SUP POTOVANJE NA NIZOZEMSKO

Nizozemska je poznana po kolesih, tulipanih, sirih, coklah, mlinih na veter, prostrani nižini ter izredno odprtih ter gostoljubnih domačinih.

Nizozemska je tudi dežela tisočerih kanalov, ki so bili zgodovinsko gledano pomembni za promet, namakanje in odstranjevanje vode, saj 26% celotne Nizozemske v resnici leži pod gladino morja.

Sup potovanje na Nizozemsko nas bo odpeljalo v kanale najlepših in najbolj zanimivih mest in vasi. Spoznavali bomo kanale Amsterdama, ki so uvrščeni na UNESCOv seznam naravne dediščine, ter zaveslali tudi v kakšen manj turistični biser Nizozemske.

Potovanje na Nizozemsko ne bo le suparsko obarvano, deželo bomo spoznali tudi skozi oči kulturne dediščine, skozi brbončice kulinaričnih posebnosti in v stilu Bananawaya nabirali nepozabne spomine!

Amsterdam - raziskovali ga bomo s supi

TERMIN POTOVANJA: 9.7. – 14.7.2023  (6 dni)

STATUS POTOVANJA: razpisano: (6/8 prostih mest), prijave se zbirajo do 31.3.2023.

CENA POTOVANJA:

 • paket: 1.029 €/osebo v sobi 2/2
 • 10% popusta za prijave do 28.2.2023
 • 30 € popusta, če si že potoval/a z Bananaway
 • letalska karta: 170€ na dan 27.1.2023

BEST OF:

 • najbolj zanimivo urbano supanje širom Evrope,
 • Amsterdam in Utrecth kot THE sup destinaciji,
 • Unesco Kinderdijk mlini na veter od blizu,
 • ribiška kultura v vasicah Volendam, Marken,
 • nočno supanje v Leidnu,
 • iskanje všečnih cokel, okušanje nizozemskih sirčkov, pa tudi kakšen žur,
 • umik iz turistov polnih ulic na sproščujoče kanale,
 • podpiraš trajnosten način potovanja.

POTOVANJE NA NIZOZEMSKO - PROGRAM

6 dnevno potovanje na Nizozemsko v sredino postavlja supanje po kanalih različnih mest, v spremljevalni program pa zapakira nizozemske ikone in #must doživetja, ki jih ni za zamuditi.

Dan 1: odhod iz letališča Ljubljana

Potovanje na Nizozemsko se začne z letom iz ljubljanskega letališča v jutranjih urah. Po prihodu na letališče v Amsterdam se mala skupina raziskovalcev napakira v kombi ter odpravi prvi dogodivščini naproti.

Na potovanje z letalom
Volendam slikovita ribiška vasica

Dan 1: obisk ribiških vasic Volendam in Marken

Volendam in Marken sta zgodovinski ribiški vasici, ki se nahajata na obali jezera IJsselmeer in sta znani po barvitih hišah, živahnem vzdušju, tradicionalnih nizozemskih nošah in ribiški kulturi. 

Izognili se bomo turističnim čolnom in odsupali do otočka z vasico Marken, nato pa proti vasici Volendam, kjer si bomo vzeli čas za kosilo, si privoščili sveže ujeto ribo pripravljeno na tradicionalni način.

Na poti do hotela v bližini Amsterdama ne bomo izpustili priložnosti za obisk Zanse Schans, kjer se bomo sprehodili skozi edinstveno vasico polno lesenih hiš, mlinov, skednjev in rokodelskih delavnic.

Aktivnosti: 4h sup izlet (12 km), 1h sprehod skozi vasico Zanse Schans

Dan 2: Navdihujoče supanje po Amsterdamu

V tem trenutku je Amsterdam naše najljubše mesto v Evropi, razlog pa najdemo v prepletanju modernosti mesta z neverjetno odprtostjo, sproščenostjo in gostoljubnostjo ljudi, ki na svet gledajo neverjetno optimistično.

Razlog so tudi kanali Amsterdama, po katerih je v primerjavi z Benetkami supanje precej bolj sproščeno. Mesto živi na kanalih, a po njih ne hiti. Skupaj potujemo od malih suparjev, kajakašev, pedolinotov, do večjih čolnov in turističnih ladij.

Za potovanje po Amsterdamu si bomo vzeli cel dan, a naj te ne skrbi, nikamor ne bomo hiteli, s supi se bomo ustavili sredi mesta na kosilu in se spočili v parku.

S supi bomo raziskovali center mesta z Red light district-om, Rijksmuseum muzejski predel ter tudi sproščeni zeleni predel Rembrandt in Erasmus park, kjer se domačini tudi kopajo!

