Sup potovanje v Cinque Terre

SUP POTOVANJE PO TOSKANI IN LIGURIJI

Toskana je slikovita, s trto posejana pokrajina, ki obrodi nekaj čudovitega tudi za naše burbončice – vino Chianti. Znana je po restavracijah s pregrešno dobro hrano in Firencah, rojstnemu kraju renesanse.

Ligurija spominja na slavolok, saj se dežela na eni strani odpira proti Tirenskemu morju, na drugih dveh pa proti Alpam. Ligurijska obala je razdeljena na dva dela: Ponente se razteza med Ventimiglio in Genovo, Levante pa med Genovo in La Spezio. Del slednje je poznan kot “Cinque Terre” oziroma “Pet dežel”, ki jih bomo spoznali tudi mi.

Sup potovanje po Toskani in Liguriji te odpelje na najlepše suparske lokacije teh dveh pokrajin. S supi se bomo potovali mimo Firenc vse do Ligurijskega morja, v osrčju Toskane degustirali vina ter se nato prestavili v slikovite Cinque Terre, kjer bomo s supi potovati od prve do zadnje vasice.

Ob večerih se bomo prepustili kulinaričnemu razvajanju, degustacijah v izbranih vinski kleteh in uživali ob najlepših sončnih zahodih.

Program Covid19 Cena PRIJAVA
TERMIN:
 • 31.8. – 4.9.2022
STATUS POTOVANJA:
 • Razpisano ( še 8/8 prostih mest )
CENA POTOVANJA:
 • paket: 670€/osebo 2/2
 • 30€ popusta, če si že potoval/a z Bananaway
BEST OF:
 • supanje po Firencah – mestu, ki mu ne manjka znamenitosti,
 • s supom po reki Sergio do Ligurijskega morja,
 • degustacija v izbrani vinski kleti v osrčju Toskane,
 • slikovite Cinque Terre kar iz supa,
 • prava italijanska hrana in Chianti.

PROGRAM SUPANJA PO TOSKANI IN LIGURIJI

Vabimo te na 4 dnevni oddih po Toskani in Liguriji, ki ju bomo raziskali v našem stilu – s supi. Poiskali bomo skrite kanjone reke Serchio v okolici Pise, zaveslali po reki Arno čez center Firenc ter si romantična mesteca Cinque Terre ogledali z vodne perspektive.

Supanje po Firencah – mestu, ki mu ne zmanjka znamenitosti

Firence bomo odkrivali z edinstvene suparske perspektive. S supi se bomo zapeljali od vinogradniških Chianti gričev po reki Arno čez sosesko San Frediano. Uživali bomo ob odkrivanju starega mesta Firenc ter si iz vodne perspektive ogledali Uffizi – eno najbogatejših svetovnih galerij. Supali bomo tudi pod mostovoma Ponte Vecchio – most draguljarjev in Ponte Santa Trinita – most z najstarejšimi elipsastimi arkadami na svetu.

Sup potovanje po Toskani - Firence z vodne perspektive
Vasica v Toskani

San Gimignano slovi po srednjeveških stolpih in sladoledu

Ogledali si bomo tudi mestece San Gimignano, ki leži v osrčju slikovite toskanske pokrajine in je zaradi svojih žitnih stolpov imenovano tudi Toskanski Manhattan. Stare, vijugaste ulice nas bodo vodile ob srednjeveških stavbah, ki krasijo mestece v pokrajini Chianti, znani po istoimenskem vinu. Poleg umetnin se mesto lahko pohvali tudi z najboljšim sladoledom na svetu, zato obiska slaščičarne Gelateria Dondoli zagotovo ne bomo izpustili.

Spust s supi po reki Sergio do Ligurijskega morja

Našo sup avanturo bomo nadaljevali s supustom po reki Sergio, presupali bomo čudovite kotičke divje narave in turo zaključili v morju. Pred odhodom proti Cinque Terre si bomo v Pisi privoščili kosilo, ki je najbolj znana po svojem poševnem stolpu romantične katedrale.

Supar na reki Sergip v divji naravi
Sup potovanje po Toskani in Ligurii te odpelje do vasice Cinque Terre

Slikovite vasice Cinque Terre

Cinque Terre uvrščamo med najprijetnejše in navdihujoče kotičke sveta. Sestavlja jih pet slikovitih mestec zloženih ob ostre klife italijanske obale. Vasice skupaj z obalo in bližnjimi griči spadajo v Cinque Terre National Park ter so del Unescove dediščine. V vsakem od petih mestec najdemo barvite terase, strme zavite ceste, božanske jedi, vino in verjetno najlepši sončni zahodi nad morjem na tem koncu sveta.

Supanje med vasicami Cinque terre

Cinque Terre so sicer v normali turistični sezoni polne turistov, ampak s supi se vedno izognemo množičnemu turizmu, ogledali si jih bomo z vodne perspektive, supali bomo pod visokimi klifi in ene do druge vasice in si v vsaki vasici privoščili zaslužen odmor. V popoldanskih urah se bomo na izhodišče vrnili z vlakom.

REZERVIRAJ AKTIVEN SUP ODDIH

NAMESTITEV in prevoz

Namestitev. Pri izbiri namestitve nam je seveda pomembna lokacija, a ne na račun visokih cen. Poiskali smo domače in čiste b&b namestitve, kjer bomo lahko izbrali med dvo-posteljnimi in več-posteljnimi sobami.

