Potovanje na Tajsko s supi

SUP POTOVANJE TAJSKA

Sup potovanje Tajska je najnovejši koncept aktivnega in osvežujočega potovanja na Tajsko. Povezuje supanje, trekinge skozi neokrnjeno džunglo, unikatna kulturno specifična doživetja, skozi katera ti predstavi Tajsko na nekomercialni način.

Tajska je znana po otočkanju (island hopping) in sup je izvrsten medij za raziskovanje številnih turkiznih zalivov.

S supi lahko odveslamo proč od  množičnega turizma do zaliva, kjer ti na sup zleze opica, kjer se ob poslušanju glasnega petja ptic prepustimo sproščujočemu valovanju morja, če pa s seboj vzamemo še masko, lahko v miru spoznavamo tudi podvodni svet.

A ne skrbi, ne bomo samo supali. Definitivno bodo v program vključeni navdihujoči budistični templji, močne tajske masaže, kopanje slonov, gosti mango sokci...

Potovanje Tajska prinaša polno novih izkušenj, aktivnosti in sprostitve, ki se zvrstijo na štirih destinacijah - želimo videti veliko, a vseeno nam je pomembno, da nas potovanje ne utruja.

PROGRAM NAMESTITEV CENA PRIJAVA

VODIČ: Iris Učakar

TERMIN potovanja: 25.1. - 7.2.2025

STATUS: razpisano (15/16 prostih mest)

CENA POTOVANJA:

 • 1.372 €/osebo 2/2 + letalske karte
 • 50 € popusta, če si z nami že potoval/a

BEST OF:

 • 3-dnevni safari v neokrnjeni džungli
 • S supom skozi tropski gozd
 • 2x celodnevna izleta na najlepše plaže z long tail čolnom in supi
 • Kopanje in hranjenje slonov v sirotišnici
 • Enostavni treking po džungli
 • Aktivno-sproščujoči turizem z umikom od množičnega turizma
 • Primerno za aktivnega raziskovalca

POTOVANJE TAJSKA IN NJEN PROGRAM

V sklopu 14 dnevnega potovanja na Tajsko bomo obiskali prestolnico Bangkok, neokrnjeni nacionalni park Khao sok, zelo priljubljeni Krabi in turkizni otok Phi Phi.

Potovanje Tajska temelji na aktivnostih in izkušnjah, izogiba pa se masovnemu turizmu. Zanimiv in raznolik program smo pripravili za čisto vsak dan!

Bangkok - sledimo lokalni izkušnji

"Best of" Bangkok: Bangkok bo naše izhodišče, kjer bomo vsrkali utrip mesta, obiskali slikovite budistične templje, si privoščili masažo, se zapodili v barvite stojnice in se podali v raziskovanje ulične kulinarike. Bangkok naredi vtis, pripravi se tudi na žur!

Robinzonova "off-line" izkušnja: za tri dni se bomo izklopili od sodobnega sveta (brez signala, brez WIFI-ja) in se priklopili na WIFI neokrnjene narave. Prebujali se bomo v preprostih robinzonovih hiškah iz bambusovega lesa, ki lebdijo kar na jezeru, tako da bo jutranja osvežitev le skok s pomola v stran.

Hiške iz bambusa, lebdijo na sredi jezera, od koder lahko raziskujemo jezero s supi
Supamo v Khao sok nacionalnem parku

Sup safari po džungli: s supi se bomo odpravili na sup ekspedicije v najbolj zanimive konce naravnega parka, tako spoznali lokalne ekosisteme, veslali bomo ob slikovitih apnenčastih klifih, se s tipičnim dolgokljunim čolnom odpravili na večerni safari in od daleč opazovali divje življenje v džungli.

Treking skozi džunglo na razgledno točko: sup aktivnostim bomo dodali pohod skozi džunglo do najvišjega vrha, ki nam bo ponudil čudovit razgled na razgibano jezero. Ne skrbi, naš podvig bo vodil izkušen lokalni vodič, vedno pa se lahko odločiš, da aktivnost izpustiš in se sprostiš ob jezeru!

