SUP - Supanje

TEČAJ SUPANJA

Tečaj supanja bi priporočili prav vsakemu suparju. Res je, da je vstop v svet supanja relativno enostaven in da večina lahko povsem sproščeno supa že po dobri uri veslanja. 

A na drugi strani je supanje veliko več kot zajemanje vode z veslom. Pravilno veslanje, manevriranje supa ter poznavanje osnovnih obratov ponese našo sup izkušnjo v višavo. 

Ne gre le za to, da smo bolj učinkoviti, bolj odzivni in manj utrujeni. Pravilno supanje nam pomaga takrat, ko nas presenetijo zahtevnejši pogoji, kot sta npr. močan veter in rečni/morski tok.

Pripravili smo 4 različne tečaje supanja, ki jih izbereš glede na tvoje predhodno znanje in izkušnje.

Tečaj supanja na Bohinjskem jezeru

SUPA LAHKO VSAK, KI SI ŽELI!

Supanje je lahko zelo sproščujoča aktivnost, ki pozna le eno omejitev - ni starost, ne teža, niti slabo ravnotežje, pač pa znanje plavanja.

ZAUPAJ INŠTRUKTORJEM Z LICENCO IN IZKUŠNJAMI!

Inštruktorji učimo po mednarodno priznanem ASI programu (Academy of Surfing Instructors), ki ga kombiniramo več letnimi izkušnjami. Podajanje znanja prilagodimo tvojemu tipu osebnosti, zato je učenje hitrejše!

Usposabljanje za ASI sup inštruktorja na Malorki
Tečaj supanja z Bananaway Gregor Raičevič

NAJBOLJŠA SUP OPREMA ZA NAJBOLJŠO IZKUŠNJO!

Napihljiva tehnologija se je razvijala več kot 10 let, danes zato lahko supamo z resnično trdimi deskami, ki so zares stabilne.

Na tečajih uporabljamo opremo Red Paddle Co, ki zagotavljajo tudi najboljšo izkušnjo.

5 TEČAJEV SUPANJA GLEDE NA TVOJE PREDZNANJE

KAJ O TEČAJU SUPANJA MENIJO UDELEŽENCI?

ZAČETNI TEČAJ SUPANJA

KOMU JE ZAČETNI TEČAJ SUPANJA NAMENJEN?

Začetni tečaj supanja je namenjen bodisi popolnim začetnikom bodisi občasnim suparjem, ki si želijo spoznati supanje v varnem okolju pod budnim očesom izkušenega, mednarodno licenciranega inštruktorja supanja.

Poleg postavljanja na noge bomo osvojiti tudi osnovno tehniko supanja ter te naučili poskrbeti za svojo varnost, da boš v prihodnosti lahko samostojno ustvarjal/a zanimive in varne suparske zgodbe.

KAKŠNA ZNANJA BOŠ OSVOJIL/A?

Z opravljenim tečajem supanja boš lahko samozavestno supal/a tako na t.i. zaprtih vodah kot so jezera, pretežno stoječe reke, manjši zalivi, kot tudi na t.i. odprtih vodah, to so večja jezera in morje, kjer se od obale lahko oddaljimo več kot 1 km.

ANALIZIRAJ SUP SPOTE! Naučili se bomo pogledati, kateri spoti in vstopne točke so varne in kako se izogniti nevarnostim.

PREPOZNAJ NEVARNOSTI! Naučili se bomo prepoznati nevarnosti in okoliščine, v katerih se moramo supanju odpovedati.

SPOZNAJ TEHNIKE SAMOREŠEVANJA! Identificiramo krizne situacije na zaprtih in odprtih vodah ter nakažemo, kako se iz njih rešiti.

SPOZNAJ NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE! Izpostavili bomo najpogostejše napake pri supanju in poškodbe, do katerih na dolgi rok lahko privede neustrezna tehnika supanja.

SPOZNAJ DELE IN FUNKCIJE SUP OPREME! Do podrobnosti bomo izpostavili malenkosti, na katere moraš biti pri izbiri osnovne sup opreme (sup deske, vesla in varnostne vrvice) pozoren/a, da bo ustrezala tvojim potrebam.

POSTAVI SE NA DESKO! Natančno bomo razdelali korake, po katerih se na sup desko postavimo, naučili se bomo držati veslo pravilno ter demonstrirati pravilno tehniko veslanja.

POSVETI SE PRAVILNI TEHNIKI! Navadili se bomo loviti ravnotežje, sup popolnoma nadzorovati in ga obračati z različnimi opcijami obratov.

Pokazali bomo najbolj uporabne manevre, največ poudarka pa bomo dali pravilni tehniki zavesljaja, s katerim se sup izkušnja zelo spremeni!

VAJA DELA MOJSTRA, MOJSTER PA VAJO!

Tehnika se ne osvoji čez noč. Več časa boš preživel/a na vodi, bolj jo boš osvojil/a. Napredek je sicer hiter.

KDAJ SE IZVAJA ZAČETNI TEČAJ SUPANJA?

Začetni tečaj supanja poteka na različnih lokacijah:

Supati začnemo na kolenih
Tečaj supanja Strunjan
Tečaj supanja z Bananaway
Sup tečaj z Bananaway

REZERVIRAJ SVOJE MESTO!

Tečaj supanja na BON21: v kolikor bi tečaj supanja rad/a poplačal/a s turističnim bonom BON21, sledi naslednjemu postopku: 

  1. Rezerviraj tečaj v spodnjem rezervacijskem sistemu.
  2. Pošlji izpolnjen obrazec na mail info@bananaway.si (POMEMBNO: izpolni le podatke pod številko 1 ali 2-5).
  3. V mail priloži fotokopijo osebnega dokumenta. 

Tečaj supanja bo potrjen šele takrat, ko prejmemo in obdelamo dokumente, ki jih zahteva vlada RS. 

Searching Availability...