Aktivnosti: 5h raziskovanje Amsterdama s supi (15 km), večerja v centru mesta, žur?

Potovanje na Nizozemsko
Univerzitetno mesto Utrecth

Dan 3: Prikupen Utrecht

Čas bo za drugo urbano izkušnjo in prikupni Utrecht nas bo enostavno očaral. Na eni strani stara arhitektura in katedrale, na drugi strani univerzitetno mesto z zelo živahnim utripom.

S supi se bomo “sprehodili” skozi strogi center mesta mimo St. Martin’s katedrale, Speelklok glasbenega muzeja, mimo številnih ateljejev, trgovinic in restavracij, kjer se bomo tudi ustavili na kosilu.

Sicer pa bomo zaveslali tudi v predmestje ter opazovali, kako se urbanost spreminja v umirjeno naravo.

Aktivnosti: 5h ogled mesta s supi, premik v Roterdam

Dan 4: s supi do Kinderdijk mlinov na veter

Nizozemci so zelo hitro znali izkoristiti vetrno energijo. V 14. stoletju so jih zgradili za črpanje vode iz kanalov, v 17. stoletju pa so z več kot 600 mlini na veter ustvarili celo industrijsko cono.

Z mlini so mleli začimbe, žgali les, izdelovali olje, danes pa ponekod še vedno opravljajo prvotno funkcijo in nam krasijo poglede.

Izognili se bomo turističnim vrstam in do mlinov Kinderdijk odhiteli v našem stilu – z veslom v roki. Na poti do mlinov bomo kukali v življenja lokalcev in občudovali urejenost hišk ob kanalih, ogledali pa si bomo tudi notranjost UNESCO zaščitenih mlinov.

V popoldanskem času bomo obiskali mesto Gauda in njihov priljubljeno tržnico sirov, zvečer pa bomo začutili malce drugačen mestni utrip v modernem pristaniškem mestu Roterdam.

Aktivnosti: 2h supanja, 1h obujanja življenja v mlinu, 1h sprehoda po Gaudi, večerja v Rotterdamu

Mlini na veter na Nizozemskem
Dinozaver, ki ga najdemo v Naturalis Biodiversity Center

Dan 5: Delft, Scheveningen ter slikoviti Leiden

V dopoldanskem času se bomo sprehodili po slikovitem mestecu Delft ter poiskali všečen primerek tradicionalno modro-bele keramike, po kateri Delft slovi.

Ker Nizozemske ne bomo zapustili brez pogleda na ocean, je Scheveningen naslednji postanek. V spominu nam bo ostal zaradi 400 m dolgega pomola, ki odpira pogled na široke peščene plaže ter promenado butičnih trgovinc in restavracij.

V popoldanskem času se bomo zapeljali do mesta Leiden, ki je rojstno mesto Rembrandta in zadnje čase pridobiva na popularnosti, saj je manj turistično, a polno zgodovine, znanosti in slikovitih kanalov.

V najstarejšem univerzitetnem mestu (začetki segajo v 1575) najdemo tudi prvi botanični vrt na Nizozemskem ter številne muzeje kot so npr. muzej starin, muzej medicine, znanstveni muzej in center Naturalis Biodiversity, kjer je shranjeno okostje tiranozavra rexa.

Za Leiden smo splanirali posebno sup izkušnjo – večerno supanje, saj so ulice res dobro razsvetljene, ustavili pa se bomo tudi ob kakšnem lokalu na čolnu, kjer se zbirajo lokalci in kjer bomo njihovo kulturo piva spoznavali po zaključenem supanju tudi mi.

Aktivnosti: 4h raziskovanja Delfta in Scheveningena, 2h supanja v Leidnu

DAN 6: jutranji prihod na letališče Ljubljana

Zadnji dan je namenjen le povratku v Slovenijo, prihod na letališče Ljubljana je načrtovana ob 8:15 uri. Za celotno potovanje na Nizozemsko bomo torej žrtvovali 4 delovni dni.

Na potovanje z letalom

DODATNE INFORMACIJE POTOVANJA NA NIZOZEMSKO

Namestitev. Pri izbiri namestitve nam je seveda pomembna lokacija, da bomo čim bolj mobilni. Nameščeni bomo v dvoposteljnih sobah hotelov 4* na treh različnih lokacijah, saj želimo videti in doživeti čim več.

Namestitev na Nizozemskem
Namestitev na Nizozemskem
Namestitev na Nizozemskem
Namestitev na Nizozemskem
Namestitev na Nizozemskem

Potovanje na Nizozemsko je namenjeno ljubiteljem potovanj, ki si želijo dejanskih izkušenj in unikatnih doživetij, radi uberejo manj prehojeno pot, radi potujejo v majhnih skupinah ter so med potovanjem radi aktivni.