Treking skozi džunglo na razgledno točko
Popotniki do pasu v vodi stojijo ob slonu ter ga umivajo

Kopanje in hranjenje slonov iz zavetišča: seveda smo strogo proti jahanju izkoriščenih slonov in naklonjeni crkljanju "malih" sirot. V zavetišču nas bodo lokalci spoznali s sloni, pomagali jih bomo tudi okopati v reki.

Raziskovanje Krabija s supi: obala ob vasici Ao Nang je polna skal, previsov, apnenčastih lukenj, tunelčkov in jam. Zato je izredno zanimiv poligon za supanje, ob premagovanju katerih boš več kot navdušen/a.

Krabi Tajska
Tri opice na plaži

Večerna sprostitev na plaži: ob večerih se bomo prepustili Tajski masaži, se bosi sprehajali po peščeni plaži in zašli v najbolj prijeten bar, ki nam bo postregel z osvežilnimi koktajli, ob katerih se zna večer morda tudi nekoliko podaljšati.

Avanturistični izlet z "long tail" čolnom do mangrovovega gozda: "long tail" čoln nas bo odpeljal zanimivi sup ekspediciji naproti, v sklopu katere bomo s supi raziskovali mangrovov gozd in prisluhnili razposajenim zvokom džungle.

Supanje po mangrovovem gozdu, Krabi, Tajska
Supanje do samotne plaže Phi Phi-ja

Zasledovanje di Capriove sanjske plaže: Leonardova sanjska plaža iz filma "The beach" je bila definitivno odgovorna za razvoj turizma na Tajskem, a je danes zaradi masovnega turizma izgubila svoj čar. Zato bomo poskusili najti substitut. Supi nam dajejo neodvisnost, zato lahko kakšen zaliv obiščemo v času, ko je turistične ladje ne morejo.

Snorklanje: grebeni so polni življenja, del katerega hočemo biti tudi mi.

Snorklanje na otoku Phi Phi, Tajska
Tajski boks je del lokalne kulture

Ogled tekme tajskega boksa: boks je del tajske kulture, zato bi bilo žalostno, da ne bi vsrkali norije, ki jo ustvarja bojno polje. Ring odprejo tudi za amaterje, morda se spopadeš tudi ti? 😛

Nenehno dogajanje in totalna uživancija: pričakuješ lahko veliko dogajanja - prepletanje supanja, drugih aktivnosti, žura. Iskali bomo kičaste, samotne plaže in uživali ob hladnem pivu.

Razgledna točka na otoku Phi phi - vredno vsakega truda in kapljice švica. :)
Supanje na turkizni modrini PhiPhi otoka

Če povzamemo bo cilj našega potovanja Tajska, spoznavanje dežele in uživanje ob vodi! Kar najbolje se bomo skušali izogniti večjim skupinam turistov in Tajsko doživeti na svoj, aktivno obarvan način. Ne moremo ti obljubiti, da bomo čisto sami, se bomo pa potrudili, da se ti bo potovanje vtisnilo v spomin.

NAMESTITEV, PREVOZI IN AKTIVNOSTI

NAMESTITEV JE SKRBNO IZBRANA

Tipi namestitev bodo zelo različni – od dvoposteljnih sob v 3 ali 4* resortov, standardnih bungalovov ob obali, do enostavnih bambusovih bungalovov sredi džungle.

Posebej smo se potrudili, da smo poiskali najbolj optimalno namestitev glede na predele mest, v katerih se želimo gibati ter glede na specifične potrebe, ki jih suparji imamo.

Pomembno nam je, da so namestitve lepo urejene in čiste, se pa moraš zavedati, da potuješ v Azijo in da je tam stil morda malo drugačen.

Namestitev v bambusovih hiškah sredi jezera

POTOVANJE PO TAJSKI

Dva večja premika (v Krabi in nazaj v Bangkok) bomo žal morali narediti z letalom, sicer pa se bomo premikali z večjimi kombiji, večjimi čolni, lokalnimi tuc-tuci, s supi in peš.

Potovanje je načrtovano tako, da izkusimo veliko, se premikamo optimalno ter puščamo čim manjši ogljični izpust.

NE BOJ SE SUPANJA!

