Nacionalni park reke Soče

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Nacionalni park reke Soče
OPIS LOKACIJE:

Kjer se zelena Soča sreča z morjem, najdemo nacionalni park, ki je odlično izhodišče za čudovito izkušnjo supanja med jatami ptic, ki tam gnezdijo. Celo pot lahko uživamo ob pogledu na slikovito okolico, zapomnimo pa si, da vedno spoštujemo naravo in ptice opazujemo le z razdalje.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Za izhodišče lahko vzamemo naravni rezervat Soče in lahko načrtujemo izlet v dve smeri. Lahko supamo proti toku v smeri Villesse, kjer je rečni tok miren, tura pa bo dolga nekje med 13 in 20 km (povratek na izhodišče vštet). Spremljala nas bo barvita narava in razgibana pot struge. Reka je na nekaterih delih zelo nizka, včasih se je zaradi varnosti bolje spustiti na kolena, ampak običajno lahko najdemo del struge, ki je dovolj globok za nadaljevanje sup izleta.

Druga opcija ture je v smeri proti morju, kjer se mimo ribiških čolnov spustimo v naravni rezervat, kjer veslamo po majhnih naravnih kanalčkih, ki jih oblikuje trsje. Večji kanali so dovolj globoki, nekateri manjši pa za supanje niso primerni, zato izlet načrtujemo v skladu s plimovanjem in upoštevamo, da ob oseki ne moremo supati.

Opcije tur
Naravni rezervat – Villese in nazaj: do nekje 20 km, kolikor daleč se na da.
Naravni rezervat – morje in nazaj: cca. 6-7 km.
Vstopne točke
Naslov:
Naravni rezervat ob izlivu Soče, Località Cona, Staranzano, Province of Gorizia, Italy

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>