Ohridsko jezero – Makedonija

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Ohridsko jezero – Makedonija
OPIS LOKACIJE:

Ohridsko jezero v Makedoniji je eno najlepših naravnih destinacij v Balkanski regiji, znano po svoji kristalno čisti modri vodi in bogati biotski raznovrstnosti. Obdano je s slikovitimi gorami in ob obali se nahajajo številna zgodovinska mesta, cerkve in samostani. Ohrid, ki se nahaja ob jezeru, je priznano kot Unescova svetovna dediščina in ponuja obiskovalcem bogato kulturno izkušnjo. Ohridsko jezero je pravi magnet za obiskovalce, ki iščejo naravno lepoto, kulturno dediščino in sprostitev v čudovitem okolju.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Na Ohridsko  jezero lahko vstopimo preko več vstopnih točk: plaža Ljubanište, Sv. Naum, Gradište, mesto Ohrid. Parkirišča (večinoma plačljiva) in lokali so na voljo ob vsaki vstopni točki. Okoli jezera najdete številne znamenitosti, ki jih lahko občudujete tudi iz supa. Voda pa je dovolj topla, da je primerna tudi za kakšen skok v vodo.

Na jezeru so na voljo različne aktivnosti, zato smo do mimoidočih spoštiljivi. Na voljo pa so tudi vodeni sup ogledi in ostale aktivnosti kot je npr. Joga na supu.

Opcije tur
Plaža Ljubaništa na južnem delu
Vstopne točke
Naslov:
Ohridsko Jezero

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>