Šmartinsko jezero

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Šmartinsko jezero
OPIS LOKACIJE:

Tik ob Celju leži Šmartinsko jezero, ki je z več kot 12km obrežja po dolžini naše največje umetno jezero.  Njegova zanimiva oblika in razgibana narava sta idealni za suparsko sprostitev v vseh letnih časih, poleti pa je primerno tudi za osvežujoč skok v vodo. Je dom pestremu živalskemu in rastlinskemu svetu in prav nič nenavadnega ni, če nas med veslanjem spremljajo labodi in iz vode pokuka kakšen som.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Če pogledamo obliko Šmartinskega jezera s strani Brkatega soma, ima jezero tri izrazite zalive, na koncu katerih so drstišča. V teh drstiščih je supanje prepovedano, tako da moramo pomisliti z glavo in pravočasno spremeniti smer veslanja. Šmartinsko jezero je zelo priljubljeno med ribiču, zato jih bomo ob jezeru srečalo mnogo. Njihovi trnki so precej dolgi, tako da je dobro spremljati, kje so laksi, da ne zaveslamo vanje. Priporočljivo je torej supati bolj po sredini jezera in se prijazno nasmihati obiskovalcem ob obali. Sicer je Šmartinsko jezero globoko in po podatkih neoporečno, zato ni nič narobe, če na vroč poleten dan skočiš v vodo. Zemljevid drstišč si lahko ogledaš tu.

Vstopni točki sta dve. Prva je pod barom Brkati sos, v bližini katerega lahko parkiramo ter se z napihnjenim supom spustimo proti vodi. Nevarnosti ni. Druga vstopna točka je nedaleč stran, pri klubu Džampa, kjer lahko na vodo vstopimo preko pomola, ki v kolikor je moker, drsi.

Opcije tur
Okoli Šmartinskega jezera in nazaj: cca. 7 km
Vstopne točke
Naslov:
Brkati som, Loče, Šmartno v Rožni Dolini, Slovenia
Džampa Šmartinsko Jezero, Šmartno v Rožni dolini, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>