Na celotnem potovanju bomo namestitev zamenjali le dvakrat, saj ne želimo, da nam vsakodnevno pakiranje vzame preveč časa in energije.

Pisane hiške Cinque Terre

Namestitev v Toskani in Cinque Terre

V Toskani bomo nameščeni na turistični kmetiji v bližini vasice San Gimignano, v Cinque Terre pa v hotelu v eni izmed petih vasic. Cena vključuje namestitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom.

S skupnim prevozom do nižjega klimatskega odtisa. Da bomo čim bolj mobilni, a hkrati varčni pri onesnaževanju okolja, ne bomo potovali s svojimi avti, ampak se bomo premikali s kombijem. “Sit back & relax”, bo tvoja edina naloga.

Izračunali bomo potovalni odtis celotnega potovanja ter ga dvakratno izničili s sajenjem mangrovovih dreves ter tako poskrbeli za pozitiven vpliv na planet.

Potovanje z Bananaway kombijem

POTOVANJE V ČASU COVID19

GREMO!? V času Covid19 epidemije so potovanja malce otežena, omejitve potovanja se spreminjajo skoraj vsakodnevno. A na drugi strani vemo, da si mnogi želite nič drugega kot konkretne sprostitve in umika v naravo. Zato smo se odločili ustvariti kratek, a sladek, sproščujoč, a avanturističen 5-dnevni oddih.

POTOVANJE BO AVANTURA. Potovanje se bomo trudili izvesti po planu, a zavedati se moraš, da potuješ v posebnih časih. Kljub večletnim izkušnjam z organizacijo potovanj lahko pride do kakšne nepredvidljivosti. V vsakem primeru nam je v interesu, da ste suparji maksimalno zadovoljni, tako da bomo storili vse, kar je v naši moči, da skupaj oblikujemo nič drugega kot nepozabne spomine.

100% VRAČILO AKONTACIJE V PRIMERU ODPOVEDI. Prijava na potovanje je potrjena s plačilom 30% akontacije. V primeru odpovedi potovanja zaradi razlogov povezanih z epidemijo ti bomo ponudili opcijo potovanja na drugo lokacijo ali 100% vračilo vplačane akontacije. Odločitev bo čisto tvoja!

UGODNEJŠI TESTI. Negativni testi so trenutno obvezni pri vstopu v skoraj katerokoli državo na svetu. Vsem potujočim lahko zagotovimo ugodnejšo ceno hitrih ali PCR testov v Sloveniji. Zanimanje za organiziran test izraziš ob prijavi.

ZA VREME NE ODGOVARJAMO. Progam SUP potovanja po Toskani se lahko zaradi vremenskih pogojev spremeni in prilagodi. Lahko se spremenijo lokacije supanja ali celo aktivnosti (organizacija dodatnih aktivnosti zaradi neprimernih pogojev za supanje). Vsem suparjem želimo zagotoviti varnost in maksimalno dobro sup izkušnjo na vodi.

DODATNE INFORMACIJE O SUP POTOVANJU PO TOSKANI

Potovanje v času Covid19

Na zelenem seznamu je celotna Italija (velja od 10. julija 2021).

Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu. Oseba mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od petih dni. Torej osebi, ki zapusti Slovenijo in se vanjo vrne prej kot v petih dneh, po vrnitvi ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko ni bila v Sloveniji. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temnordečem seznamu.

Prehajanje meje z Italijo

Kontrolne točke na cestnih povezavah na meji z Italijo so se ukinile 28. aprila 2021. Ne glede na čas in kraj prestopa meje pa je pogoj za prestop meje tudi izpolnjevanje pogojev za vstop v državo po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 107/21).

Termini in cena sup potovanja po Toskani

RAZPISANI TERMINI:

25.8. – 29.8.2021

CENA 5-DNEVNEGA SUP POTOVANJA ŠO TOSKANI: 

Cena potovanja je odvisna od tipa namestitve:

 • dvoposteljna soba v obeh namestitvah: 670€
 • vsi suparji, ki so z nami že kdaj potovali, prejmejo 30€ popusta

Cena potovanja predvideva prijavo sedmih oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja. V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi,
 • 70% cene plačaš kadarkoli do meseca pred odhodom.
Paket vključuje
 • 4x namestitev v izbranem tipu sobe z zajtrkom,
 • prevoz iz Ljubljane
 • prevoz sup opreme s kombijem,
 • program non stop,
 • dvakraten offset potovalnega odtisa,
 • priprava in vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
Paket ne vključuje
 • izposoje sup opreme,
 • stroškov hrane in pijače,
 • vstopnine v muzeje, ki si jih bomo izbrali na potovanju,
 • stroška morebitnih dodatnih aktivnosti, ki si jih boš izbral/a v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
Opcijska doplačila
 • izposoja sup opreme (5 dni) – 50 €,
 • enaposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje z asistenco v tujini – priporočamo Zavarovalnico Sava.
Potek prijave
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na potovanje, nam pošlje POVPRAŠEVANJE.
 • Če si odločen/a, da se nam pridružiš na potovanju, svojo prijavo oddaj preko spletnega obrazca PRIJAVA.
 • Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora d.o.o., boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 • Prijavo potrdi s plačilom 30% akontacije.
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.
Pogoji potovanja

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

gremo! V Toskano in Ligurijo s supom!

Ne drži se nazaj, odsupaj z nami v deželo prekrasne obale in dobrega vina. Samo enkrat se živi.

PRIJAVI SE POŠLJI POVPRAŠEVANJE