Soteska – reka Krka

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Soteska – reka Krka
Novo mesto
izstopna točka Novo mesto
supanje po reki Krki vstopna točka (stopnice na desni)
vstopna točka
parkirišče
brzice pri Meniški vasi
prvi jez
pri vasi Potok
pred Novim mestom
Novo mestoizstopna točka Novo mestosupanje po reki Krki vstopna točka (stopnice na desni)vstopna točkaparkiriščebrzice pri Meniški vasiprvi jezpri vasi Potokpred Novim mestom
OPIS LOKACIJE:

Supanje po reki Krki od vstopne točke v kraju Soteska, tik za mostom. V neposredni bližini sta še Grad Soteksa ter Hudičev Turn.

Vstop v Krko je lepo urejen po betonskih stopnicah.

Spust do Straže je dolg 6km, na poti je en jez, krajši plitek odsek ter tudi potencialno rahle brzice (nenevarne). Spust se lahko podaljša do Novega mesta (+9km, skupaj 15km).

 

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Vstopna točka je v Soteski za mostom. Na parkirišču je dovolj prostora za pumpanje ter tudi avtomobile.

Vstop v reko Krko je lepo urejen po betonskih stopnicah. Vodostaj vode je kar pomemben, predvsem poleti zna biti voda na dveh odsekih (pri Meniški vasi) prenizka, v vsakem primeru priporočam river fin. Priporočenega vodostaja ne vem, mogoče ima Iris zabeleženo (skupaj smo se spustili 4.4.2021 in takrat je bilo odlično, da si lahko ves čas stal, tudi na brzicah).

Naprej od Meniške vasi se lahko pričakuje tudi manjše brzice, ampak če je vodostaj primeren se jih lahko zvozi stoje. Na relaciji do Straže je en jez, ki ga je potrebno obhoditi, izstop in ponovni vstop je lepo urejen.

Pri Straži je enako lepa izstopna točka, kjer obhodiš jez. Sledi spust do Novega mesta. Vmes je še en jez v kraju Potok. Vodostaj od Straže do Novega mesta ni problematičen, voda je ves čas globoka. Tok je zelo miren. Spust od Straže do Novega mesta je enostaven, z vetrom v prsni koš zna biti tudi kar naporen, saj je pokrajina odprta in rado piha.

Izstopna točka je v Novem mestu na mestni plaži (beach bar Locca)

 

Opcije tur
Soteska - Straža (6km)
Soteska - Straža - Novo mesto (15km)
Vstopne točke
Naslov:
Soteska, Slovenija

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>