Sup zemljevid lokacij za supanje

 

Kam supati? Pred tabo je sup zemljevid z lokacijami za supanje, s preverjenimi vstopnimi točkami in različnimi opcijami sup tur.

Pomagaj soustvarjati sup zemljevid tudi ti in prispevaj lokacijo s tvojega domačega teritorija, da si vsi skupaj delimo čim več idej za naslednje sup podvige. 😉

Ptujsko morje

4.3
  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Ptujsko morje
OPIS LOKACIJE:

S 346 hektarji je Ptujsko jezero največje umetno narejeno jezero v Sloveniji, ki ga zaradi velikosti imenujemo kar Ptujsko morje. Jezero polni reka Drava in nudi zatočišče več kot 230 vrstam ptic. Čeprav je pogosto vetrovno, nam je panoramska vožnja s supom precej všeč, saj se z jezera odpira prelep pogled na Ptujski grad in staro mestno jedro Ptuja.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Ptujsko jezero ima zelo strogo določen plovbni režim, ki ga moramo striktno upoštevati. Vstopna točka je marina Ranca. Na ima dva otoka, kjer gnezdijo zaščitene ptice kormoran in rečni galeb, zato je na teh delih supanje strogo prepovedano. Supati prav tako ne smemo pod Puhovim ptujskim železniškim mostom in pod novejšim mostom, ker sta rezervirana za motorna plovila. Zelo pogosto je vetrovno. Zemljevid plovnega režima najdeš na povezavi. 

Opcije tur
Okrog jezera: cca 7 km
Vstopne točke
Naslov:
Ranca Ptuj, K Jezeru, Ptuj, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>