Kategorija Tehnika supanja

Zakaj moj pes ves čas skače oz. pada s supa?

Zakaj moj pes skace-pada s supa

Pes je dandanes vse bolj aktivno vključen v življenje svojega lastnika. Tesno sta povezana čustveno, kar dokazujejo tudi raziskave. Skupaj preživljata prosti čas in krepita odnos skozi različne vrste rekreacije. Ena izmed njih je supanje s psom, ki je zelo priljubljeno pri ljubiteljih psov širom sveta.

Kje moram na supu stati, ko na njem nisem sam/a?

Za nekatere je supanje meditacija, za druge športna vadba, za tretje pa druženje. Če si bolj med tretjimi, za družbo ne rabiš vedno dveh supov, ampak lahko na sprednji del supa posadiš kakšnega družinskega člana – otroka, odraslo osebo ali morda psa (seveda ob predpostavki, da so pogoji za supanje varni, vreme predvidljivo).

Supaj daleč, ampak vzporedno z obalo!

S supanjem spodbujamo raziskovalnega duha. Na začetku raziskujemo okolico vstopnega mesta, kmalu pa nas radovednost potegne dlje vstran. Predvsem kadar supamo na morju imamo široko paleto možnost, da odkrivamo nova območja, poskusimo supati v različnih razmerah in lahko doživimo številne avanture. Radi bi supali čim več, čim dlje. Vendar na kaj moramo biti pozorni?

4 nasveti za bolj pravilno supanje

4 nasveti za bolj pravilno supanje

Ko supamo prvič, največ truda in pozornosti vložimo v to, da se na sup deski obdržimo. Drugič, tretjič, četrtič enostavno uživamo v supanju – kakorkoli že veslamo, nam je fino. Ampak slej ko prej pridemo do točke, ko nas začne zanimati ali supamo pravilno? Zakaj je supar na enaki sup deski hitrejši od nas? Zakaj on […]

Intenzivno veslanje – oblika supanja, s katero odganjamo zimo in krepimo telo!

Intenzivno veslanje-oblika supanja, s katero odganjamo zimo in krepimo telo

Supanje je lahko zabavna in sproščujoča aktivnost, ki se je loti skorajda vsakdo, ne glede na starost, spol ali fizično pripravljenost. Malo bolj intenzivno veslanje, kot oblika supanja, je odličen način kondicijske vadbe, pri kateri je v gibanju celotno telo.

7 najpogostejših napak suparjev začetnikov!

Vsak novopečeni supar med spoznavanjem supanja naredi kakšno napako. Supa na neprimerni deski, si napačno nastavi veslo, prehitro vstane, vesla samo na eni strani,… Inštruktorji supanja smo identificirali 7 najpogostejših napak suparjev začetnikov. Najdeš med njimi tudi svojo? 1. Napačna obračanje lista vesla Najpogostejša napaka suparja začetnika je zagotovo narobe obrnjen list vesla. Ko napačno […]

Supaj sproščeno brez mravljincev v prstih na nogah

Ti je znan tisti neprijeten občutek, ko ti med supanjem odrevenijo prsti na nogah? Čutiš, kako ti lezejo mravljinci čez stopalo in nart? In se sprašuješ, če se to dogaja le tebi? To je povsem normalen pojav pri suparjih začetnikih. Beri naprej, da ugotoviš, kako si lahko pomagaš!