Jezero Attersee – supanje z vonjem po vrtnicah

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Jezero Attersee – supanje z vonjem po vrtnicah
OPIS LOKACIJE:

Zaradi gora, ki obdajajo jezero, umirjenega vetra in kristalno čiste vode je Attersee popularna točka tudi za suparje, vendar jezero ni turistično oblegano. Attersee (oz. Kammersee) je največje (46,2 kv. kilometrov) in eno najlepših jezer v Salzkammergutu (tu leži 76 jezer), v zvezni deželi Zgornja Avstrija. Čeprav je jezero res veliko (20 km dolžine, 4 km širine), pa si vedno lahko najdeš turo, da si boš supanje na jezeru Attersee zapomnil/a za vedno.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Predlagamo ti turo za čudovito dveurno supanje: svoje potovanje začneš na južnem delu Atterseeja, v Burgau. Poleg je tudi parkirišče in zato lahek dostop do vode. Če nimaš supa, si ga moraš sposoditi nekje drugje (vodnih centrov je res veliko), in se podati na supanje po jezeru Attersee, ki si ga vsak samo želi. Ko veslaš po gladini jezera, si obdan z gorami. Voziš se mimo romantičnih zalivčkov, kjer se ljudje kopajo, luksuznih poletnih vil, vse do Steinbacha, kjer lahko sestopiš s supa in se skopaš. Poleg ambienta je veslanje poplačano tudi s tem, da si na jezeru skoraj sam. Če bi rad počival po supanju, je pravo mesto tudi Unterach am Attersee (parkirišče in vstop sta brezplačna). Če res ne maraš mrzle vode, se lahko odpraviš supat tudi na sosednje jezero Mondsee, ki slovi po najbolj topli vodi izmed vseh jezer v deželi Salzkammergut. Drugače ti bodo na jezeru delali družbo čolni, jadrnice in ribiči. Temperatura vode je odvisna od tokov na različnih delih jezera, in od tega, kako piha veter. Če misliš, da Avstrijci nimajo morja, moraš videti valove na tem jezeru. Povprečna globina jezera je 85 metrov. Na jezeru je posebej znan 'rožni veter', vzhodnik, ki z grajskih vrtov prinaša vonj vrtnic.

Vse okrog jezera je podrejeno vodnemu turizmu, še posebej spomladi, poleti in jeseni. Jezero je priljubljena izletniška točka za prebivalce Salzburga, Dunaja in Linza. Ti radi obiščejo tudi bližnje solne toplice v Bad Ischlu in si privoščijo slaščice, ki jih je jedla priljubljena cesarica Sisi.

Opcije tur
Ob obali na južnem delu jezera
Vstopne točke
Naslov:
Attersee am Attersee, Austria

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>