Potovanje na Tajsko s supi

SUP POTOVANJE TAJSKA

Potovanje s supi na Tajsko je najnovejši koncept aktivnega in osvežujočega potovanja ter eno od tistih doživetij, ki ti bo vzelo sapo. Večkrat.

Ko bodo tvoji znanci zaviti v puhovke izdihavali ledeno sapo, boš ti svojo zimo lahko užival/a na rajskih tropskih plažah z vsaj 30°C, se pod kokosovo palmo sladkal/a z gostim mango sokcem, užival/a v tajskih masažah, namakal/a noge v kristalno čisti vodi polni pisanih rib in kar je najboljše – imel/a priložnost raziskovati prekrasno Tajsko obalo na nekomercialen način!

Ne skrbi, ne bomo vsak dan veslali. Čakajo te tudi krajši pohodi, spoznavanje lokalnih posebnosti ter ležerno poležavanje ob nebeško modrem morju!

VODIČ: Iris Učakar
TERMIN potovanja:
 • 21.1. – 4.2.2023
STATUS POTOVANJA:
 • Razpisano (13/13 prostih mest)
CENA POTOVANJA:
 • 1.479 €/osebo 2/2 + glavni let
 • 50 € popusta, če si z nami že potoval/a
BEST OF:
 • 3-dnevni safari v neokrnjeni džungli
 • S supom po reki skozi tropski gozd
 • 2x celodnevna izleta na najlepša otočka z long tail čolnom
 • Kopanje in hranjenje slonov v sirotišnici
 • Enostavni treking po džungli
 • Aktivno-sproščujoči turizem z umikom od množičnega turizma
 • Primerno za aktivnega raziskovalca
POGOJI TAJSKE ZA VSTOP:
 • Vstop v državo je omogočen polno cepljenim osebam
 • PCR test do 72 ur pred odhodom
 • turistično zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem 50.000 € (ZT paket B)
Prijavi se

PROGRAM SUP POTOVANJA tajska

V sklopu 15 dnevnega potovanja bomo obiskali prestolnico Bangkok, neokrnjeni Khao sok nacionalni park, zelo priljubljeni Krabi in turkizni otok Phi Phi.

Potovanje temelji na aktivnostih in izkušnjah, izogiba pa se masovnemu turizmu. Zanimiv in raznolik program smo pripravili za čisto vsak dan!

Bangkok - sledimo lokalni izkušnji

“Best of” Bangkok: Bangkok bo naše izhodišče, kjer bomo vsrkali utrip mesta, obiskali slikovite budistične templje, si privoščili masažo, se zapodili v barvite stojnice in se podali v raziskovanje ulične kulinarike. Bangkok naredi vtis, pripravi se tudi na žur!

Robinzonova “off-line” izkušnja: za tri dni se bomo izklopili od sodobnega sveta (brez signala, brez WIFI-ja) in se priklopili na WIFI neokrnjene narave. Prebujali se bomo v preprostih robinzonovih hiškah iz bambusovega lesa, ki lebdijo kar na jezeru, tako da bo jutranja osvežitev le skok s pomola v stran.

Hiške iz bambusa, lebdijo na sredi jezera, od koder lahko raziskujemo jezero s supi
Supamo v Khao sok nacionalnem parku

Sup safari po džungli: s supi se bomo odpravili na sup ekspedicije v najbolj zanimive konce naravnega parka, tako spoznali lokalne ekosisteme, veslali bomo ob slikovitih apnenčastih klifih, se s tipičnim dolgokljunim čolnom odpravili na večerni safari in od daleč opazovali divje življenje v džungli.

Treking skozi džunglo na razgledno točko: sup aktivnostim bomo dodali pohod skozi džunglo do najvišjega vrha, ki nam bo ponudil čudovit razgled na razgibano jezero. Ne skrbi, naš podvig bo vodil izkušen lokalni vodič, vedno pa se lahko odločiš, da aktivnost izpustiš in se sprostiš ob jezeru!

Treking skozi džunglo na razgledno točko
Kuharski tečaj

Kuharski tečaj v džungli: obiskali bomo organsko kmetijo, spoznali v tajski kuhinji najpogosteje uporabljene začimbe ter pripravili tri tipične lokalne tajske jedi. Ne bomo prišli, niti odšli lačni, da se bomo lahko v celoti posvetili kulinarični izkušnji.

Kopanje in hranjenje slonov iz zavetišča: seveda smo strogo proti jahanju izkoriščenih slonov in naklonjeni crkljanju “malih” sirot. V zavetišču nas bodo lokalci spoznali s sloni, pomagali jih bomo tudi okopati v reki.

