Nadaljevalni tečaj supanja

Nadaljevalni tečaj supanja

Nadaljevalni tečaj supanja je celodnevna delavnica supanja, ki je v prvi vrsti namenjen izpopolnjevanju tvoje tehnike supanja.

Poteka v mali skupini 4ih suparjev in je zelo personaliziran, saj pod drobnogled vzame tvoj način veslanja in izboljša vseh 5 faz zaveslaja z različnimi vajami. Izpili tudi obrate in uporabne manevre, ki jih suparji enostavno moramo obvladati.

Če si v supanju našel/a svojo strast, supaš zelo pogosto in bi rad/a svoje sup veščine popeljal/a nivo ali dva višje, boš z nadaljevalnim tečajem naredil/a zelo velik preskok.

Katere mičice delajo pri supanju

ZAKAJ BI ŽELEL/A VESLATI S PRAVILNO TEHNIKO?

 • Supanje je neverjetna vadba za celotno telo, ki jo s pomanjkljivo tehniko izkoriščaš le delček.
 • S pravilno tehniko lahko veslaš hitreje, predvsem pa v supanje bolj uživaš.
 • S pravilno tehniko veslanja lahko presupaš daljše razdalje precej lažje, saj z istim naporom vsak zaveslaj precej bolj izkoristiš.
 • S kombinacijo različnih tehnik veslanja lahko supanje uporabiš kot kondicijski trening in oblikuješ močno telo.
 • S pravilnim veslanjem se izogneš poškodbam. Kljub temu, da je supanje izvrstna vadba za celotno telo, nam lahko povzroči tudi mnogo bolečih neprijetnosti v rokah, ramah, hrbtu, kolenih, zapestjih in gležnjih.

PROGRAM NADALJEVALNEGA TEČAJA SUPANJA

Nadaljevalni tečaj supanja obsega 5 intenzivnih ur in je zastavljen kot celodnevna delavnica (2 + 2 + 1 ur), ki se skoraj v celoti izvaja na vodi.

ZAČETNA ANALIZA. Tečaj začnemo z analizo posameznikovega dosedanjega načina veslanja, da tečaj v celoti prilagodimo odpravljanju konkretnih napak in postavljanju novih vzorcev.

PROGRAM. V sklopu nadaljevalnega tečaja supanja se bomo ukvarjali z naslednjimi temami:

 1. Identificirali bomo 5 faz zavesljaja.
 2. Z različnimi vajami bomo izpili 5 faz zavesljaja s ciljem, da bo naš zaveslaj čim bolj učinkovit.
 3. Prikazali bomo tehniko pospeševanja in tehniko veslanja na dolge razdalje.
 4. Prikazali bomo vaje za izboljšanje prenašanja teže po deski.
 5. Ponovili in nadgradili bomo manevre za usmerjanje sup deske.
 6. Ponovili in nadgradili bomo obrate in več pozornosti namenili pivot obratu.
 7. Izvedeli bomo, kako veslati čim bolj naravnost in s čim manj številčnimi preprijemi.
 8. Pogovorili se bomo o različnih načinih nastavljanja višine vesla in prilagajanja višine vesla glede na vrsto supanja.
 9. Pozornost bomo namenili tudi izbiri primernejšega vesla za vsakega posameznika, saj je pri rednem veslanju to zelo pomembno.

VIDEO ANALIZA. Zadnjo uro praktičnega dela predstavlja video analiza veslanja vsakega posameznika. Video posnetek najbolj konkretno pokaže napredek posameznika, analiza pa nas bo domov poslala z domačo nalogo, s konkretnimi idejami in nasveti za samostojno izboljšavo.

CENA NADALJEVALNEGA TEČAJA SUPANJA

Celodnevna sup delavnica stane 100 € in vključuje 5 praktičnih ur z lastnim supom. V kolikor ga nimaš, si ga lahko sposodiš pri nas.

Nadaljevalni tečaj supanja
Nadaljevalni tečaj supanja
Travis Grandt zaveslaj
Nadaljevalni tečaj supanja na Bohinjskem jezeru

ZAKAJ BI ZAUPAL/A BANANAWAY ŠOLI SUPANJA?

Inštruktorji supanja z mednarodno licenco
Vincent Guillaume

Tečaj supanja bo potekal pod vodstvom inštruktorjev z mednarodno priznano licenco supanja ASI (Academy of Surfing Instructors), ki se s supanjem profesionalno ukvarjajo od leta 2012.

Inštruktorji supanja izkušnje nabiramo že dobrih 6 let, pogosto pa smo iskali znanje tudi pri zelo izkušenih sup trenerjih v tujini. Naše sup znanje so izpopolnjevali:

 • Steve West - v sup stroki zelo spoštovan pedagog, pisatelj, predvsem pa "the waterman" v tistem pravem pomenu besede, avtor ene prvih suparskih knjig "Stand-up paddle. A paddlers guide.", snovalec prvih ASI usposabljanj, dvakratni zmagovalec prestižne 66 km dolge Molokai sup tekme med otoki Havajev (Molokai to Oahu, Molokai Hoe race) in še bi lahko naštevali. Njegovo znanje o vodnih športih se je nabiralo preko 40 let, od malih nog se je profesionalno ukvarjal z windsurfanjem, 20 let s kanuiranjem na odprtih oceanih, s supanjem se je začel ukvarjati leta 2005, preden je supanje kot šport sploh obstajalo. Zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja z razvojem supanja v Združenem kraljestvu in Evropi. Stevu Westu se lahko zahvalimo za res močne temelje, ki smo jih postavili na večdnevni sup delavnici let 2012 na obali Portugalske, katere vedno znova potrjujejo različni profesionalni suparji in trenerji.
 • Sam Ross - windsurf in sup trener, sup tekmovalec, ki hkrati tesno sodeluje z Red Paddle Co. S Samom smo nadgrajevali tehniko na delavnici v Angliji leta 2015.
 • Vincent Guillame je že nekaj let zelo iskan trener supanja, saj redno trenira in sodeluje z nekaj najbolj uspešnih tekmovalcev v svetu tekmovalnega supanja, kot so Titouan Puyo, Arthur Arutkin, Olivia Piana, Noïc Garioud, Ty Judson, Tom Auber, Annie Reickert, Travis Grant. Ker Vincent živi v francoski Bretaniji, je ocean njegovo domače igrišče, kjer na zahtevnih pogojih trenira svojo ekipo. Uspeh prikazujejo rezultati sup ekipe, znanje pa črpa iz kombinacije svojih sup izkušenj in preteklih 20 let izkušenj v treniranju ekipe rokometašic, ekipe ritmičnih gimnastičarjev in ekipe plavalcev. Vincent je za celotno ekipo Bananaway inštruktorjev pripravil večdnevno sup delavnico maja 2019, izpopolnil tako našo tehniko kot tudi podal ogromno znanja o tem, kako prenašati znanje na druge suparje.
Izberi termin

KAJ O TEČAJU MENIJO UDELEŽENCI?

Prijavi se na nadaljevalni tečaj supanja

Tečaj supanja na BON21: v kolikor bi tečaj supanja rad/a poplačal/a s turističnim bonom BON21, sledi naslednjemu postopku: 

 1. Rezerviraj tečaj v spodnjem rezervacijskem sistemu.
 2. Pošlji izpolnjen obrazec na mail info@bananaway.si (POMEMBNO: izpolni le podatke pod številko 1 ali 2-5).
 3. V mail priloži fotokopijo osebnega dokumenta. 

Tečaj supanja bo potrjen šele takrat, ko prejmemo in obdelamo dokumente, ki jih zahteva vlada RS. 

Searching Availability...