Reka Lahinja

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Reka Lahinja
Spust s supom po reki Lahinji, Kolpi
Spust s supom po reki Lahinji, Kolpi
OPIS LOKACIJE:

Med supanjem po reki Lahinji se nam zdi, kot da supamo po tropskem gozdu. Iz vseh strani se bohotijo plezalke, prisluhnemo lahko petju ptic in uživamo v mirni okolici, saj med supanjem sredi starega gozda ponavadi nikogar ne srečamo. Na poti lahko občudujemo zanimive vikendice, kar nekaj je vstopnih in izstopnih točk, na katerih si lahko privoščimo malico.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Reko Lahinjo lahko posupamo v različnih odsekih-  med Črnomljem in Gradcem ter Gradcem in Kolpo. Obe relaciji sta primerni le za zelo izkušenega suparja, ki ima precej suparske kondicije, saj so razdalje večje, izstopnih opcij pa ni prav veliko. Na obeh sup izletih nam bodo nagajali jezovi, ponekod so kar visoki in nujno jih moramo obhoditi. Zato se na pot ne moremo odpraviti brez neoprenskih čevljev in nepremočljivega nahrbtnika.  Preden se odpravimo na turo, moramo zaradi varnosti preveriti vodostaj in pretok reke. V spodnjem delu med Gradcem in Kolpo na površje pogledajo dolge alge, pazimo, da se s smerniki ne zataknemo.

Zgodnji del nad Črnomljem je poln izvirov, studencev, močvirij, zato je ta del del naravnega rezervata Natura 3000, kjer je zaradi ohranjanje narave supanje prepovedano.

Na to turo se je dobro odpraviti le v družbi izkušenega suparja, ki dobro pozna razmere. Lahko se pridružiš tudi Bananaway ekipi, ki organizira spuste na različnih lokacijah v Sloveniji. Termine in lokacije za spuste po rekah najdeš tukaj. 

Opcije tur
Gradac - Črnomelj: cca 12 km
Gradac - Kolpa: cca 8 km
Vstopne točke
Naslov:
Gradac, Gradac, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>