Reka Cetina

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Reka Cetina
OPIS LOKACIJE:

Ko boš na hrvaškem morju blizu Splita, je bližnja, zelena dalmatinska reka kot naročena za nepozabno sup avanturo. Supanje po reki Cetini je možno samo v spodnjem delu reke, srednji in zgornji del sta, zaradi brzic in hitrejšega toka reke, na tem delu rezervirana za raftanje in kajakaše. A tudi zadnjih šest kilometrov reke Cetine je čudovitih, pot te pelje vse do Omiša, ko reka izgine v Jadranskem morju. Možno je supanje tudi v nasprotno smer, a je veslanje malce težje.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Višje od restavracije oz. izletniške točke Radmanove mlinice s supom ne moreš. Tu boš tudi opazil/a, da se kopajo domačini. Reka je mrzla že poleti (15 stopinj Celzija), vendar si lahko privoščiš zdravilno kopel. Jeseni se temperatura reke spusti na 5 do 6 stopinj Celzija.

Ko počasi supaš po mirni reki navzdol, zaveslaji niso naporni. Na začetku ture je kanjon ozek, reka pa hitrejša, a kmalu te bodo spremljale visoke kamnite stene in nedotaknjena narava.

Vmes se lahko nekajkrat ustaviš in uživaš v razgledih oziroma se skopaš v osvežujoči vodi. Ko se kanjon konča, si že v mestu Omiš, kjer se srečata reka in morje. Na peščeni morski plaži lahko odložiš sup, se sončiš ali kopaš.

Omiš je majhno, obmorsko in srednjeveško mesto, ki je bilo nekoč središče dalmatinskih gusarjev. Kot da bi reko namenili prav za pustolovske rafting in kajak ture ter romanično supanje. Če rad tudi planinariš, priporočamo 1.300 metrov visok vrh sv. Jurija.

Opcije tur
Iz Omša do Radmanove mlinice - cca 7 km
Vstopne točke
Naslov:
Omiš, Croatia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>