Vipava — Renče

  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Vipava — Renče
OPIS LOKACIJE:

Supanje po reki Vipavi nam prinese poglede na mešanico visokih, starih dreves in vinske trte. Vijugasta lepotica na več delih koncih skriva majhne brzice, na poti pa srečamo tudi krasne tarzanke, s pomočjo katerih bo osvežitev več kot zabavna. Pohvali se torej lahko s čudovitimi predeli za kopanje.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Osrednja vstopna točka je pri centru SUP kultura v Renčah, od kjer se lahko raziskovanja lotimo v smeri proti Prvačini ali v smeri proti Gorici. Sup tura proti Prvačini se začne zelo mirno, veslali bomo mimo starega drevoreda in vinograda, na višjih delih pa srečamo male brzice, ki smo jim lahko kos v kolikor pretok vode ni premočan. Pred odhodom se moramo pozanimati glede pretoka reke.

Če odsupamo v smeri proti Gorici, nas čaka 11 kilometrov umirjene, vijugaste reke, ki pelje vse do Mirnskega gradu. Spomnimo se, da ne moremo supati čez mejo, razen če se prej najavimo italijanski policiji.

Na to turo se je dobro odpraviti le v družbi izkušenega suparja, ki dobro pozna razmere. Lahko se pridružiš tudi Bananaway ekipi, ki organizira spuste na različnih lokacijah v Sloveniji. Termine in lokacije za spuste po rekah najdeš tukaj. 

Opcije tur
Renče – v smeri proti Prvačini in nazaj: cca. 11 km
Renče – v smeri proti Gorici in nazaj: cca. 22 km
Vstopne točke
Naslov:
Sup Kultura, Trg, Renče, Slovenia

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>