SUP - Supanje

TEČAJ SUPANJA

Tečaj supanja bi priporočili prav vsakemu suparju. Res je, da je vstop v svet supanja relativno enostaven in da večina lahko povsem sproščeno supa že po dobri uri veslanja.

A na drugi strani je supanje veliko več kot zajemanje vode z veslom. Pravilno veslanje, manevriranje supa ter poznavanje osnovnih obratov ponese našo sup izkušnjo v višavo.

Ne gre le za to, da smo bolj učinkoviti, bolj odzivni in manj utrujeni. Pravilno supanje nam pomaga takrat, ko nas presenetijo zahtevnejši pogoji, kot sta npr. močan veter in rečni/morski tok.

Usposabljanje za ASI sup inštruktorja na Malorki

ZAUPAJ INŠTRUKTORJEM Z LICENCO IN IZKUŠNJAMI!

Inštruktorji učimo po mednarodno priznanem ASI programu (Academy of Surfing Instructors), ki ga kombiniramo več letnimi izkušnjami. Podajanje znanja prilagodimo tvojemu tipu osebnosti, zato je učenje hitrejše!

NAJBOLJŠA SUP OPREMA ZA NAJBOLJŠO IZKUŠNJO!

Napihljiva tehnologija se je razvijala več kot 10 let, danes zato lahko supamo z resnično trdimi deskami, ki so zares stabilne.

Na tečajih uporabljamo opremo Red Paddle Co, ki zagotavljajo tudi najboljšo izkušnjo.

Tečaj supanja z Bananaway Gregor Raičevič

4 TEČAJI SUPANJA GLEDE NA TVOJE PREDZNANJE

ZAČETNI TEČAJ SUPANJA

Supanje je lahko zelo sproščujoča aktivnost, ki pozna le eno omejitev - ni starost, ne teža, niti slabo ravnotežje, pač pa znanje plavanja.

Začetni tečaj supanja je namenjen bodisi popolnim začetnikom bodisi občasnim suparjem, ki si želijo spoznati supanje v varnem okolju pod budnim očesom izkušenega, mednarodno licenciranega inštruktorja supanja.

Poleg postavljanja na noge bomo osvojiti tudi osnovno tehniko supanja ter te naučili poskrbeti za svojo varnost, da boš v prihodnosti lahko samostojno ustvarjal/a zanimive in varne suparske zgodbe.

Z opravljenim tečajem supanja boš lahko samozavestno supal/a tako na t.i. zaprtih vodah kot so jezera, pretežno stoječe reke, manjši zalivi, kot tudi na t.i. odprtih vodah, to so večja jezera in morje, kjer se od obale lahko oddaljimo več kot 1 km.

ANALIZIRAJ SUP SPOTE! Naučili se bomo pogledati, kateri spoti in vstopne točke so varne in kako se izogniti nevarnostim.

PREPOZNAJ NEVARNOSTI! Naučili se bomo prepoznati nevarnosti in okoliščine, v katerih se moramo supanju odpovedati.

SPOZNAJ TEHNIKE SAMOREŠEVANJA! Identificiramo krizne situacije na zaprtih in odprtih vodah ter nakažemo, kako se iz njih rešiti.

SPOZNAJ NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE! Izpostavili bomo najpogostejše napake pri supanju in poškodbe, do katerih na dolgi rok lahko privede neustrezna tehnika supanja.

SPOZNAJ DELE IN FUNKCIJE SUP OPREME! Do podrobnosti bomo izpostavili malenkosti, na katere moraš biti pri izbiri osnovne sup opreme (sup deske, vesla in varnostne vrvice) pozoren/a, da bo ustrezala tvojim potrebam.

POSTAVI SE NA DESKO! Natančno bomo razdelali korake, po katerih se na sup desko postavimo, naučili se bomo držati veslo pravilno ter demonstrirati pravilno tehniko veslanja.

POSVETI SE PRAVILNI TEHNIKI! Navadili se bomo loviti ravnotežje, sup popolnoma nadzorovati in ga obračati z različnimi opcijami obratov.

Pokazali bomo najbolj uporabne manevre, največ poudarka pa bomo dali pravilni tehniki zavesljaja, s katerim se sup izkušnja zelo spremeni!

Začetni tečaj supanja poteka na različnih lokacijah po Sloveniji: na Ljubljanici, Zbiljskem jezeru, v Mariboru (Drava center), Bohinjskem jezeru ter Mostu na Soči. 

Začetni tečaj supanja traja 3 ure, konkretne termine pa najdete s klikom na koledar spodaj pri prijavi. 

Sup tečaj z Bananaway

REZERVIRAJ SVOJE MESTO!

Searching Availability...