Izposoja wing foil opreme

IZPOSOJA WING FOIL OPREME

Se že nekaj časa spogleduješ z wing foilanjem in še nisi prepričan/a v nakup lastne opreme? Ali bi na drugi strani enostavno rad/a popestril/a dopust na naši sredozemski obali?

Izposoja wing foil opreme ti omogoča, da narediš prvi korak in raziščeš vznemirljiv svet wing foilanja. Ugotoviš lahko, ali ti je ta nova športna aktivnost pisana na kožo ter kakšne opreme si želiš.

Na drugi strani si posamezniki in družine z najemom wing foil opreme zagotovite priložnost, da svoje počitnice začinite z zabavnim wind supanjem! Wind supanje je res enostavno, že po kratkem rokovanju z wingom na kopnem se lahko odpeljemo navdušujoči vodni izkušnji naproti.

A opozarjamo: winganje je zasvoljivo!

najemi wing foil opremo

WING FOILANJE

Wing foilanje nekako prepleta svet kajtanja in windsurfanja – v rokah držimo kajtu zelo podoben wing ter se s pomočjo foil deske vozimo po morju in jezerih.

Wing foilanje je manj občutljivo na sunkovit veter in tudi bolj prizanesljivo glede vstopnih točk, zato je primernih lokacij za wing foilanje tudi v naši okolici precej več (v primerjavi s kajtanjem).  

Wing foilanje izgleda elegantno in enostavno, pa vendar tudi kajtarji in wingsurfarji, katerim je veter jasen, potrebujejo nekaj vetrovnih dni, da uskladijo wing ter foil ter naštudirajo vožnjo brez padcev.

V začetni fazi wing foilanja za lažje učenje potrebujemo:

 • večjo desko z večjim volumnom, ki je bolj stabilna, ter
 • večjim foilom, da lažje pridemo iz vode.

Ko osnove wing foilanja obvladamo, pa aktivnost lažje in z večjim užitkom izvajamo z opremo prilagojeno naši teži.

Pri Bananaway smo prav zato vzpostavili najem wing foil opreme, ki ti omogoča:

 • da se aktivnosti lotiš z opremo, ki je najbolj primerna za začetnike,
 • da se zaradi nepoznavanja aktivnosti ne odločiš za nakup napačne opreme,
 • da ne izgubljaš denarja z menjavo wing foil opreme pri napredovanju,
 • da enostavno preizkusiš različne winge, različne foil deske, različne hidrofoile in se na podlagi izkušenj odločiš za opremo, ki je vredna tvoje investicije,
 • da prihraniš pri investicije opreme, saj ti določeno vrednost izposoje v primeru nakupa vštejemo v ceno opreme.

WING SUPANJE

V kolikor z vetrovnimi aktivnosti kot sta kajtanje in windsurfanje še nimaš nobenih izkušenj, ti priporočamo, da v prvi fazi poskusiš wing supanje.

Wing supanje lahko izvajaš v lahkotnejšem vetru in se tako z večjim občutkom varnosti spoznaš z osnovnimi principi winganja, nato pa zamenjaš desko in nadaljuješ na foilu.

Wing supanje lahko preizkusiš na svojem supu in tako popestriš počitnice na morju, kjer skoraj vsak dan popoldan zapiha termika, lahko pa se odpraviš tudi na bližnje Bohinjsko ali Soboško jezero, če veš, da bo pihalo.

Wing supanje lahko preizkusiš na svojem supu ali si izposodiš windsurf sup, o opcijah izposoje wing opreme lahko prebereš spodaj.

IZPOSOJA WING FOIL KOMPLETOV

Wing je odlična popestritev dopusta na morju in ga lahko praktično uporabljamo povsod na sredozemski obali – ko piha seveda. Izposojamo 3 različne wing foil komplete.

