Skupina suparjev na nadaljevalnem tečaju supanja

Nadaljevalni tečaj supanja

Nadaljevalni tečaj supanja je namenjen le udeležencem začetnega tečaja supanja, ki so se po zaključenem tečaju že nekoliko razveslali, utrdili osnove ter so pripravljeni na nadgradnjo znanja.

Tehnike supanja smo se na začetnem tečaju supanja dotaknili, a se zavedamo, da jo jo je pri tako osnovni izkušenosti težko popolnoma vsrkati. Prav zato v nadaljevalnem tečaju tehniko obnovimo ter z vajo na vodi izboljšamo tvoj zaveslaj.

Za optimalen napredek ti svetujemo, da se na nadaljevalni tečaj vpišeš kakšen mesec po začetnem tečaju, v vmesnem času pa poskušaš supati čim več.

Spletni tečaj supanja postopoma nadgradi tvoje znanje

Napreduj z nadaljevalnim tečajem supanja

Nadaljevalni tečaj supanja traja 2 intenzivni uri in izgleda kot sup izlet, v sklopu katerega svoj fokus namenimo piljenju zavesljaja.

Skupina suparjev se dobi na lokaciji, inštruktor izpostavi ključne napake pri tehniki veslanja, nato pa se vsi skupaj odpravimo na vodo, odveslamo na nekaj kilometrov dolgo turo, v sklopu katere izvajamo vaje, s katerimi pilimo vsako posamezno fazo zavesljaja.

Fokusiramo se na celoten zaveslaj, vaje se izmenjujejo dinamično, veslamo nekoliko hitreje.

Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim suparjem, ki so pri nas opravili začetni tečaj supanja, ki bi se radi rekreirali in zraven pridobivali znanje tehnike.

V začetniški fazi se najbolj fokusiraš na ohranjanje ravnotežja, v nadaljevalni fazi pa lahko svojo pozornost nameniš deteljem pravilnega zaveslaja.

Pravilnega zavesljaja ne osvojiš čez noč. Potrebne je ogromno vaje in popravkov, a v dobri družbi je enostavneje in bolj spodbujajoče. Nadaljevalnega tečaja se tako lahko udeležiš večkrat – vsakič boš domov odšel/a z boljšim zavesljajem in kljukico za dnevno rekreacijo.

Nadaljevalni tečaj supanja poteka:

  • ob ponedeljkih popoldan na Ljubljanici
  • ob vikendih popoldan na Dravi in Bohinjskem jezeru

CENA. 50 EUR z lastnim supom oz. 60 EUR z Bananaway supom.

  • Supanje je neverjetna vadba za celotno telo, ki jo s pomanjkljivo tehniko izkoriščaš le delček.
  • S pravilno tehniko lahko veslaš hitreje, predvsem pa v supanje bolj uživaš.
  • S pravilno tehniko veslanja lahko presupaš daljše razdalje precej lažje, saj z istim naporom vsak zaveslaj precej bolj izkoristiš.
  • S kombinacijo različnih tehnik veslanja lahko supanje uporabiš kot kondicijski trening in oblikuješ močno telo.
  • S pravilnim veslanjem se izogneš poškodbam. Kljub temu, da je supanje izvrstna vadba za celotno telo, nam lahko povzroči tudi mnogo bolečih neprijetnosti v rokah, ramah, hrbtu, kolenih, zapestjih in gležnjih.
Katere mičice delajo pri supanju

Tečaj supanja bo potekal pod vodstvom inštruktorjev z mednarodno priznano licenco supanja ASI (Academy of Surfing Instructors), ki se s supanjem profesionalno ukvarjajo od leta 2012.

Inštruktorji supanja izkušnje nabiramo že dobrih 6 let, pogosto pa smo iskali znanje tudi pri zelo izkušenih sup trenerjih v tujini. Naše sup znanje so izpopolnjevali:

  • Steve West – v sup stroki zelo spoštovan pedagog, pisatelj, predvsem pa “the waterman” v tistem pravem pomenu besede, avtor ene prvih suparskih knjig “Stand-up paddle. A paddlers guide.”, snovalec prvih ASI usposabljanj, dvakratni zmagovalec prestižne 66 km dolge Molokai sup tekme med otoki Havajev (Molokai to Oahu, Molokai Hoe race) in še bi lahko naštevali. Njegovo znanje o vodnih športih se je nabiralo preko 40 let, od malih nog se je profesionalno ukvarjal z windsurfanjem, 20 let s kanuiranjem na odprtih oceanih, s supanjem se je začel ukvarjati leta 2005, preden je supanje kot šport sploh obstajalo. Zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja z razvojem supanja v Združenem kraljestvu in Evropi. Stevu Westu se lahko zahvalimo za res močne temelje, ki smo jih postavili na večdnevni sup delavnici let 2012 na obali Portugalske, katere vedno znova potrjujejo različni profesionalni suparji in trenerji.
  • Sam Ross – windsurf in sup trener, sup tekmovalec, ki hkrati tesno sodeluje z Red Paddle Co. S Samom smo nadgrajevali tehniko na delavnici v Angliji leta 2015.
  • Vincent Guillame je že nekaj let zelo iskan trener supanja, saj redno trenira in sodeluje z nekaj najbolj uspešnih tekmovalcev v svetu tekmovalnega supanja, kot so Titouan Puyo, Arthur Arutkin, Olivia Piana, Noïc Garioud, Ty Judson, Tom Auber, Annie Reickert, Travis Grant. Ker Vincent živi v francoski Bretaniji, je ocean njegovo domače igrišče, kjer na zahtevnih pogojih trenira svojo ekipo. Uspeh prikazujejo rezultati sup ekipe, znanje pa črpa iz kombinacije svojih sup izkušenj in preteklih 20 let izkušenj v treniranju ekipe rokometašic, ekipe ritmičnih gimnastičarjev in ekipe plavalcev. Vincent je za celotno ekipo Bananaway inštruktorjev pripravil večdnevno sup delavnico maja 2019, izpopolnil tako našo tehniko kot tudi podal ogromno znanja o tem, kako prenašati znanje na druge suparje.

Prijavi se na nadaljevalni tečaj supanja