Cerkniško jezero

5.0
  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Cerkniško jezero
OPIS LOKACIJE:

V Notranjskem krajinskem parku najdemo poseben zaklad narave, presihajoče Cerkniško jezero, ki meri skoraj 30 kvadratnih kilometrov in je dom kar 276 vrstam ptic. Supanje po Cerkniškem jezeru je čudovita izkušnja, ki zagotavlja sprostitev in izjemen mir. Ko je jezero polno, lahko supamo med drevesi, sicer pa nam pot narekuje tudi gosto trsje, kjer se bomo ob poslušanju melodij ptic popolnoma sprostili. Ob robu jezera lahko najdemo tudi Križno jamo.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Ker je Cerkniško jezero presihajoče jezero, lahko tam supamo samo takrat, ko je dovolj vode – torej zgodaj spomladi (april, maj) ter pozno jeseni (septembra in oktobra po obilnih padavinah). Supanje je zaradi zaščite ptic in rastlinja dovoljeno samo na polovici Cerkniškega jezera (dovoljeno plovno območje si oglej na tem zemljevidu).

Spoštovati moramo, da narava potrebuje svoj mir, zato ne smemo supati po lokvanjih in drugem rastlinju. Supamo na mestih, kjer je nivo vode dovolj visok, da s smernikom ne rinemo po tleh. Spomladi in jeseni se moramo na turo ustrezno pripraviti s primernimi neoprenskimi oblačili, ki jih izberemo glede na temperaturo vode.

Opcije tur
Lokal – v smeru proti mostu, pod mostom po pritoku Stržen: cca. 7 km
Lokal – v smeri proti gozdu na zahodu (kadar je dovolj vode): cca. 4km
Vstopne točke
Naslov:
Dolenje Jezero 9, Cerknica, Slovenija
Dolenje Jezero, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>