Popotniki do pasu v vodi stojijo ob slonu ter ga umivajo
Krabi Tajska

Raziskovanje Krabija s supi: obala ob vasici Ao Nang je polna skal, previsov, apnenčastih lukenj, tunelčkov in jam. Zato je izredno zanimiv poligon za supanje, ob premagovanju katerih boš več kot navdušen/a.

Večerna sprostitev na plaži: ob večerih se bomo prepustili Tajski masaži, se bosi sprehajali po peščeni plaži in zašli v najbolj prijeten bar, ki nam bo postregel z osvežilnimi koktajli, ob katerih se zna večer morda tudi nekoliko podaljšati.

Tri opice na plaži

Avanturistični izlet z “long tail” čolnom do mangrovovega gozda: “long tail” čoln nas bo odpeljal zanimivi sup ekspediciji naproti, v sklopu katere bomo s supi raziskovali mangrovov gozd in prisluhnili razposajenim zvokom džungle.

Zasledovanje di Capriove sanjske plaže: Leonardova sanjska plaža iz filma “The beach” je bila definitivno odgovorna za razvoj turizma na Tajskem, a je danes zaradi masovnega turizma izgubila svoj čar. Zato bomo poskusili najti substitut. Supi nam dajejo neodvisnost, zato lahko kakšen zaliv obiščemo v času, ko je turistične ladje ne morejo.

Supanje do samotne plaže Phi Phi-ja
Snorklanje na otoku Phi Phi, Tajska

Snorklanje: grebeni so polni življenja, del katerega hočemo biti tudi mi.

Ogled tekme tajskega boksa: boks je del tajske kulture, zato bi bilo žalostno, da ne bi vsrkali norije, ki jo ustvarja bojno polje. Ring odprejo tudi za amaterje, morda se spopadeš tudi ti? 😛

Tajski boks je del lokalne kulture
Razgledna točka na otoku Phi phi - vredno vsakega truda in kapljice švica. :)

Nenehno dogajanje in totalna uživancija: pričakuješ lahko veliko dogajanja – prepletanje supanja, drugih aktivnosti, žura. Iskali bomo kičaste, samotne plaže in uživali ob hladnem pivu.

Če povzamemo bo cilj našega potovanja spoznavanje Tajske in uživanje ob vodi! Kar najbolje se bomo skušali izogniti večjim skupinam turistov in Tajsko doživeti na svoj, aktivno obarvan način. Ne moremo ti obljubiti, da bomo čisto sami, se bomo pa potrudili, da se ti bo potovanje vtisnilo v spomin.

REZERVIRAJ AKTIVNE POČITNICE
Supanje na turkizni modrini PhiPhi otoka

TE ZANIMA PROGRAM PO DNEVIH?

NAMESTITEV, PREVOZI IN AKTIVNOSTI

NAMESTITEV JE SKRBNO IZBRANA

Tipi namestitev bodo zelo različni – od dvoposteljnih sob v 3 ali 4* resortov, standardnih bungalovov ob obali, do enostavnih bambusovih bungalov sredi džungle.

Posebej smo se potrudili, da smo poiskali najbolj optimalno namestitev glede na predele mest, v katerih se želimo gibati ter glede na specifične potrebe, ki jih suparji imamo.

Pomembno nam je, da so namestitve lepo urejene in čiste, se pa moraš zavedati, da potuješ v Azijo in da je tam stil morda malo drugačen.

Namestitev v bambusovih hiškah sredi jezera

PREVOZI PO TAJSKI

Dva večja premika (v Krabi in nazaj v Bangkok) bomo žal morali narediti z letalom, sicer pa se bomo premikali z večjimi kombiji, večjimi čolni, lokalnimi tuc-tuci, s supi in peš.

Potovanje je načrtovano tako, da izkusimo veliko, se premikamo optimalno ter puščamo čim manjši ogljični izpust.

NE BOJ SE SUPANJA!

Ne skrbi, zagotovo ne bomo supali preveč in predaleč. Potovanje je namenjeno sprostitvi. Supi nam bodo predstavljali orodje, s katerim se bomo odmaknili od klasičnega turizma in ležanje na prepolnih plažah zamenjali z ležanjem na valovitem morju. Meditativni učinkoviti valovanja in sončni zahodi na samem te bodo navdušili!

Tole bomo pogosto prakticirali
Doma smo! Banana bar it is!

IDEALNA KOMBINACIJA SUPANJA IN DRUGIH AKTIVNOSTI

Program predvideva preplet raznovrstnih aktivnosti (npr. ogled kakšnega templja, tajskega boxa, pohoda na vsaj dve razgledni točki) in kakšen prost dan za počivanje kar pomeni, da boš ta čas lahko izkoristil/a sam/a čisto po svojih željah.

