Kostanjevica na Krki

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Kostanjevica na Krki
OPIS LOKACIJE:

Kostanjevica na Krki je izjemno zanimiva, ker lahko s supom obkrožimo celo vasico. Kostanjevica je namreč otoček, obkrožen z reko. Ne glede na to, ali se bomo do Kostanjevice spustili ali začeli našo turo, na poti bomo srečali mnogo za regijo tipičnih lesenih mostov. Obvezen postanek je tudi pri klubu Landerstrost na kepici sladoleda.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Kostanjevica na Krki ima lepo urejeno vstopno točko pri kopališču, kjer je lociran tudi bar in klub Landerstrost. Okoli vasice je rečni tok popolnoma miren, reka je globoka, tako da je sup lokacija primerna za začetnike. Odvisno od letnega časa in pretočnosti reke lahko na določenih mestih najdemo kakšno smet in kar pogumno jo lahko vzamemo iz vode.

Suparji z večletnimi izkušnjami in odličnimi manevrskimi sposobnostmi lahko pri Kostanjevici naredimo dve turi. Spust od Kostanjevice na Krki do Podbočja je dolg nekje 4km, spust od Gorenje Gomile pa 17km. Pred odhodom na turo moramo preveriti rečni pretok in vodostaj. V obeh primerih se bomo srečali z malimi brzicami, v obeh primerih moramo poznati dele, kjer je voda prenizka za supanje, obe turi zahtevata dobro zaščitno opremo in izkušnje. Svetujemo, da se kateregakoli podviga lotiš v skupini in v družbi izkušenih inštruktorjev supanja, s katerimi pridobiš znanja in izkušnje supanja v podobnih razmerah.

Opcije tur
Kostanjevica na Krki - Podbočje: cca. 4 km
Gorenja Gomila – Kostanjevica na Krki: cca. 17 km
Vstopne točke
Naslov:
Kostanjevica na Krki - kopališče, Kostanjevica na Krki, Slovenia
Gorenja Gomila, Šentjernej, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>