Blejsko jezero

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Blejsko jezero
OPIS LOKACIJE:

Ena najbolj slikovitih in fotogeničnih lokacij v Sloveniji je jezero na Bledu, sredi katerega se dviga očarljiv otok, ki ga lahko obiščemo s supom. Otočku kraljuje skalnat klif in na njem mogočen Blejski grad, ki se ponaša s slikovito arhitekturo, nepozabnim razgledom na Gorenjsko in Zvonom želja, ki je pri srcu mnogim obiskovalcem otoka.

 

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Na jezero lahko vstopimo preko dveh vstopnih točk: Male in Velike Zake, kjer je ob doplačilo na voljo tudi parkirišče. Če želimo s supom obiskati blejski otok, lahko za izstop na otok uporabimo le pomol na severni strani otoka, ki je na nasprotni strani od znamenitega stopnišča. Pomol je namenjen plavalcem, suparjem in tudi privezu čolnov, zato prostora ni na pretek. Ob prihodu na otok moramo sup odložiti nekam ob stran, kjer ne bo oviral ostalih obiskovalcev otoka. Pomol je običajno moker in drsi, zato nanj ne stopamo.

Jezero je majhno in ker moramo sobivati v harmoniji, smo do mimoidočih pletnarjev spoštljivi in se jim ob srečanju prijazno nasmehnemo. V dopoldanskem času med tednom na jezeru potekajo treningi veslanja, zato pazimo, da progo prečkamo previdno oz. da s supanjem ne motimo tekmovalcev.

Zaradi vrelcev je precej toplo, zato je poleg supanja odlično tudi za plavanje in čofotanje v vodi.

Opcije tur
Okoli jezera z obiskom otoka: cca. 6 km
Vstopne točke
Naslov:
Kidričeva cesta 10c, Bled, Slovenija
Veslaška promenada 3, Bled, Slovenija
Cesta svobode 45, Bled, Slovenija

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>