Tehnika supanja program supanja za suparje samouke

Tehnika supanja

Tehnika supanja je tečaj supanja, ki ni namenjen profesionalcem, ampak čisto vsakemu suparju samouku, ki se ne bi udeležil začetnega tečaja supanja, bi pa rad supal pravilneje in v supanju napredoval.

Program tehnika supanja poteka v mali skupini štirih suparjev in je zelo personaliziran, saj pod drobnogled vzame tvoj način veslanja in ga nadgradi.

Če si v supanju našel/a svojo strast in supaš pogosto, je tehnika supanja zelo pametna investicija, saj se boš bolj samozavestno loteval/a prihodnjih izzivov in supanju bolj užival/a. Verjetno se boš po zaključenem tečaju vprašal/a, zakaj se nisi vpisal/a že prej.

Tehnika supanja tečaj

Nauči se supati s pravilno tehniko!

Morda nimaš želje biti najhitrejši/a in delati neskončno dolgih razdalj. A bolj pravilna tehnika ni le stvar učinkovitosti, pač pa nas "rešuje" v bolj zahtevnih pogojih ter preprečuje poškodbe, ki se ob nepravilnem veslanju nalagajo skozi leta.

Zakaj bi želel/a v supati pravilno?

 • S pravilnejšo tehniko smo pri veslanju bolj učinkoviti, bolj odzivni, manj utrujeni,
 • daljše razdalje presupamo precej enostavneje, saj z istim naporom vsak zaveslaj precej bolj izkoristimo,
 • s pravilno tehniko se sila z vesla prenese na večje mišične skupine, ne pa na sklepe in roke, zato lahko supamo dalj časa brez bolečin v rokah,
 • pomembnost tehnike se zares pokaže v supanju z vetrom, supanju na valovitem morju in supanju z/proti toku, kjer nas ob pomanjkljivi tehniki odnaša in izgubljamo cel kup energije,
 • z uporabo manevrov lahko še med supanjem spreminjamo smer, smo manj nerodni, bolj okretni, predvsem pa z obračanjem ne izgubljamo hitrosti,
 • z uporabo manevrov in obratov se znajdemo tudi na zahtevnejših terenih kot so kanali, zalita polja in gozdovi, kjer je supanje res zanimivo, ampak potrebujemo veščine, da so izleti varni in prijetni,
 • s pravilno tehniko v supanju bolj uživamo!

1. PREGLED IZHODIŠČA. Sup tehnika se začne z analizo tvojega trenutnega načina veslanja, da tečaj v celoti prilagodimo odpravljanju konkretnih napak in postavljanju novih vzorcev.

2. PROGRAM. V sklopu tehnike se ukvarjamo z naslednjimi temami:

 1. Identificirali bomo 5 faz zavesljaja.
 2. Z različnimi vajami bomo izpili 5 faz zavesljaja s ciljem, da bo naš zaveslaj čim bolj učinkovit.
 3. Prikazali bomo tehniko pospeševanja in tehniko veslanja na dolge razdalje.
 4. Prikazali bomo vaje za izboljšanje prenašanja teže po deski.
 5. Pogledali bomo manevre za usmerjanje sup deske.
 6. Pogledali bomo obrate in več pozornosti namenili pivot obratu.
 7. Izvedeli bomo, kako veslati čim bolj naravnost in s čim manj številčnimi preprijemi.
 8. Pogovorili se bomo o različnih načinih nastavljanja višine vesla in prilagajanja višine vesla glede na vrsto supanja.
 9. Pozornost bomo namenili tudi izbiri primernejšega vesla za vsakega posameznika, saj je pri rednem veslanju to zelo pomembno.

3. VIDEO ANALIZA. Zadnje pol ure praktičnega dela predstavlja video analiza veslanja vsakega posameznika. Video posnetek najbolj konkretno pokaže napredek posameznika, analiza pa nas bo domov poslala z domačo nalogo, s konkretnimi idejami in nasveti za samostojno izboljšavo.

Tečaj tehnika supanja v skupno 6 urnem obsegu se izvaja v dveh različnih oblikah:

1. Enkratni obisk tehnike supanja

6 urni program se izvede v enkratnem intenzivnem tečaju. Enkratni tečaji se odvijajo na lokacijah Bohinjsko jezero, Most na Soči in Drava center.

