Krajinski park Radensko polje

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Krajinski park Radensko polje
Suparka vesla v krajinskem parku Radensko polje
Supanje v krajinskem parku Radensko polje
Supanje v krajinskem parku Radensko polje
Dva suparja raziskujeta krajinski parku Radensko polje
Supanje v krajinskem parku Radensko polje
Suparka vesla v krajinskem parku Radensko poljeSupanje v krajinskem parku Radensko poljeSupanje v krajinskem parku Radensko poljeDva suparja raziskujeta krajinski parku Radensko poljeSupanje v krajinskem parku Radensko polje
OPIS LOKACIJE:

Radensko polje najdemo v okolici Grosuplja in se lahko pohvali s tako veliko biotrsko pestrostjo, da je zavarovano kot krajinski park. Lokacija za suparje postane aktualna, ko poplavijo trije vodotoki Dobravki, Zelenki in Šici, a moramo se zavedati, da lokacija ščiti mnoge ogrožene rastline in živali, zato mora park posebej spoštovati in zaščititi.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Pred obiskom krajinskega parka smo odgovorno kontaktirali krajinski park ter preverili, ali je supanje v parku sploh dovoljeno. Prejeli smo  pozitiven odgovor in se navdušeno odpravili raziskovat. Nismo vedeli, kaj točno nas čaka - je vode le toliko, da bomo supali 15 minut ali bomo dejansko lahko naredili lepo turo?

Radensko polje je aktualno le spomladi in jeseni in sicer po obilnih padavinah, lahko bi rekli istočasno kot Planinsko polje. Večino časa bomo supali po zalitem potoku Dobravka, če je vode dovolj, bomo lahko veslali tudi po poplavljenem polju, a moramo paziti, da je nizo vode povsod dovolj globok, da ne rijemo s smernikom po tleh in uničujemo rastlinja. Spoštujmo torej naravo.

Poveslali smo tudi v potok Podlomščica, ki zelo lepo vijuga. Jesen nam je pripravila krasno kuliso, ki je ni zamuditi.

Opcije tur
Po Krajinskem parku in del Podlomščice: cca 8 km
Vstopne točke
Naslov:
Malo Mlačevo, Grosuplje, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>