Soboško jezero – ko se združijo narava, gibanje in arhitektura

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Soboško jezero – ko se združijo narava, gibanje in arhitektura
Supanje na Soboškem jezeru
Supanje na
Supanje na Soboškem jezeruSupanje na
OPIS LOKACIJE:

Na obrobju Murske Sobote, ob paviljonu Expano, najdemo naravno jezero, kjer se vedno pogosteje zbirajo tudi suparji. Supanje na Soboškem jezeru bo tvoja priljubljena osvežujoča poletna aktivnost (z neoprensko opremo lahko supaš tudi pozimi), s katero se boš malo razmigal/a, sprostil/a in zabaval/a.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Jezero se razteza na 32 hektarih, primerno je tudi za začetnike in otroke, saj je celoten kompleks narejen z mislijo na vodne športe in ima lepo urejen dostop do vode. Ob jezeru se vedno dogaja, tudi če nimaš svojega supa, si ga lahko izposodiš na južni strani jezera za 8 evrov na uro (več na www.surf-pomurje.si).

Jezero je globoko 13m, podvodnih presenečenj ni. Na jezeru moraš paziti le na barvne boje, ki jih imajo ribiči na gladini kot oznako za trnek. Lahko se tudi sončiš ali odpraviš na sprehod okrog jezera. Soboško jezero še nima statusa kopalne vode, zato se v njem kopa in plava izključno na lastno odgovornost.

Med dvema vožnjama s supom po Soboškem jezeru se lahko odpraviš na vodeno vadbo v gibalni park za odrasle, kjer najdeš kar 35 raznolikih naprav (da, tudi dvig na drogu je tu), za otroke pa so na voljo različna igrala in aktivnosti ob urejeni brežini. Jezero si boš delil s plavalci, surferji, jadralci, kajakaši … Tu so tudi štiri hišice s kaminom, kjer si lahko organiziraš piknik ali zabavo. Za parkiranje, sanitarije in izposojo koles je poskrbljeno. Če boš izkoristil/a vse možnosti, ki jih ponuja jezero z okolico, si lahko ogledaš tudi paviljon Expano, s katerim se je Slovenija predstavila na svetovni razstavi Expo Milano leta 2015. Po njem je jezero prepoznavno, videl/a ga boš že ob izvozu s pomurske  avtoceste A5. V paviljonu si lahko ogledaš znamenitosti Pomurja ali obiščeš njihovo gostilno s pravimi prekmurskimi jedmi ali trgovino z lokalnimi izdelki. Expano je brezplačen za vse, plačilo je potrebno le za del paviljona, kjer se nahaja interaktivni doživljajski park.

Opcije tur
okoli jezera cca. 4km
Vstopne točke
Naslov:
Murska Sobota, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>