Spletni tečaj supanja

Spletni tečaj supanja

Spletni tečaj supanja je namenjen suparju samouku, ki ima svojo lastno opremo, supa že kakšno sezono, ne vidi potrebe po začetnem tečaju supanju, bi se pa vseeno rad naučil veslati pravilneje, odpravil kakšne napake in v supanju napredoval.

Spletni tečaj supanja je dvomesečni program, ki ti omogoča, da s pomočjo vaj in video analize inštruktorja postopoma nadgrajuješ svoje suparsko znanje in veščine ter vadiš na domači lokaciji, v času, ki si ga izbereš čisto sam/a.

Ne spreglej. Če si čisti začetnik/ca oz. si na supu stal/a manj kot 5-krat, ti vseeno raje priporočamo začetni tečaj supanja, ki se izvaja v živo v družbi izkušenega mednarodno licenciranega inštruktorja supanja.

Spletni tečaj supanja lahko izvajaš kjerkoli ti ustreza

KAKŠNE SO PREDNOSTI SPLETNEGA TEČAJA SUPANJA?

Četudi se na supu lahko povsem samozavestno počutiš že po dobri uri veslanja, tehnike supanja ne moreš razviti čez noč. Supanje je veliko več kot le zamahovanje z veslom in premikanje po vodi.

Tudi če nimaš želje biti najhitrejši/a in delati neskončno dolgih razdalj, boš z malo bolj podrobnim poznavanjem tehnike supanja:

 • bolj učinkovito veslal/a = naredil/a neko razdaljo lažje oz. z istim naporom premagal/a daljšo razdaljo, 
 • lažje veslal/a v zahtevnejših pogojih = npr. ko te preseneti veter ali proti toku,
 • telo uporabljal/a drugače = se izognil/a poškodbam,
 • postal/a s supom bolj agilen/a  = hitreje na supu reagirala,
 • v med supanjem bolj užival/a.

Spletni tečaj supanja te v osmih tednih postopoma nauči pravilnejše tehnike supanja, obratov in manevrov.

Prednost spletnega tečaja je, da ne gre za enkraten dogodek, ampak dolgoročno usposabljanje, saj svoje suparske veščine nadgrajuješ iz tedna v teden.

Vsak teden prejmeš nov set vaj, ki jih lahko izvajaš v svojem prostem času. Imel/a boš 24/7 dostop do vsebin in si razlago faz zavesljaja in prikaz vaj ogledal/a večkrat. Tečaj bo tako nekakšen projekt, ki te bo spodbudil, da boš na vodi preživel/a več časa.

Vsi udeleženci spletnega tečaja supanja boste prejeli tudi darilo - brezplačno e-knjigo Varnost na supu 101.

KAKO POTEKA SPLETNI TEČAJ SUPANJA?

 • Povabljen/a si v zasebno Facebook skupino, kjer bomo vsak ponedeljek objavili video vsebino, ki bo obdelala določen del tehnike supanja.
 • Video bo vseboval cilj, razložil pravilen zavesljaj / obrat / manever, izpostavil najpogostejše napake ter podal vajo.
 • Vajo boš lahko vadil/a čez cel teden, enkrat do nedelje se boš med izvajanjem vaje posnel/a (preprosto s svojim telefonom) in naložil/a posnetek v skupino.
 • Tvojo vajo bomo pokomentirali in ti podali dodatne nasvete za izboljšanje.
 • Na polovici in na koncu programa bomo razpisali dodatno izbirno opcijo supanja v živo. Šli bomo na izlet, skupaj veslati, med supanjem pa bomo pogledali novo pridobljeno znanje in ga še nadgradili.
 • Čez celotni tečaj bomo na voljo za kakršnokoli vprašanje.
 • Tekom tečaja boš lahko videl/a tudi sup tehniko tvojih sotečajnikov in se tudi iz naslova njihovih komentarjev veliko naučil/a.
Spletni tečaj supanja postopoma nadgradi tvoje znanje

PROGRAM IN CENA SPLETNEGA TEČAJA SUPANJA

PROGRAM TEČAJA:

Spletni tečaj supanja bo trajal 8 tednov, program pa je sestavljen iz naslednjih sklopov.