PRIJAVI SE

POTOVANJE V ČASU COVID19

COVID19 OMEJITVE. Vstop v Tajsko je omogočen polno cepljenim popotnikom z negativnim PCR testom z veljavnostjo do 72 ur. Vsak posameznik mora predložiti tudi potrdilo o turističnem zavarovanju z asistenco v tujini s kritjem do 50.000€ (priporočamo paket B Zavarovalnice Triglav). Celotno papirologijo za vstop v državo bomo namesto tebe uredili v Bananaway agenciji.

TEST OB PRIHODU. Ob prihodu v Bangkok je potrebno narediti še en test ter na rezultate testa počakati v hotelski sobi do 24 ur. Paket SHA z namestitvijo in testom je že vključen v paket potovanja.

100% VRAČILO AKONTACIJE V PRIMERU ODPOVEDI. Prijava na potovanje je potrjena s plačilom 30% akontacije. V primeru odpovedi potovanja zaradi nezmožnosti izvedbe potovanja (povezano z epidemijo) ti bomo ponudili opcijo potovanja na drugo lokacijo ali 100% vračilo vplačane akontacije. Odločitev bo čisto tvoja!

SVETUJEMO ZAVAROVANJE ODPOVEDI POTOVANJA. Zavarovanje ti krije hrbet v primeru, da zaradi covid19 virusa ali druge bolezni ne moreš na potovanje. Svetujemo zavarovanje odpoved turističnega potovanja Zavarovalnice Triglav, ki ga lahko skleneš preko spleta.

POTOVANJE BO AVANTURA. Potovanje se bomo trudili izvesti po planu, a zavedati se moraš, da potuješ v posebnih časih. Kljub večletnim izkušnjam z organizacijo potovanj lahko pride do kakšne nepredvidljivosti. V vsakem primeru nam je v interesu, da ste suparji maksimalno zadovoljni, tako da bomo storili vse, kar je v naši moči, da skupaj oblikujemo nič drugega kot nepozabne spomine.

UPORABNE INFORMACIJE O SUP POTOVANJU

RAZPISANI TERMINI:

 • 19.2. – 5.3.2022

CENA 14-DNEVNEGA POTOVANJA: 1.479 EUR

Cena potovanja predvideva prijavo 12 oseb. V primeru prijave manjšega števila oseb, se potovanje lahko izvede, potrebno pa je plačilo dodatka za izpeljavo potovanja. V kolikor se cene stroškov potovanja do samega odhoda drastično zvišajo, si pridržujemo pravico, da ceno spremenimo v skladi s spremembami ponudnikov.

Potek plačila:

 • 30% cene plačaš ob prijavi – 443 €,
 • 60% cene plačaš 45 dni pred odhodom – 896 €
 • 10% cene plačaš ob prihodu na Tajsko v lokalni valuti – 140 €
 • letalske karte plačaš, ko je potovanje potrjeno – cca. 550 € ob dovolj zgodnji prijavi
 • 2x notranji let s 30kg prtljage,
 • 1x covid test paket namestitve v certificiranem hotelu,
 • 8x nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
 • 3-dnevni sup safari z lokalnim vodičem, z namestitvijo v bambusovih bungalovih sredi jezera, z vsemi tremi obroki, vodo in sadjem v času safarija,
 • vstopnina v nacionalni park Khao Sok,
 • treking na razgledno točko,
 • izkušnja s sloni v sirotiščini,
 • kuharsko delavnico priprave tajske hrane,
 • 2x enodnevni izlet z ladjico – v Krabiju in Phi Phiju,
 • program non stop,
 • vsi prevozi med letališči in lokacijami s kombijem,
 • vodenje programa supanja na različnih lokacijah s strani usposobljenega sup inštruktorja,
 • priprava programa in posredovanje potovalne agencije Eurora d.o.o.
 • letalske karte iz Ljubljane ali Zagreba (informativna cena na dan 6.12.2021 je 572 EUR),
 • PCR test pred odhodom na Tajsko,
 • turističnega zavarovanje z asistenco v tujini – 23,43 EUR za 15 dni
 • stroškov hrane in pijače,
 • vstopnin v templje,
 • stroška morebitnega prevoza s tuk tukom in dodatnih aktivnosti ob ogledu Bangkoka,
 • stroška morebitnih aktivnosti, ki si jih izbereš v prostem času,
 • stroškov nakupovanja in morebitnih napitnin.
 • prevoz do letališča v Zagrebu – 40 EUR,
 • tečaj supanja – 60 EUR,
 • izposoja sup opreme (14 dni) – 100 EUR,
 • doplačilo kilogramov na notranjem letu,
 • enoposteljna soba – pošlji povpraševanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja – priporočamo Zavarovalnico Triglav.

