Jezero Stausee Soboth

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Jezero Stausee Soboth
OPIS LOKACIJE:

Jezero Sobote ali Stausee Soboth se nahaja na meji med Avstijsko Koroško in Avstrijsko Štajersko. Gre za slikovito gorsko jezero umetnega nastanka, ki leži v pogorju Golice na nadmorski višini 1080 m. Supanje na jezeru Stausee Soboth je krasna izkušnja, saj je jezero čudovite temne barve, obdano z naravnim smrekovim gozdom, kjer lahko najdemo obilico miru in sprostitve v neokrnjeni naravi. V dolžino meri do 2,6 km v širino do 970 m in v globino do 80 m.

 

 

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Ker gre za jezero na višji nadmorski višini je lokacija za supanje najprimernejše poleti, ko je v dolini bolj vroče in je tu prav sveže, a vseeno primerno tudi za kopanje. Ker jezero leži na pogorju se poleti kaj hitro prikradejo poletne nevihte in mirno jezero lahko hitro postane razburkano in "grozeče". Ob južnem delu se ob parkirišču nahajajo tudi urejena toaleta (WC in tuš) v bližini so na voljo bari in restavracije.

(Zakon o ohranjanju narave določa, da mora biti rezervoar poln od 15. junija do 31. oktobra kar je tudi najprimernejši čas za obisk jezera.)

Opcije tur
Okoli jezera ob obali cca. 6 - 7 km
Vstopne točke
Naslov:
Öffentliche Toilette, Soboth, Avstrija

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>