Novo mesto

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Novo mesto
OPIS LOKACIJE:

Neustavljivo privlačna Krka zaradi svoje iskrive barve na čase spominja na smaragdno Sočo in se vije med slikovitimi vasicami in mesti. Med supanjem se ob reki kot na slikarskem platnu vrstijo lepote Dolenjske, v ozadju pa odmevajo mlinska kolesa, zaradi česar je sup tura po Krki neprecenljiva izkušnja.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Krka je precej hladna in zelo spreminjajoča se reka, a pred Novim mestom je elegantno mirna in primerna za prav vsakega suparja. Tekom sup ture na delih naletimo na plavajoče alge, a reka je čista, zato v vročih mescih brez težav lahko skočimo v vodo in se ohladimo.

Novo mesto nam ponuja urbano sup turo, saj lahko odsupamo proti 2 mostovoma in pogledujemo proti staremu mestnemu jedru ter frančiščanske samostanu. A za ovinkom bomo morali kaj hitro obrniti, saj nas tam čaka jez.

Če si želimo daljše ture, se je bolje obrniti proti Dolenjskim Toplicam, kjer lahko supamo vse do Zaloga, kjer je naslednji jez. Lepo urejena vstopna točka je pri lokalu  Beach bar Loca, v katerem se po supanju osvežimo z enim izmed koktejlov ali pa se razvajamo z zelo lepo postreženo kavo.

Opcije tur
Beach bar Loca – mesto in nazaj: cca. 3 km
Beach bar Loca – Zalog in nazaj: cca. 11 km
Vstopne točke
Naslov:
Beach bar Loca, Topliška cesta, Novo mesto, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>