1. Komplet: wing + foil + napihljiva deska

Izposoja wing foil opreme je namenjena vsem, ki bi se radi naučili wing foilati in preizkusili različno opremo preden bi zares skočili v nakup svoje lastne opreme.

Napihljiva foil deska Gladiator se pospravi na majhno in je za poškodbe povsem neobčutljiva. Foil deska se izposoja skupaj s hydrofoilom Sroka 1750, ki je primeren za začetnike.

Wing foil Sroka
Wing supanje inštuktorica Iris

2. Komplet: wing + windsurf supom

Izposojo winga z windsurf supom svetujemo tistim, ki bi principe delovanje winga najprej radi spoznali na ekstra stabilni windsup deski.

Windsup je namenjen supanju v vetru, saj lahko v sredino supa vstavimo veliko gredlo, zaradi katerega sup odlično drži smer tudi v močnejšem vetru.

3. komplet: wing + driftstopperji

Izposoja winga z drift stopperji je optimalna za vse tiste, ki wing radi preizkusili na svojem supu.

Drift stopperji nadomestijo gredlo in zmanjšajo downwind drsenje ter nam omogočajo, da se peljemo pravokotno na veter. Enostavno jih lahko namestimo na kateri koli sup ter se z wingom vozimo v lahkem vetru.

Wing izposoja
WING SUPANJE

4. Komplet: napihljiva deska + hydrofoil

Imaš svoj wing in bi rad/a s supa preskočil/a na foil? Začni na stabilni napihljivi deski z večjim volumnom. Izposodi si torej desko v kombinaciji s hydrofoilom. 

Rezerviraj wing opremo tukaj

NAJEM WING FOIL OPREME PRIZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK

Sroka wing

Wing Sroka
Na voljo so wingi velikosti 4m2 in 5m2

Red Paddle co windsup 10'7

Napihljiv windsup Red paddle Co 10’7
Stabilen sup za začetnike

Gladiator wing foil deska

Napihljiva foil deska Gladiator 
Velikost 5’10 (125l) ali 6’6 (150l)

Sroka foil for wing

Hydrofoil Sroka
Začetniški hydrofoil 1750

Kako najem WING OPREME POTEKA?

1. SPLETNA REZERVACIJA WING OPREME

Rezervacija wing opreme poteka le preko spletnega rezervacijskega obrazca, ki ga najdeš na tej strani.

2. Prevzem in vračilo wing opreme

Prevzem in vračilo izposojene wing opreme je možno v Bananaway trgovini na Podmilščakovi ulici 46 v Ljubljani, in sicer od ponedeljka do petka v delovnem času trgovine.

3. KAVCIJA

Za izposojo winga potrebuješ veljavni osebni dokument. Pri izposoji wing opreme se pobere kavcija v višini 100€, ki se vrne ob vračilu nepoškodovane opreme.

Za več informacij nas pokliči na 040 238 756 ali nas kontaktiraj preko elektronske pošte.

CENE NAJEMA WING FOIL OPREME

Osnovna cena najema wing opreme je naslednja: 

 • najem winga: 25 € / dan 
 • najem wing foil deske: 35 € / dan 
 • najem winga + windsup deske: 40 € / dan 
 • najem wing + wing foil deske: 50 € / dan

Cena najema wing foil opreme progresivno pada z dolžino izposoje – daljša kot je izposoja wing foil opreme, ugodnejša je dnevna izposoja. 

V primeru nakupa wing foil opreme vrednost izposoje do 100€ odštejemo od cene nove opreme. 

REZERVACIJA WING FOIL OPREME

Izberi datum izposoje

TE JE OPREMA NAVDUŠILA?

V primeru, da te je wing oz. wing foil oprema navdušila in se odločiš za nakup, ti del vrednosti izposoje do 100 € vštejemo v kupnino!

oglej si winge oglej si wing foile oglej si wing foil deske
Wing foil Sroka
Supanje z wingom
Izposoja wing sup opreme
Wing foil izposoja