krajine«.

Če kanjonom in slapovom prištejemo še ostanke nekdanjih mlinov, ki jih najdemo pri slapu Janković buk, ter prizorišče snemanja filma Winnetou, najdemo več kot dovolj razlogov, da je temno zeleno lepotice vredno obiskati.

Kanjon reke Zrmanje
Reka Zrmanja
Kanjon Zrmanja
Masleniški most supanje

Sup izlet Zrmanja: program

Dan 1: odhod iz Ljubljane in Winnetou

3 dnevni izlet Zrmanja se začne z odhodom izpred Bananaway trgovine , kjer se bo ekipa dobila, zložila sup opremo v kombi ter se odpravila na cca 3 urno pot proti Zadru.

Prizorišče snemanja filma Winnetou bo naš prvi postanek, nato pa bomo pohiteli proti namestitvi, saj nas tam čaka polno aktivnega programa.

Prizorišče snemanja filma Winnetou

Dan 2: SPUST S SUPOM SKOZI SLIKOVIT KANJON ZRMANJA

S supi se bomo spustili skozi kanjon Zrmanja. Sup izlet med zadnjim slapom Jankovica buk in izlivom v morje je dolg cca 20 km. Kanjon Zrmanja je veličasten, supali bomo ob veličastnih klifih, ki so ponekod visoki kar 300m.

Poleg starih mlinov, ki so nekoč imeli pomembno funkcijo, bomo občudovali bogato favno in floro ter prizorišča snemanja filma Winnetou.

Aktivnosti: 5h sup izlet (cca 20 km)

Skupina suparjev v kanjonu reke Zrmanje
Sprostitev na supu

Dan 3: sprostitev ob morju

Zadnji dan bo namenjen spopolni sprostitvi ob morju. Odveslali bomo na sredo zaliva in se prepustili pozibavanju morja ter druženju.

Aktivnosti: 3h supanja ter kosilo v lokalni konobi

ZA KOGA JE IZLET ZRMANJA PRIMEREN?

Izlet Zrmanja je primeren za suparje, ki so že kdaj preveslali razdaljo 10 do 15 kilometrov. Izleta se lahko udeležijo tudi ljudje z aktivnim življenjskim slogom, ki imajo neko splošno fizično pripravljenost.

Če bi se izleta rad/a udeležil/a, vendar nisi prepričan/a v svoje zmožnosti, priporočamo udeležbo na enem celodnevnem sup izletu po Sloveniji, da dobiš nek osnoven občutek, kaj taka aktivnost prinaša.

Sup izlet Zrmanja ti pomaga napredovati! Razdalje se morda slišijo dolge, ampak v dobri družbi je cilje precej enostavneje doseči.

Sup izlet za aktivne

DODATNE INFORMACIJE ZA NEPOZABEN IZLET ZRMANJA

Nameščeni bomo v dvo-sobnih mobilnih hiškah s kuhinjo in kopalnico. V resortu, ki ponuja krasen pogled na Velebit, se bomo lahko sproščali tudi v bazenu. Cena vključuje tudi zajtrk.

Mobilne hiške Zrmanja
Micanovi Dvori Zrmanja

S skupnim prevozom do nižjega klimatskega odtisa. Da bomo čim bolj mobilni, a hkrati varčni pri onesnaževanju okolja, ne bomo potovali s svojimi avti, ampak se bomo premikali s kombijem. "Sit back & relax", bo tvoja edina naloga.

Izračunali bomo potovalni odtis celotnega izleta ter ga dvakratno izničili s sajenjem mangrovovih dreves ter tako poskrbeli za pozitiven vpliv na planet.

Potovanje z Bananaway kombijem

CENA 3-DNEVNEGA SUP IZLETA ZRMANJA:

 • dvoposteljna soba: 344€
 • vsi suparji, ki so z nami že kdaj potovali, prejmejo 30€ popusta

Cena izleta Zrmanja predvideva prijavo sedmih oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se izlet Zrmanja lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo izleta.

V kolikor se cene stroškov izleta do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 70% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.
 • 2x namestitev v mobilnih hiškah z zajtrkom,
 • prevoz iz Ljubljane in na celotnem izletu,
 • prevoz sup opreme s kombijem,
 • program non stop,
 • dvakraten offset potovalnega odtisa,
 • priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • izposoje sup opreme,
 • stroškov hrane in pijače,
 • stroška morebitnih dodatnih aktivnosti, ki si jih boš izbral/a v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
 • izposoja sup opreme (3 dni) – 30 €,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Sava.
 • Na izlet Zrmanja se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na izlet Zrmanja ter podatke za plačilo 30% akontacije izleta (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na izlet.

Izlet je organiziran s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno izleta. Splošni pogoji.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za sup potovanje?

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili [...]

prijavi se!

Searching Availability...

Sup izlet Zrmanja se izvaja v majhni skupini in te spozna z ljudmi s podobnimi interesi, zato boš domov odšel/a z novimi prijatelji!