Enkratni obisk priporočamo suparjem, ki bi tehniko, nasvete in trike radi osvojili zelo hitro. Udeleženci spoznajo vaje za izboljšanje tehnike, ki jih lahko izvajajo doma.

CENA. Enkratni obisk tehnike supanja stane 130€ in predvideva, da se tečaja udeležiš z lastnim supom.

2. Serija treh obiskov tehnike supanja

6 urni program se izvede v treh srečanjih, ki se razporedijo v treh zaporednih tednih. Ta oblika se izvaja ob sredah na Gradiškem jezeru ali v Ljubljani.

Tri obiske priporočamo vsem suparjem, ki bi radi tehniko osvojili bolj temeljito, saj si srečanja sledijo v enotedenskem razmiku, zato lahko v vmesnem času tehniko vadiš sam/a, na tečaju pa inštruktor vsak teden opozarja na napake ter dodaja nasvete, da tehniko še bolj učinkovito nadgradiš.

CENA. Tehnika v obiliki serije treh obiskov stane 160€ in predvideva, da se tečaja udeležiš z lastnim supom.

ZAKAJ BI ZAUPAL/A BANANAWAY ŠOLI SUPANJA?

Tečaj supanja bo potekal pod vodstvom inštruktorjev z mednarodno priznano licenco supanja ASI (Academy of Surfing Instructors), ki se s supanjem profesionalno ukvarjajo od leta 2012.

Inštruktorji supanja izkušnje nabiramo že dobrih 6 let, pogosto pa smo iskali znanje tudi pri zelo izkušenih sup trenerjih v tujini. Naše sup znanje so izpopolnjevali:

 • Steve West - v sup stroki zelo spoštovan pedagog, pisatelj, predvsem pa "the waterman" v tistem pravem pomenu besede, avtor ene prvih suparskih knjig "Stand-up paddle. A paddlers guide.", snovalec prvih ASI usposabljanj, dvakratni zmagovalec prestižne 66 km dolge Molokai sup tekme med otoki Havajev (Molokai to Oahu, Molokai Hoe race) in še bi lahko naštevali. Njegovo znanje o vodnih športih se je nabiralo preko 40 let, od malih nog se je profesionalno ukvarjal z windsurfanjem, 20 let s kanuiranjem na odprtih oceanih, s supanjem se je začel ukvarjati leta 2005, preden je supanje kot šport sploh obstajalo. Zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja z razvojem supanja v Združenem kraljestvu in Evropi. Stevu Westu se lahko zahvalimo za res močne temelje, ki smo jih postavili na večdnevni sup delavnici let 2012 na obali Portugalske, katere vedno znova potrjujejo različni profesionalni suparji in trenerji.
 • Sam Ross - windsurf in sup trener, sup tekmovalec, ki hkrati tesno sodeluje z Red Paddle Co. S Samom smo nadgrajevali tehniko na delavnici v Angliji leta 2015.
 • Vincent Guillame je že nekaj let zelo iskan trener supanja, saj redno trenira in sodeluje z nekaj najbolj uspešnih tekmovalcev v svetu tekmovalnega supanja, kot so Titouan Puyo, Arthur Arutkin, Olivia Piana, Noïc Garioud, Ty Judson, Tom Auber, Annie Reickert, Travis Grant. Ker Vincent živi v francoski Bretaniji, je ocean njegovo domače igrišče, kjer na zahtevnih pogojih trenira svojo ekipo. Uspeh prikazujejo rezultati sup ekipe, znanje pa črpa iz kombinacije svojih sup izkušenj in preteklih 20 let izkušenj v treniranju ekipe rokometašic, ekipe ritmičnih gimnastičarjev in ekipe plavalcev. Vincent je za celotno ekipo Bananaway inštruktorjev pripravil večdnevno sup delavnico maja 2019, izpopolnil tako našo tehniko kot tudi podal ogromno znanja o tem, kako prenašati znanje na druge suparje.
Izberi termin
Inštruktorji supanja z mednarodno licenco
Vincent Guillaume

Prijavi se na tečaj tehnika supanja

Searching Availability...