Tehnika supanja program supanja za suparje samouke

Tehnika supanja

Tehnika supanja je tečaj supanja, ki ni namenjen profesionalcem, ampak čisto vsakemu suparju samouku, ki se ne bi udeležil začetnega tečaja supanja, bi pa rad supal pravilneje in v supanju napredoval.

Program tehnika supanja poteka v mali skupini štirih suparjev in je zelo personaliziran, saj pod drobnogled vzame tvoj način veslanja in ga nadgradi.

Predvideva tri zaporedna tedenska srečanja, v sklopu katerih se bomo naučili supati s pravilnejšo tehniko, uporabljati večje mišične skupine, učinkovito manevrirati sup ter vse obrate.

Če si v supanju našel/a svojo strast in supaš pogosto, je tehnika supanja zelo pametna investicija, saj se boš bolj samozavestno loteval/a prihodnjih izzivov in supanju bolj užival/a. Verjetno se boš po zaključenem tečaju vprašal/a, zakaj se nisi vpisal/a že prej.

Tehnika supanja tečaj

ZAKAJ BI ŽELEL/A VESLATI S PRAVILNO TEHNIKO?

Morda nimaš želje biti najhitrejši/a in delati neskončno dolgih razdalj. A bolj pravilna tehnika ni le stvar učinkovitosti, pač pa nas "rešuje" v bolj zahtevnih pogojih ter preprečuje poškodbe, ki se ob nepravilnem veslanju nalagajo skozi leta.

Zakaj bi želel/a v supati pravilno?

 • S pravilnejšo tehniko smo pri veslanju bolj učinkoviti, bolj odzivni, manj utrujeni,
 • daljše razdalje presupamo precej enostavneje, saj z istim naporom vsak zaveslaj precej bolj izkoristimo,
 • s pravilno tehniko se sila z vesla prenese na večje mišične skupine, ne pa na sklepe in roke, zato lahko supamo dalj časa brez bolečin v rokah,
 • pomembnost tehnike se zares pokaže v supanju z vetrom, supanju na valovitem morju in supanju z/proti toku, kjer nas ob pomanjkljivi tehniki odnaša in izgubljamo cel kup energije,
 • z uporabo manevrov lahko še med supanjem spreminjamo smer, smo manj nerodni, bolj okretni, predvsem pa z obračanjem ne izgubljamo hitrosti,
 • z uporabo manevrov in obratov se znajdemo tudi na zahtevnejših terenih kot so kanali, zalita polja in gozdovi, kjer je supanje res zanimivo, ampak potrebujemo veščine, da so izleti varni in prijetni,
 • s pravilno tehniko v supanju bolj uživamo!

PROGRAM in cena TEHNIKE SUPANJA

Program tečaja:

Tehnika supanja predvideva tri zaporedna dvo-urna srečanja, ki bodo v celoti potekali na vodi, program pa je naslednji:

 1. srečanje: 5 faz zavesljaja, veslanje z večjimi mišičastimi skupinami
 2. srečanje: odpravljanje napak, piljenje tehnike supanja
 3. srečanje: manevriranje supa in sup obrati

Program tehnike supanja bomo začeli in končali z video posnetkom supanja, da bomo videli napredek ter podali domačo nalogo.

Ker si srečanja sledijo v enotedenskem razmiku, lahko v vmesnem času tehniko vadiš sam/a, na tečaju pa jo učinkovito nadgradimo.

Cena tečaja:

Tečaj tehnika supanja, ki vključuje 6 praktičnih ur, stane 140 € z lastnim supom in 150 € v kolikor supa nimaš.  

Nadaljevalni tečaj supanja
Nadaljevalni tečaj supanja na Bohinjskem jezeru

ZAKAJ BI ZAUPAL/A BANANAWAY ŠOLI SUPANJA?

Inštruktorji supanja z mednarodno licenco
Vincent Guillaume

Tečaj supanja bo potekal pod vodstvom inštruktorjev z mednarodno priznano licenco supanja ASI (Academy of Surfing Instructors), ki se s supanjem profesionalno ukvarjajo od leta 2012.

Inštruktorji supanja izkušnje nabiramo že dobrih 6 let, pogosto pa smo iskali znanje tudi pri zelo izkušenih sup trenerjih v tujini. Naše sup znanje so izpopolnjevali:

 • Steve West - v sup stroki zelo spoštovan pedagog, pisatelj, predvsem pa "the waterman" v tistem pravem pomenu besede, avtor ene prvih suparskih knjig "Stand-up paddle. A paddlers guide.", snovalec prvih ASI usposabljanj, dvakratni zmagovalec prestižne 66 km dolge Molokai sup tekme med otoki Havajev (Molokai to Oahu, Molokai Hoe race) in še bi lahko naštevali. Njegovo znanje o vodnih športih se je nabiralo preko 40 let, od malih nog se je profesionalno ukvarjal z windsurfanjem, 20 let s kanuiranjem na odprtih oceanih, s supanjem se je začel ukvarjati leta 2005, preden je supanje kot šport sploh obstajalo. Zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja z razvojem supanja v Združenem kraljestvu in Evropi. Stevu Westu se lahko zahvalimo za res močne temelje, ki smo jih postavili na večdnevni sup delavnici let 2012 na obali Portugalske, katere vedno znova potrjujejo različni profesionalni suparji in trenerji.
 • Sam Ross - windsurf in sup trener, sup tekmovalec, ki hkrati tesno sodeluje z Red Paddle Co. S Samom smo nadgrajevali tehniko na delavnici v Angliji leta 2015.
 • Vincent Guillame je že nekaj let zelo iskan trener supanja, saj redno trenira in sodeluje z nekaj najbolj uspešnih tekmovalcev v svetu tekmovalnega supanja, kot so Titouan Puyo, Arthur Arutkin, Olivia Piana, Noïc Garioud, Ty Judson, Tom Auber, Annie Reickert, Travis Grant. Ker Vincent živi v francoski Bretaniji, je ocean njegovo domače igrišče, kjer na zahtevnih pogojih trenira svojo ekipo. Uspeh prikazujejo rezultati sup ekipe, znanje pa črpa iz kombinacije svojih sup izkušenj in preteklih 20 let izkušenj v treniranju ekipe rokometašic, ekipe ritmičnih gimnastičarjev in ekipe plavalcev. Vincent je za celotno ekipo Bananaway inštruktorjev pripravil večdnevno sup delavnico maja 2019, izpopolnil tako našo tehniko kot tudi podal ogromno znanja o tem, kako prenašati znanje na druge suparje.
Izberi termin

KAJ O TEČAJU MENIJO UDELEŽENCI?

Prijavi se na tečaj tehnika supanja

Tečaj supanja na BON21: v kolikor bi tečaj supanja rad/a poplačal/a s turističnim bonom BON21, sledi naslednjemu postopku: 

 1. Rezerviraj tečaj v spodnjem rezervacijskem sistemu.
 2. Pošlji izpolnjen obrazec na mail info@bananaway.si (POMEMBNO: izpolni le podatke pod številko 1 ali 2-5).
 3. V mail priloži fotokopijo osebnega dokumenta. 

Tečaj supanja bo potrjen šele takrat, ko prejmemo in obdelamo dokumente, ki jih zahteva vlada RS. 

Searching Availability...