Tajska ima toplo klimo – dnevne temperature se gibljejo okoli 25-30 stopinj, vlažen zrak pa dodaja občutek večje vročine. Zvečer na odprtem nas celo lahko malo zahladi, če si zmrznjen/a vzemi kakšno lahko trenerko. Spakiraj par kratkih oblačil, večinoma časa se bomo potikali po plažah v shortsih in kopalkah, zato z oblačili ne pretiravaj (travel light je naš moto).

Priporočamo majico z UV zaščito (z dolgimi rokavi), kratke kopalne hlače, kapco s šildom ali sočna očala, kreme za sončenje z višjim faktorjem (50), labelo z UV faktorjem.

Ker si bomo pogledali tudi kakšen tempelj, predlagamo, da si dekleta s seboj vzamete kakšno pregrinjalo, ki si ga v templju oblečete čez kolena in/ali čez ramena. Pokriti morate biti tudi moški.

Pri pakiranju ti bo pomagal seznam stvari Kaj spakirati za sup potovanje.

 • JEZIK: V turističnih krajih ljudje govorijo angleško, v manj razvitih krajih pa le Tajsko.
 • CEPLJENJE: Območje obale, kjer se bomo ves čas gibali, ni problematično, cepljenja niso potrebna.
 • LOKALNA VALUTA: Thai baht (1EUR = 38,9 THB)
 • PLAČEVANJE: Večinoma le z gotovino. V kakšni večji restavraciji ali trgovini v turističnem kraju sicer lahko plačamo tudi s kartico, so pa bankomati na vsakem vogalu.
 • MENJALNICA/ BANKOMAT: Po naših izkušnja je najugodneje dvigniti denar na bankomatu, ki nudi najboljšo menjavo. Za vsak slučaj lahko s seboj vzameš tudi nekaj gotovine, najbolje se menjajo ameriški dolarji. Pred odhodom na Tajsko moraš banki sporočiti, kam odhajaš, da ti kartice v tujini ne zablokira.
 • PLANIRANI STROŠKI: Hrana in pijača sta zelo poceni (hrana nekje 4-6€, voda in pivo pa 1 eur, oblačila in spominki od 3€ naprej ). Planirani stroški so nekje 10€-15€ na dan, odvisno od individualnih potreb).
 • WIFI, MOBILNI INTERNET: Na Tajskem zelo enostavno in poceni lahko kupimo sim kartico z mobilnimi podatki, ki dobro deluje povsod z izjemo v nacionalnem parku. V nacionalnem parku se bomo s spleta popolnoma odklopili, saj namestitev ne ponuja WIFIja, v Krabiju in Phi Phi otoku pa je WIFI dosegljiv, ki pa močan (ker ga uporablja veliko ljudi).
 • ELEKTRIČNA VTIČNICA: 220 V, uporabljajo enake vtičnice kot pri nas.
 • VARNOST: Tajska je zelo varna dežela, vseeno previdnost ni nikoli odveč. Svetujemo, da imaš svoje stvari vedno pod nadzorom, računalnike, telefone, denar je potrebno pospravljati.
 • V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje vezano na potovanje, nam pošlje POVPRAŠEVANJE.
 • Če si odločen/a, da se nam pridružiš na potovanju, svojo prijavo oddaj preko spletnega obrazca PRIJAVA.
 • Po prejeti prijavi, s katero se strinjaš s splošnimi pogoji turistične agencije Eurora d.o.o., boš prejel/a predračun, iz katerega so razvidni vsi podatki o izbranem potovanju.
 • Prijavo potrdi s plačilom 30% akontacije.
 • Po plačilu akontacije prejmeš pogodbo, s katero lahko sam/a skleneš zavarovanje turističnega potovanja pri Zavarovalnici Triglav.
 • Razliko med akontacijo in končno ceno lahko poravnaš kadarkoli do 45 dni pred odhodom na potovanje.

Potovanje je organizirano s strani agencije Eurora d.o.o., ki si pridržuje pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju, sprememb v tarifah prevoznikov, ipd., ki vplivajo na ceno potovanja. Splošni pogoji poslovanja. V primeru nakupa letalski kart je agencija Eurora d.o.o. posrednik, zato se aplicirajo splošni pogoji letalskega prevoznika.

spoznaj tajsko na nekomercialni način

Tudi če si na Tajskem že bil/a, ti obljubljamo povsem novo izkušnjo potovanja.

Navdušen/a boš, le izberi ali prej ali slej. Prijavi se čim prej!

Prijavi se

KAJ O POTOVANJU MENIJO NAŠI SUPARJI?