Jezero Resia

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Jezero Resia
OPIS LOKACIJE:

Supanje po jezeru Resia je v gorskem ambientu, s kristalno modro vodo ter cerkvenim zvonikom, ki malce zlovešče štrli iz jezerske gladine, posebno doživetje. Jezero Resia (ita. Lago di Resia, nemško Reschensee) leži v zahodnem delu Južne Tirolske v dolini Val Venosta.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Supanje po jezeru Resia ti priporočamo v dopoldanskih urah, ko je na jezeru mirno. Popoldan jezero postane raj za kajtarje, saj je stalno prisoten veter močan vsaj 15 vozlov. Lahko pa splaniraš napredno sup avanturo in se odločiš za supanje z vetrom, le poskrbi za svojo varnost.

Umetno akumulacijsko jezero je 6,6 km dolgo in kilometer široko, s kapaciteto 120 milijonov kubičnih metrov. Njegova največja globina je 28 metrov. Je največje jezero v provinci in prvo med alpskimi jezeri nad 1.000 metri nadmorske višine, na meji med Italijo, Avstrijo in Švico. Pozimi, ko voda zamrzne, se do 700 let starega zvonika preprosto sprehodiš.

Jezero Resia je nastalo malo po drugi svetovni vojni, ko so z gradnjo jezu zalili dobršen del doline, med drugim tudi vasico Grau (ita. Curon), skupaj s cerkvijo in cerkvenim zvonikom iz 14. stoletja ter del vasi Reschen (ita. Resia). Legenda pravi, da lahko pozimi še vedno slišiš zvonjenje cerkvenih zvonov iz potopljenega zvonika.  Malo verjetno, saj so zvonove s stolpa odstranili teden dni pred porušenjem cerkvene ladje in nastankom jezera.

Opcije tur
Okoli jezera Resia - cca 13 km
Vstopne točke
Naslov:
Lago di Rèsia, Graun im Vinschgau, South Tyrol, Italy

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>