 • 1. teden: spoznajmo se, delimo svoja pričakovanja in cilje
 • 2. teden: spoznamo razliko med veslanjem z rokami in hrbtom, pravilno pozicijo na supu ter se naučimo poskrbeti za svojo varnost.
 • 3. teden: spoznavamo 5 faz zavesljaja, razdelamo 4. fazo zavesljaja, vaje za ravnotežje. 
 • 4. teden: razdelamo 5 fazo zavesljaja ter jo povežemo s 4. fazo
 • opcijski trening v živo: odpravljanje napak prvega meseca v živo
 • 5. teden: razdelamo 3. fazo zavesljaja, spoznamo obrate na supu 
 • 6. teden: razdelamo 2. fazo zavesljaja, učinkovito manevriranje supa
 • 7. teden: razdelamo 1. fazo zavesljaja
 • 8. teden: nadgradnja in povezovanje vseh 5 faz zavesljaja
 • opcijski izlet in trening v živo: popravljanje tehnike

CENA TEČAJA:

Spletni tečaj supanja stane 119 €, cena dodatnega izleta s supom je 25 €, cena individualne ure pa 40€ (minimalno sta potrebni 2 uri).

ZAKAJ BI ZAUPAL/A BANANAWAY ŠOLI SUPANJA?

Inštruktorji supanja z mednarodno licenco
Vincent Guillaume

Spletni tečaj supanja bo potekal pod vodstvom inštruktorjev z mednarodno priznano licenco supanja ASI (Academy of Surfing Instructors), ki se s supanjem profesionalno ukvarjajo od leta 2012.

Inštruktorji supanja izkušnje nabiramo že vrstno let, pogosto pa smo iskali znanje tudi pri zelo izkušenih sup trenerjih v tujini. Naše sup znanje so izpopolnjevali:

 • Steve West - v sup stroki zelo spoštovan pedagog, pisatelj, predvsem pa "the waterman" v tistem pravem pomenu besede, avtor ene prvih suparskih knjig "Stand-up paddle. A paddlers guide.", snovalec prvih ASI usposabljanj, dvakratni zmagovalec prestižne 66 km dolge Molokai sup tekme med otoki Havajev (Molokai to Oahu, Molokai Hoe race) in še bi lahko naštevali. Njegovo znanje o vodnih športih se je nabiralo preko 40 let, od malih nog se je profesionalno ukvarjal z windsurfanjem, 20 let s kanuiranjem na odprtih oceanih, s supanjem se je začel ukvarjati leta 2005, preden je supanje kot šport sploh obstajalo. Zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja z razvojem supanja v Združenem kraljestvu in Evropi. Stevu Westu se lahko zahvalimo za res močne temelje, ki smo jih postavili na večdnevni sup delavnici let 2012 na obali Portugalske, katere vedno znova potrjujejo različni profesionalni suparji in trenerji.
 • Sam Ross - windsurf in sup trener, sup tekmovalec, ki hkrati tesno sodeluje z Red Paddle Co. S Samom smo nadgrajevali tehniko na delavnici v Angliji leta 2015.
 • Vincent Guillame je že nekaj let zelo iskan trener supanja, saj redno trenira in sodeluje z nekaj najbolj uspešnih tekmovalcev v svetu tekmovalnega supanja, kot so Titouan Puyo, Arthur Arutkin, Olivia Piana, Noïc Garioud, Ty Judson, Tom Auber, Annie Reickert, Travis Grant. Ker Vincent živi v francoski Bretaniji, je ocean njegovo domače igrišče, kjer na zahtevnih pogojih trenira svojo ekipo. Uspeh prikazujejo rezultati sup ekipe, znanje pa črpa iz kombinacije svojih sup izkušenj in preteklih 20 let izkušenj v treniranju ekipe rokometašic, ekipe ritmičnih gimnastičarjev in ekipe plavalcev. Vincent je za celotno ekipo Bananaway inštruktorjev pripravil večdnevno sup delavnico maja 2019, izpopolnil tako našo tehniko kot tudi podal ogromno znanja o tem, kako prenašati znanje na druge suparje.
Izberi termin

KAJ O TEČAJU MENIJO UDELEŽENCI?

Prijavi se na spletni tečaj supanja

Če si v supanju našel/a svojo strast, je spletni tečaj supanja odlična investicija v tvojo prihodnost. Kot vsi naši tečajniki se boš tudi ti na koncu tečaja vprašal/a, zakaj se nisem v tečaj supanja vpisal/a že prej!

P.S. V primeru, da s tečajem ne boš zadovoljen/a, ti bomo vrnili denar! Upam, da se vidimo!

Searching Availability...

P.S.S. Če ti spletna oblika tečaja ne ustreza, a bi rad/a isto vsebino zaušil/a v živo, preveri program tehnika supanja.