Ne skrbi, zagotovo ne bomo supali preveč in predaleč. Potovanje je namenjeno sprostitvi. Supi nam bodo predstavljali orodje, s katerim se bomo odmaknili od klasičnega turizma in ležanje na prepolnih plažah zamenjali z ležanjem na valovitem morju. Meditativni učinkoviti valovanja in sončni zahodi na samem te bodo navdušili!

Tole bomo pogosto prakticirali
Suparji potujemo s prostorno sup torbo

SUPE NESEMO S SEBOJ?

V veliko sup torbo bomo spakirali napihljiv sup, zložljivo veslo ter varnostno vrvico, dodali kozmetiko ter mali kupček kopalk in oblačil - v topli državi kot je Tajska namreč ne potrebujemo veliko, kakšno majčko in obleko bomo verjetno kupiti kot spominek na lokalnih tržnicah.

Imaš svoj sup, a je tvoja torba zelo majhna? Ne skrbi, brezplačno ti lahko posodimo veliko, prostorno torbo Red Paddle Co na koleščih, tako da bo potovanje enostavno. Če supa nimaš, si ga lahko izposodiš pri nas po zelo ugodni ceni!

IDEALNA KOMBINACIJA SUPANJA IN DRUGIH AKTIVNOSTI

Program predvideva preplet raznovrstnih aktivnosti (npr. ogled kakšnega templja, tajskega boxa, pohoda na vsaj dve razgledni točki) in kakšen prost dan za počivanje kar pomeni, da boš ta čas lahko izkoristil/a sam/a čisto po svojih željah.

PRIJAVI SE
Doma smo! Banana bar it is!

UPORABNE INFORMACIJE ZA SUP POTOVANJE TAJSKA

CENA 14-DNEVNEGA POTOVANJA TAJSKA : 1.372 EUR

Sup potovanje Tajska predvideva prijavo 16 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje Tajska lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja.

V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami cen ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi
 • 60% cene plačaš 30 dni pred odhodom
 • 10% cene plačaš ob prihodu na Tajsko v lokalni valuti - 140 €
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje potrjeno ( glavni let - cca. 800 - 1.000 € ob dovolj zgodnji prijavi, notranja leta - cca 150€ )
 • 9x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
 • 3-dnevni sup safari z lokalnim vodičem, z namestitvijo v bambusovih bungalovih sredi jezera, z vsemi tremi obroki, vodo in sadjem v času safarija,
 • vstopnina v nacionalni park Khao Sok,
 • treking na razgledno točko,
 • izkušnja s sloni v sirotiščini,
 • 2x enodnevni izlet z ladjico - v Krabiju in Phi Phiju,
 • program non stop,
 • vsi prevozi med letališči in lokacijami s kombijem,
 • vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • izničenje negativnega potovalnega odtisa s Treecelet,
 • priprava programa in posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • letalske karte iz Ljubljane ali Zagreba (informativna cena na dan 15.2.2024 je 1.022 EUR),
 • letalske karte za notranja leta (informativna cena na dan 15.2.2024 je 142€)
 • turističnega zavarovanje z asistenco v tujini - 26 EUR za 15 dni
 • stroškov hrane in pijače,
 • vstopnin v templje,
 • stroška morebitnega prevoza s tuk tukom in dodatnih aktivnosti ob ogledu Bangkoka,
 • stroška morebitnih aktivnosti, ki si jih izbereš v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
 • prevoz do letališča v Zagrebu – 40 EUR,
 • tečaj supanja – 60 EUR,
 • izposoja sup opreme (15 dni) – 100 EUR,
 • doplačilo kilogramov na notranjem letu,
 • enoposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja - priporočamo Zavarovalnico Triglav.

Aktivna potovanja se izvajajo v naravi in so v veliki meri odvisna od vremenskih pogojev.

Na potovanjih se maksimalno trudimo slediti zastavljenim programom.

V primerih, ko vremenske razmere niso primerne za varno izvedbo aktivnosti, so potrebne prilagoditve programa.
Najpogosteje se prilagodijo časovnice izvedbe aktivnosti (npr. iz dopoldan na popoldan ali menjava aktivnosti po dnevih v kolikor nam program to dopušča).

