Bohinjsko jezero

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Bohinjsko jezero
OPIS LOKACIJE:

Bohinjko jezero je ledeniško jezero in naravni biser Triglavskega narodnega parka, ki suparjem ponuja prijeten umik od množic na plaži. Voda ob bregovih nas navduši s spreminjanjem barv, nad idilično jezersko kotanjo pa se dvigujejo veličastne Julijske Alpe, ki bdijo nad idilično naravo.

 

 

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Za vstop na Bohinjsko jezero moramo spoštovati 7 vstopnih točk, ki so: Ukanc – pomol, pomol v kampu Zlatorog, zaliv Naklova glava, vstop ob stari ribogojnici, pri Centru šolskih in obšolskih dejavnosti, pomol pri cerkvi sv. Duha pri Hostlu pod Voglom. Vstopi na drugim mestih so prepovedani (zemljevid vstopnih točk).

Supanje po reki Savici je prepovedano. Pri izlivu reke bodimo posebej pozorni, saj sta nivo in temperatura vode zelo nizka, rečni tok pa je močan. Pozorni bodimo tudi na drugi strani jezera, kjer se izliva Sava Bohinjka, saj je praviloma tok močan, na koncu jezera sledijo brzice.

Pozorni moramo biti na smer vetra, ki se pogosto okoli poldneva spremeni. Temperatura voda je praviloma hladnejša, poleti se dvigne na približno 22 stopinj, pozimi pa jezero pogosto tudi zamrzne.

SUP tura okoli jezera je dolga nekje 10 km, če ne sekamo jezera preveč. Severna stran jezera ni dostopna z avtom, zato tam lahko najdemo samotne zalive.

Opcije tur
Okoli Bohinjskega jezera: 10 km
Vstopne točke
Naslov:
Ukanc 5, Bohinjsko jezero, Slovenija
Ribčev Laz 60, Bohinjsko jezero, Slovenija
Ukanc 110, Bohinjsko jezero, Slovenija
Zaliv Naklova glava, Bohinj
CŠOD BOHINJ, Ribčev Laz, Bohinjsko jezero, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>