Halštatsko jezero

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Halštatsko jezero
OPIS LOKACIJE:

Supanje na Halštatskem jezeru je mogoče s svojim ali izposojenim supom, najbolje od aprila do septembra, vmes so točke, kjer se poleti lahko kopaš, zvečer pa posedaš v lokalih ob jezeru in gledaš sonce, kako zahaja za visokimi hribi. Avstrijska vasica Hallstatt z jezerom ni samo romantična, svetovna izletniška točka, uvrščena na Unescov seznam kulturne dediščine, temveč v zadnjih letih tudi raj za supanje.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Supanja se lahko loti vsak, tudi če nima svojega supa. Ob jezeru je veliko izposojevalnic supov (cca. 15 EUR/uro), ki obratujejo ves dan. Romantično dolino, s pogledom na ledenik Dachstein, je najlepše opazovati z vodne gladine. Vasico si boš delil/a z mnogimi turisti, a naj te to ne odvrne od akcije, saj je aktivnosti, ki jih ponuja Hallstatt z okolico, veliko.

V vasici so tri, ne prav velika parkirišča, kjer plačaš parkirnino na uro. Pridi dovolj zgodaj, saj je kakšno uro pozneje že zelo težko dobiti prosto parkirno mesto. Na Halštatskem jezeru je poskrbljeno tudi za varnost.

Ne glede na to, ali si si sup sposodil/a, imaš svojega, je vedno mogoče, da so na jezeru visoki valovi ali da se pripravlja nevihta. V ta namen so na severnem in južnem delu jezera oranžne, utripajoče luči, ki suparje opozarjajo na nevarnost. Vsaj ena luč je vidna z vsakega mesta na jezeru, tako da se lahko še pravočasno umakneš na obalo oziroma na varno. Če se luč vrti zelo hitro, pomeni, da se nevihta hitro približuje in moraš takoj zapustiti vodno gladino. Če se luč vrti počasneje, pomeni, da se nevihta približuje v prihodnosti, lahko ostaneš na vodi, a moraš ostati blizu obale. Če bi se znašel v nevarnosti, moraš poklicati na tel. številko 130.

Poleg supov si na jezeru lahko sposodiš čoln, in z njim po mili volji veslaš, ali pa si vasico ogledaš s turistične ladjice. Če naletiš na slabo vreme je do Salzburga ura vožnje. Nato se vrneš na supanje na Halštatskem jezeru.

Opcije tur
Okoli Halštatskega jezera - cca 20 km
Vstopne točke
Naslov:
Hallstatt, Austria

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>