O'Neill neopreni in oblačila za vodo

O’NEILL BLAGOVNA ZNAMKA

Veš, da je bila znamka O’Neill prvi ponudnik neoprenskih oblek na svetu? Jack O’Neill je svojo znamko ustanovil v Kaliforniji leta 1952 in postal svetu znan kot pionir neoprenov!

Blagovna znamka O’Neill je tako sinonim za izjemno kakovostne neoprene, ki že sedem desetletij navdušuje ljubitelje vodnih športov po vsem svetu. O’Neill se ne ustavlja pri tem, da bi le sledil trendom – z njihovo neverjetno 70-letno tradicijo so postavili temelje in postavili merila v svetu vodnih športov.

O'Neill UV majica za vodo

O’Neill za najboljšo izkušnjo na vodi

O’Neill je več kot le blagovna znamka – predstavlja namreč življenjsko filozofijo. Blagovna znamka O’Neill je sinonim za inovacijo, udobje in zavezanost k ohranjanju okolja.

Vsi izdelki, vključno z neoprenskimi oblekami, kratkimi hlačami in oblačili za prosti čas, so zasnovani z enim ciljem: Zagotoviti najboljšo izkušnjo v vodi in na kopnem.

O’Neill ni le znamka oblačil, temveč odraža strast do oceana in narave, hkrati pa si prizadeva za ohranitev sveta, v katerem lahko vsi uživamo.

Izbira O’Neill ni zgolj izbira oblačil, temveč je odločitev za način življenja, ki združuje strast do vodnih športov, udobja in trajnosti. O’ Neill vam ponuja možnost, da živite svoje sanje, izrazite svojo individualnost in doživite nepozabne trenutke.

Z njihovim edinstvenim dizajnom in vrhunsko kakovostjo materialov boste vedno izgledali odlično in se počutili udobno. Če iščete več kot le oblačila, temveč tudi način življenja, potem je O’Neill prava izbira za vas.

ROJSTVO LEGENDE – KDO JE JACK O’NEILL?

Leta 1923 se je v Los Angelesu, rodil Jack O’Neill. Takrat svet še ni vedel, da se je rodila legenda, ki bo naredila revolucijo v vodnih športih in ustvarila novo zgodovino.

Leta 1934 je Jack odkril svojo strast, bodysurfing in tako se je vse skupaj začelo. Leta 1952 je odprl svojo prvo surf trgovino v San Franciscu, naslednje leto pa ustvaril nekaj, kar je zavedno spremenilo zgodovino vodnih športov. Ustvail je prvo neoprensko obleko.

NEOPREN OBLEKA SPREMENILA SVET SURFANJA

O’Neillova neoprenska obleka je bila prva v zgodovini, ki je surfarjem omogočila udobnejše preživljanje časa v hladni vodi. Do takrat so se surfarji zadovoljili z oljnimi razpršilnimi sredstvi na svojih majicah ali pa so nosili težke volnene puloverje

Ustanovitev znamke leta 1952 je bila briljantna zamisel. Po odprtju svoje prve Surf trgovine v San Franciscu, kjer je večinoma trgoval z deskami, se je Jack O’Neill podal v eksperimentiranje s športnimi oblačili. Uporabil je vodoodporne materiale, ki so sestavljali potapljaške obleke, kakršne so nosili ameriški vojaki med drugo svetovno vojno.

O'Neill trgovina
O'Neill neopreni pričarajo poletje celo leto

»Sem samo surfer, ki si je želel zgraditi nekaj, kar mi bo omogočilo daljše surfanje«. – Jack O’Neill

O’Neillova neoprenska obleka je bila prva neoprenska obleka v zgodovini, ki je ščitila pred mrazom, zato je hitro postala nepogrešljiv kos v garderobi vsakega surferja.

Jack O’Neill se je nato posvetil izpolnjevanju neoprenske obleke, tako da je ta postala vedno bolj udobna in zmogljiva v leta v leto. Marsikdo je poskušal kopirati O’Neillove nove izumme, a nikoli niso dosegli enake kakovosti.

V 60. letih prejšnjega stoletja, potem, ko so surf trgovino preselili v Santa Cruz, je O’Neill predstavil celotno linijo neoprenskih oblek v različnih slogih, tudi za ženske, s čimer znoava potrdil, da je podjetje O’Neill  svetovni ‘leader’ v surf oblačilih.

INOVACIJE SO BILE IN SO ŠE DANES OSREDNJO POSLANSTVO ZA BLAGOVNO ZNAMKO O’NEILL

Biti vodilni pri raziskovanju in ustvarjanju novih inovacij je že od nekdaj jedro poslanstva blagovne znamke O’Neill.

Leta 1970 je Jack O’Neill ustvaril izdelek imenovan »supersuit«, nov kos neoprena, ki si ga lahko napolnil z zrakom, da bi bil bolj prepoznaven, če se znajdeš izgubljen v oceanu in čakaš na reševanje.

Leta 1971 je njegov sin Pat razvil prvi »surf leash«, brez katerega si danes težko predstavljamo desko za surfanje. S prihodom 80. let je tehnološki napredek omogočil Jacku O’Neillu, da je predstavil Split-Toe čevlje, lahke nogavice iz vodoodpornega materiala, ki so omogočale bolj udoben oprijem deske.

V 90. letih je O’Neill ustvaril neoprensko obleko Animal, ki je bila prva, ki je imela ščitnike za kolena. Ta ključna oblikovalska značilnost se je kasneje razširila na vsak model.

V zadnjem desetletju je O’Neill predstavil serijo Hyperfreak wetsuitov, ki uporabljajo neopren Technobutter, najlažji in najbolj prilagodljiv material na trgu. Serija Hyperfreak Hydro, ki vključuje sistem zapiranja “No Tie Fly”, je spremenila pravila igre pri oblikovanju boardshortov, maksimizirajoč udobje in varnost v vodi.

Jack O'Neill - izumitelj neoprena
O'Neill Split toe neoprenski čevlji
Technobutter neopren

SKRB ZA OKOLJE JE O’NEIILOVA OBLJUBA ZA PRIHODNOST

Glavni cilj je poudariti pomembnost skrbi za naše oceane in okolje. Od leta 1996 se otroci Kalifornije učijo o teh odgovornostih prek O’Neill Sea Odyssey. O’Neill je izvedel tudi številne druge akcije, ki sledijo temu trajnostnemu cilju, vključno z O’Neill Blue pobudo, programom Protect Our Winters, ki ga je ustanovil član  ekipe Jeremy Jones, ter programom Out of Bounds in drugimi.

Blagovna znamka O’Neill še vedno predstavlja pravi mejnik za profesionalne športnike in navdušence, zato se vsako leto, od leta njegove smrti leta 2017, praznuje Jack O’Neill Day, trenutek, ki je načrtovan sredi poletja, da se spomnimo podjetnika, izumitelja in surferja, ki je odigral ključno vlogo v zgodovini vodnih športov.

NEOPRENI oblačila za vodo