Sup zemljevid lokacij za supanje

 

Kam supati? Pred tabo je sup zemljevid z lokacijami za supanje, s preverjenimi vstopnimi točkami in različnimi opcijami sup tur.

Pomagaj soustvarjati sup zemljevid tudi ti in prispevaj lokacijo s tvojega domačega teritorija, da si vsi skupaj delimo čim več idej za naslednje sup podvige. 😉

Vrhnika

3.8
  1. Zemljevid lokacij za supanje
  2. »
  3. Vrhnika
OPIS LOKACIJE:

Reka sedmih imen, Ljubljanica, na dan pokuka v izvirih Močilnik in Retovlje, ki se združita pri Verdu le malo nad Vrhniko in mirno tečeta proti slovenski prestolnici. V okolici Vrhnike zato lahko zaveslamo proti zelenemu Verdu, pokukamo proti Bistri, ki predstavlja tretji izvir Bistre, ali se spustimo vse do Ljubljane.

POSEBNOSTI LOKACIJE:

Ljubljanica ima v okolici Vrhnike zanimive majhne pritoke, ki so zelo zeleni, ozki in zanimivi za raziskovanje s supom. V vodo je najboljše iti pod avtocesto Vrhnika, iz kjer lahko supamo v smeri proti Verdu, ali na drugo smer v smeri proti Ljubljanici, kjer lahko zavijemo v mali Bistra. Obe opciji sta zelo zeleni, a hkrati tudi ozki in zaraščeni, zato zahtevata več manevrskih spretnosti. Na nekaterih delih se je potrebno skloniti ali celo ulešti, na kakšnem mestu je potrebno sestopiti, zato so obvezne neoprenski čevlji.

Daljši in bolj umirjena sup izleta sta iz Vrhnike do Podpeči ali celo iz Vrhnike do Ljubljane. Struge Ljubljanice je umirjena, ponekod alge segajo do površja, a reka je dovolj čista, da se poleti lahko tudi na poti osvežimo. Na poti lahko uživamo v popolnem miru , pogledujemo proti prisrčnim vikendicam in se dobro naveslamo.

Opcije tur
Vrhnika – Verd in nazaj: cca. 2 km
Vrhnika – Bistra in nazaj: cca. 10 km
Vrhnika – Podpeč: cca. 10 km
Vrhnika – Ljubljana: cca. 22 km
Vstopne točke
Naslov:
Park Verd, Verd, Slovenia
Vrhnika, Slovenia (pod AC)

Leave a comment

more
Allowed HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <blockquote> <code> <em> <strong>