Supanje je enostavna in sproščujoča aktivnost, zato je potovanje je primerno za vsakogar, ki je že kdaj stal na sup deski. Če te izkušnje še nimaš, te vabimo, da se nam pred odhodom pridružiš na kakšnem kratkem 2 urnem sup izletu po Sloveniji.

Na potovanju bomo supali nekaj ur dnevno v sproščujočem tempu, običajno so to razdalje 10-15 km, med izletom pa vedno naredimo tudi postanek.

Supanje je osrednji medij potovanja na Nizozemsko, ki nas z ulic umakne v bolj sproščujoče okolje. A potovanje vključuje tudi elemente klasičnih potovanj – želimo si doživeti utrip mest, takšen kot je, obiskati kakšen muzej, okusiti lokalne dobrote, se po mestih premikati kot skupina dobrih prijateljev.

Potovanje na Nizozemsko bo izvedeno v majhni skupini 8-12 oseb.

Premiki po Nizozemski. Da bomo čim bolj mobilni, a hkrati varčni pri onesnaževanju okolja, si ne bomo izposodili avtov, ampak se bomo premikali s kombijem. “Sit back & relax”, bo tvoja edina naloga.

Potovanje z Bananaway kombijem

Letalsko karto Ljubljana – Amsterdam – Ljubljana lahko kupiš sam/a na spletni strani Transavia.com, lahko pa ti karto kupi potovalna agencija Eurora d.o.o. Strošek nakupa letalske karte znaša 25 €.

Predlagamo, da z nakupom letalske karte počakamo do potrditve potovanja. Potovanje na Nizozemsko je potrjeno v primeru minimalno 6 prijavljenih. V želji po čim boljši ceni  lahko letalsko karto kupiš tudi pred potrditvijo potovanja, a se moraš zavedati, da je potovanje lahko odpovedano in boš potoval sam/a.

Na potovanju lahko supamo s svojo sup opremo, ki jo vzamemo na letalo (običajno spakiramo sup in osebna oblačila v veliko Red Paddle sup torbo s koleščki). V kolikor velike sup torbe nimaš, ti jo brezplačno lahko posodimo.

V kolikor svoje sup opreme nimaš, si jo lahko izposodiš pri nas (cena 10€ na dan).

Če na potovanje na Nizozemsko ne želiš nesti svoje sup opreme, ti lahko uredimo izposojo sup opreme, cena izposoje bo znana naknadno.

Paket potovanja vključuje:

 • 5x namestitev v dvoposteljni sobi hotela 4*,
 • prevoz po Nizozemski,
 • program non stop,
 • priprava in vodenje programa potovanja na Nizozemsko na različnih lokacijah,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.

Paket potovanja ne vključuje: 

 • Letalske karte Ljubljane – Amsterdam – Ljubljana (informativna cena na dan 27.1.2023 je 170 EUR),
 • stroškov hrane in pijače,
 • vstopnine v muzeje, ki si jih bomo izbrali na potovanju,
 • stroška morebitnih dodatnih aktivnosti, ki si jih boš izbral/a v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.

Opcijska doplačila: 

 • izposoja sup opreme (5 dni) – 50 €,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Triglav.

Cena potovanja: 1.023 €

 • 10% popust za zgodnje prijave do 28.2.2023: 926,10 € 
 • 30€ popusta, če si že potoval z Bananaway: 896,10 €

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 60% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje na Nizozemsko potrjeno – cca. 170 € ob dovolj zgodnji prijavi.

Gre za ekskluzivno potovanje v majhni skupini 8 oseb, ki bodo potovali s kombijem.

Cena potovanja predvideva prijavo minimalno 6 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

 • Doplačilo v primeru prijav 6 ljudi: 55 €
 • Doplačilo v primeru prijav 7 ljudi: 25 €

V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

 • Na potovanje se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje ter podatke za plačilo 30% akontacije potovanja (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje na Nizozemsko je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Kaj spakirati za sup potovanje?

Da se na sup potovanju ne boš spraševal/a: »kako sem lahko to pozabil/a!?«, smo pripravili [...]

PRIJAVI SE NA POTOVANJE NA NIZOZEMSKO

Za raziskovanje dežele kot je Nizozemska, je sup resnično najboljši medij, s katerim se bomo umaknili množicam turistov in naredili potovanje na Nizozemsko bolj aktivno in planetu prijazno.

Sup potovanje na Nizozemsko ti bo zagotovo ostalo v spominu kot eno najbolj unikatnih potovanj!