ZAČETNI TEČAJ KAJTANJA

Pri Bananaway šoli kajtanja se kajtati ne boš le učil/a, ampak tudi NAUČIL/A

Tvojo varnost in visoko stopnjo znanja v relativno kratkem času postavljamo na prvo mesto, hkrati pa bomo tudi celoten postopek učenja prilagodili tvojemu karakterju!

VARNOST JE NA 1. MESTU!

Samoučenje močno odsvetujemo, saj je proces učenja nevaren, daljši, površen in pogosto nepravilen. Tečaj kajtanja se izvaja pod nenehnim nadzorom inštruktorja, na varnih lokacijah.

Pričakuj vso varnostno opremo in jasna navodila! Pri učenju na vodi uporabljamo mini »walki talkije«, zaradi katerega boš imel/a občutek, da je inštruktor vedno s teboj.

NAUČI SE HITRO!

Nič zavlačevanja! Pričakuješ lahko najbolj optimalen obseg teorije in prakse na vodi, da kajtanje osvojiš in aktivnost znaš izvajati varno in samostojno.

Ker prisegamo na individualni prostop, podajanje znanja prilagodimo tvojemu tipu osebnosti, zato je učenje hitrejše!

TEORIJA NA ZABAVEN NAČIN!

Razumevanje osnovnih pojmov, vetrovnih pojavov, metod samoreševanja in kajtarskih pravil nujno za tvojo varnost in varnost drugih, ki kajtajo v tvoji bližini!

Ker pa se zavedamo, da ima veliko ljudi odpor do surove teorije, jo podajamo na bolj zapomnjiv način! Na vsakem koraku jo vpletamo v prakso, analiziramo na konkretnih primerih in dopolnjujemo z malimi cilji, zaradi česar bo tvoje učenje tudi bolj zabavno.

NAUČI SE, KDOR SE HOČE!

Želja je pomembnejša od fizične pripravljenosti! Tečaj kajtanja je primeren za vse fizično zdrave posameznike, starejše od 12 let. Otroke lahko vpeljemo v osnove in jih spoznamo z malim trainer kajtom.

KAKŠNA ZNANJA BOŠ OSVOJIL/A?

BREZ OSNOV NE GRE!
 • analiziranje ključnih naravnih pojavov in prepoznavanje ustreznih pogojev za kajtanje (varnost je na prvem mestu),
 • delovanje, funkcije in varnostne sisteme kajt opreme,
 • ključne pojme kot so vetrovno okno, »power zone«, varen spot,
 • metode samoreševanja,
 • kajtarska pravila (mednarodna pravila srečevanja in sporazumevanja),
 • kako in kje spremljati vetrovne napovedi.
AKCIJA S KAJTOM!
 • sestavljanje obvladovanje, dvigovanje velikega kajta, pravilno pobiranje iz vode (relaunch),
 • reševanje iz vode v primeru težav (proces samoreševanja),
 • drsenje po vodni gladini (t.i. body dragging najprej le s telesom, nato s pomočjo deske), nato pa še pravilnega postopka iskanja deske (za primer, da jo tekom kajtanja izgubimo),
 • speljanje na deski v obe smeri,
 • podaljševanje vožnje z vetrom, končni cilj pa nam predstavlja vožnja v veter (upwind).

Po opravljenem tečaju prejmeš IKO kartico, ki dokazuje tvoje znanje in ti omogoča, da si v kite centrih v tujini lahko izposodiš kajt opremo.

TEČAJ KAJTANJA VKLJUČUJE ...

15 ur v dragoceni družbi izkušenega inštuktorja, izposojo celotne kajt opreme (trainer kajta, kajta, bara, deske, trapeza) in zaščitne opreme.

Vedno se izvaja v paru, saj se na ta način en tečajnik uči na napakah drugega. Cena tečaja je 420 EUR.

prijava na tečaj
Andreja vrtačnik

Kajtanje z  Bananaway… nekaj najbolj adrenalinskega v mojem življenju. 🙂 Tečaj kajtanja sem opravljala v Braziliji, ki je po mojem mnenju idealen za začetnike! Priporočam vsem entuziastičnim začetnikom kajtanja.

Andreja Vrtačnik

PO TEČAJU NISI SAM/A!

Inštruktor te vedno spremlja od daleč in ti pomaga z malimi nasveti, tudi ko se te tečaj kajtanja zaključi!

V kolikor še nisi prepričan/a v svoje kajtarske sposobnosti in bi se bolj varno počutil/a v neposredni družbi inštruktorja, se lahko odločiš za nadaljevalni tečaj kajtanja.

KAKO SE ODLOČIŠ ZA LOKACIJO?

Vsi tečaji potekajo na premišljeno izbranih lokacijah in v terminih, ki zagotavljajo dobre vetrovne pogoje!

Spomladi in poleti lahko izbiraš med bližnjimi lokacijami kot so Sardinija (Italija)Lefkada (Grčija), Neretva (Hrvaška), ki so tudi najugodnejše.

Jeseni in pozimi pa te peljemo na bolj eksotične destinacije, kot so Mauritius, Brazilija, Šrilanka, Karibi ali Maroko. Združi ljubezen do potovanj in športne aktivnosti!

KITE POTOVANJA Z LOKALNO IZKUŠNJO!

Ne gre samo za kajtanje. Spoznaj način življenja, kulturo, hrano, prepusti se avanturističnim izletom in postani bogatejši/a za novo izkušnjo, ki bo nedvomno malo spremenila tvoj pogled na svet.

ZNEBI SE DODATNIH VPRAŠANJ!

Če se v tvoji glavi nahaja še kakšen vprašaj oz neznanka, se prijavi na spoznavni tečaj kajtanja, ki poteka na vsake 3 tedne v Ljubljani. Cena: 10 EUR!

REZERVIRAJ KAJTARSKE POČITNICE ČIM PREJ!

Kvaliteta je pred kvantiteto! Število udeležencev na tečaju je omejeno, zato si svoje mesto rezerviraj čim prej. Hitra rezervacija pomaga tudi tvoji denarnici, saj so letalske karte vedno ugodnejše! 😉

Torej, si odločen/a za šolo kajtanja?

Izpolni obrazec spodaj in dobiš vso našo pozornost!

Splošni pogoji tečaja kajtanja

Kako izleda kajtanje iz prave perspektive, ti pokaže Sam Medysky!