V primeru nezmožnosti izvedbe programa zaradi vremenskih pogojev pa se aktivnosti lahko zamenjajo z drugimi aktivnosti, ki jih v danih vremenskih razmerah lahko izpeljemo. Za spremembe programa, ki nastanejo zaradi vremenskih razmer, ne nudimo vračil denarja.

Tajska ima toplo klimo, dnevne temperature se gibljejo okoli 25-30 stopinj, vlažen zrak pa dodaja občutek večje vročine. Zvečer na odprtem nas celo lahko malo zahladi, če si zmrznjen/a vzemi kakšno lahko trenerko.

Spakiraj par kratkih oblačil, večinoma časa se bomo potikali po plažah v kopalnih hlačah in kopalkah, zato z oblačili ne pretiravaj ("travel light" je naš moto).

Priporočamo majico z UV zaščito (z dolgimi rokavi), kratke kopalne hlače, kapco s šildom ali sočna očala, kreme za sončenje z višjim faktorjem (50), labelo z UV faktorjem.

Ker si bomo pogledali tudi kakšen tempelj, predlagamo, da si dekleta s seboj vzamete kakšno pregrinjalo, ki si ga v templju oblečete čez kolena in/ali čez ramena. Pokriti morate biti tudi moški.

Pri pakiranju ti bo pomagal seznam stvari Kaj spakirati za sup potovanje.

 • JEZIK: V turističnih krajih ljudje govorijo angleško, v manj razvitih krajih pa le Tajsko.
 • CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 • LOKALNA VALUTA: Thai baht (1EUR = 38,9 THB)
 • PLAČEVANJE: Večinoma le z gotovino. V kakšni večji restavraciji ali trgovini v turističnem kraju sicer lahko plačamo tudi s kartico, so pa bankomati na vsakem vogalu.
 • MENJALNICA/ BANKOMAT: Po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Za vsak slučaj lahko s seboj vzameš tudi nekaj gotovine, najbolje se menjajo ameriški dolarji. Pred odhodom na Tajsko moraš banki sporočiti, kam odhajaš, da ti kartice v tujini ne zablokira.
 • PLANIRANI STROŠKI: Hrana in pijača sta zelo poceni (hrana nekje 4-6€, voda in pivo pa 2 eur, oblačila in spominki od 3€ naprej ). Planirani stroški so nekje 10€-15€ na dan, odvisno od individualnih potreb).
 • WIFI, MOBILNI INTERNET: Na Tajskem zelo enostavno in poceni lahko kupimo sim kartico z mobilnimi podatki, ki dobro deluje povsod z izjemo v nacionalnem parku. V nacionalnem parku se bomo s spleta popolnoma odklopili, saj namestitev ne ponuja WIFIja, v Krabiju in Phi Phi otoku pa je WIFI dosegljiv, ki pa močan (ker ga uporablja veliko ljudi).
 • ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220 V, uporabljajo enake vtičnice kot pri nas.
 • VARNOST: Tajska je zelo varna dežela, vseeno previdnost ni nikoli odveč. Svetujemo, da imaš svoje stvari vedno pod nadzorom, računalnike, telefone, denar je potrebno pospravljati.
 • Na potovanje Tajska se prijaviš preko koledarja, le vpiši par osebnih podatkov. S prijavo potrdiš splošne pogoje turistične agencije Eurora d.o.o.
 • Na email prejmeš potrdilo prijave na potovanje Tajska ter podatke za plačilo 30% akontacije izleta (spletno plačilo ali bančno nakazilo).
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 30 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje Tajska je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja.

V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

Najpogostejša vprašanja in odgovori: Sup potovanje po Tajski

V začetku prihodnjega leta načrtujemo potovanje Tajska, ki je prvo potovanje, ki smo ga pripravili [...]

POTOVANJE TAJSKA na nekomercialni način

Tudi če si na Tajskem že bil/a, boš z našim načinom potovanja imel/a občutek, da Tajsko raziskuješ prvič. Predvsem ti objubljamo nekaj manj gužve in nekaj več aktivnosti in doživetij kot pri klasičnih potovanjih.

Navdušen/a boš, zato se prijavi se čim prej!

Searching Availability...

 

KAJ O POTOVANJU NA TAJSKO MENIJO NAŠI SUPARJI?